Ik ga op reis en ik neem mee … een goede travelbuddy! Een aantal jaar geleden maakte ik alleen een verre reis, maar toch mis je soms wel iets: een geweldig reismaatje meer bepaald. Met hem of haar kan je de hele beleving delen en dit zal je vriendschap alleen maar ten goede komen! Lees hier wat volgens mij de 5 voordelen van samen reizen zijn. 

Eerst en vooral is het belangrijk dat je jezelf kent als je beslist om alleen te reizen of met een reisgenoot. Ik ben nu eenmaal een persoon die niet super graag lang alleen is. Het komt erop neer dat je moet zien wat het beste bij jou past. Alleen reizen is erg leerzaam, maar toch zijn er veel voordelen aan samen reizen.

#1: Samen plannen, samen reizen

samen reizen

Ervaringen maken gelukkiger dan spullen en het plannen ervan voorziet je ook al van een geluksgevoel. Als je dit samen kan doen met een vriend(in), familielid of kennis, wordt jullie band alleen maar sterker. Je deelt samen wat je gaat doen en droomt van onmogelijke dingen. De toekomst is van jullie! Jij en je travelbuddy halen samen vaccinaties, regelen jullie visa en brengen hierdoor uren samen door. Daarna doorstaan jullie een urenlange vlucht en misschien wel moeilijke verplaatsingen.

Plan ook tijdens de reis nog verder dingen. Zo heb je nieuwe vooruitzichten en weet je perfect wat je gaat doen. Op die manier kan er geen onenigheid ontstaan tussen jou en je reispartner.

#2: Kosten delen

reizen kosten delen

Voor heel wat zaken zal het voordeliger uitvallen als je de kosten kan delen. Denk hierbij aan het boeken van een kamer, kopen van eten en drinken, taxi, … Jullie kunnen een pot leggen en hierdoor wordt het ineens gemakkelijker geld te wisselen in de plaatselijke munteenheid. Indien jullie dat willen, kunnen jullie gemakkelijk bijhouden wie wat uitgeeft en of er nog geld moet uitgewisseld worden.

Stel op voorhand een budget vast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan dat je reisgenoot een hele dure accommodatie wilt of in een sterrenrestaurant gaat eten. Denk ook op voorhand goed na over de activiteiten waar jullie al dan niet geld aan willen geven.

#TRAVELHACK: zamel op voorhand geld in met Kadonation!

#3: Zekerheid in nood

travelbuddy reizen

Als je gaat reizen, kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Stel je bijvoorbeeld voor dat je ziek wordt, een ongeluk hebt of iets onaangenaams meemaakt. Je reisgenoot zal altijd voor je klaarstaan, in goede en slechte tijden! Hij of zij kan dan naar de apotheek gaan, een dokter zoeken, of het thuisfront contacteren. Ook al scheiden jullie wegen een dagje, jullie weten altijd van elkaar waar jullie uithangen. Veiligheid voor alles! A friend in need, is a friend indeed!

#4: Een ‘echte’ vriend

Als je alleen gaat reizen, mis je meteen ‘echte’ vrienden om al je ervaringen mee te delen en er jaren later samen op terug te kijken. Je travelbuddy is degene tegen wie je alles kan vertellen, een echte vertrouwenspersoon. Jouw reisgenoot is in alle aspecten van jou geïnteresseerd en niet enkel in waarom je reist en van waar je komt. Je hoeft niet steeds aan small talk te doen.

Let wel op dat jullie dezelfde verwachtingen hebben naar elkaar toe. Spreek hier op voorhand even over. Hoe zie je de reis: ben je steeds bij elkaar, is het de bedoeling nieuwe mensen te leren kennen, gaan jullie feesten zonder elkaar, …? Denk hier goed over na om ruzie te voorkomen. Zo zal er geen wrevel zijn tijdens deze magische trip met je reisgenoot.

#5: Grensverleggend

Dankzij je reisgenoot zal je automatisch je grenzen verleggen en uit je comfortzone stappen. Je zal al snel van je eigen gewoontes afstappen om je aan te passen aan je reispartner. Het is nu eenmaal zo dat je niet over alles op dezelfde lijn zit en altijd dezelfde interesses deelt. Je zal besluiten moeten nemen en water bij de wijn doen. Als je lang samen reist, heb je meteen wat voor elkaar over.

Zijn jullie echt twee uitersten? Dan zal dit waarschijnlijk wel problemen geven. Als je je reispartner kiest, let je sowieso al op deze dingen. Denk maar aan voorkeuren, eigenschappen, verwachtingen, … Je zal op sommige vlakken in dezelfde richting moeten kijken.

samen reizenHet mooiste aan samen reizen met je travelbuddy: vrienden voor het leven waarmee je nog lang kan nababbelen over zalige dingen die jullie samen meemaakten! Een ervaring is een herinnering die je meedraagt voor je hele leven en nooit meer zal weggaan. En vergeet deze quote vooral niet, want die slaat de nagel op de kop: ‘It doesn’t matter where you’re going, it’s who you have beside you’.

 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment