Blijf je liever thuis dan de koude te trotseren op de kerstmarkt? Verkies je een warme tas chocomelk in de zetel boven een beker glühwein om jouw handen warm te houden? Speciaal voor elke huismus die van de kerstperiode houdt omdat hij of zij dan schaamteloos die kerstfilms opnieuw kan bovenhalen: de 10 + 1 kerstfilms die ik dit jaar weer vanonder het stof gehaald heb.

1. The Holiday

Deze romantische komedie van Nancy Meyers is perfect voor een gezellig avondje in de zetel met een tas chocomelk. Deze feelgoodmovie zal jou helemaal warm maken voor Kerst en Nieuwjaar.

2. Love actually

Nog een, hoe kan het ook anders, romantische komedie van de hand van Richard Curtis met een charmante cast. Als extra krijg je niet één, maar meerdere happy endings.

3. Bridget Jones’s Diary

Deze romantische komedie moet je bekijken met een grote ijsemmer, een lepel en een fles wijn binnen handbereik. Lachen en soms een traantje wegpinken gegarandeerd.

4. How the Grinch stole Christmas

Je kent hem wel, het groene monster dat een hekel heeft aan Kerstmis. Kijk ook dit jaar vol spanning toe hoe de Grinch Kerstmis probeert te verpesten.

5. The Polar Express

Een verbluffende kerstanimatiefilm met de altijd sympathieke Tom Hanks in de hoofdrol. Herontdek het kind in jezelf en ga mee naar de Noordpool.

6. The Nightmare before Christmas

Deze musical-animatiefilm, geschreven maar niet geregisseerd door Tim Burton, mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Laat je meeslepen naar een nieuwe kerstwereld waar vrolijk en macaber vermengd worden.

7. Elf

Deze fantastische komedie is zonder twijfel één van de beste kerstfilms om met het hele gezin naar te kijken. Het avontuur van de elf Ferrell in New York brengt zowel jong als oud aan het lachen.

8. Home Alone

Hier is hij dan, dé klassieker! In 2008 werd deze film verkozen tot de beste kerstfilm in België. Onmogelijk om deze film te missen op tv (of zelfs in de cinema) tijdens de kerstperiode.

9. It’s a wonderful life

Deze zwart-wit film van Frank Capra met de onvergetelijke James Stewart in de hoofdrol dateert van 1946 en is één van de mooiste kerstfilms allertijden. Perfect voor een gezellige zondagnamiddag!

10. Gremlins

Houd hen weg van water en fel licht, voeder hen niet na middernacht. Wie heeft er niet wakker gelegen van deze film? Nodig al jouw vrienden uit voor een gezellige maar huiveringwekkende kerstfilmavond.

10+1. Die hard

De nieuwkomer in mijn lijst! Die Hard is misschien wel de meest atypische kerstfilm, maar de knuffelbeer, de kerstmuziek en de kerstmuts zijn voldoende om deze nog eens te bekijken tijdens de kerstperiode.

Dit was dan mijn top 10+1. Graag had ik van jullie gehoord of jullie lievelingsfilm ertussen staat of niet.

P.S.: Het is oké om afspraken af te zeggen om één of meerdere van deze films te bekijken in jouw pyjama. Dankzij de Kadonation cadeaubon hoef je zelfs het huis niet meer uit voor kerstcadeaus. Bestel deze online, kies een film en geniet van een gezellig avondje alleen of met familie en vrienden.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

2 Comments

Leave a Comment