Na het schaamteloos bekijken van alle kerstfilms besluit je dat het dan toch tijd geworden is voor wat sociaal contact. Heb je geen zin om zelf de koude te trotseren om jouw vrienden te zien deze maand? Organiseer dan een feestje bij jou thuis. Bij deze geef ik alvast 5 spelletjes mee die van jouw feestje een onvergetelijk succes zullen maken.

Secret Santa

Voor dit spel is enige voorbereiding op voorhand nodig. Schrijf de namen van iedereen die aanwezig zal zijn op briefjes om vervolgens elk om beurt een briefje te trekken. Je moet dan een cadeau kopen voor de persoon wiens naam op het briefje staat. Spreek duidelijk een budget af en verlies jouw briefje niet (of onthoud gewoon voor wie je een cadeau moet kopen).

Op het feestje zelf worden de cadeautjes dan eindelijk uitgewisseld! Wil je het uitpakken van de cadeaus nog spannender maken? Laat degene die een cadeau moet openen wanten aandoen, plezier verzekerd.

Noordpoolknal

Leg de wanten nog niet aan de kant, want je zal ze nodig hebben voor dit hilarisch spel. Iedereen blaast een ballon op, trekt de wanten aan en probeert de ballon te doen knallen.

Kerstmutsspel

Zorg in de eerste plaats dat iedereen voorzien is van een lekker kerstdrankje. Plaats vervolgens een kerstmuts op de hoek van het televisiescherm en zet jouw favoriete kerstfilm op. Van zodra één van de acteurs of actrices de kerstmuts op zijn of haar hoofd heeft, moet iedereen drinken.

(Geen inspiratie voor een kerstfilm? Check mijn lijstje!)

Gift wrap-up

Voor dit spelletje moeten alle aanwezigen op jouw feestje duo’s vormen. Elk duo krijgt een doos en al het nodige inpakmateriaal (inpakpapier, schaar, plakband, lintjes). De bedoeling is dat de duo’s zo snel mogelijk een cadeau inpakken, maar elk met slechts één hand.

(Heb je ontdekt dat cadeaus inpakken niet direct jouw ding is? Overweeg dan een kadodoosje!)

EEN KADODOOSJE?

Santa Limbo

Tijd om de benen los te dansen! Iedereen zet een kerstmuts op, steekt een kussen onder zijn of haar t-shirt en danst de limbo. Wie zal er als laatste overblijven?

(Vergeet de foute kerstmuziek op de achtergrond niet!)

Heb je het te druk met feestjes organiseren? Moet je zelf naar een kerstfeestje waarvoor je nog geen cadeau hebt voorzien? Bestel dan nu een Kadonation cadeaubon en geniet met volle teugen van de kerstfeestjes.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment