De koffiemokken en pralines zullen de leerkrachten binnenkort weer om de oren vliegen! Ze krijgen eigenlijk liever een welgemeende merci of een mooie zelfgemaakte tekening dan 100 mokken met het opschrift ‘Voor de beste juf’. Anno 2019 wordt het tijd om eens origineel uit de hoek te komen. Leerkrachten bedanken voor hun inzet doe je beter niet met deze 7 cadeaus die ze elk jaar opnieuw krijgen.

leerkrachten bedanken

Leerkrachten, zeg vaarwel tegen die kofferbak vol overbodige cadeautjes, in de toekomst kan je op de laatste schooldag weer gewoon met de fiets!

Ouders, met deze 7 geschenken kan je leerkrachten daarentegen echt in de bloemetjes zetten! Wil je mee zijn met en inspelen op de cadeautrends van 2019? Lees dan zeker deze blog.


#1: De ‘beste juf’ koffiemok

Ja, leerkrachten zijn werkelijk verslaafd aan koffie. Quotes zoals ‘What comes after morning coffee? Afternoon coffee’, of ‘Depresso, that feeling you get when you run out of coffee’ zijn echt op hun lijf geschreven. Toch wilt dat nog niet zeggen dat ze 25 koffietassen kunnen gebruiken. Heel wat leerkrachten hoeven nooit meer een koffiemok te kopen en hebben er een kast vol van. ‘Voor de beste/liefste/tofste juf’, ze hebben alle varianten in hun verzameling. Zo’n tas weggooien, dat doe je niet, maar uitpuilende kasten kan je als juf of meester ook wel missen!

leerkrachten bedanken


#2: Chocolade

Heel wat ouders kopen merci’tjes of pralines. Leerkrachten krijgen kilo’s chocolade. Gelukkig kunnen ze deze kwijt in de leraarskamer, want het is te veel om alleen op te krijgen. Niet goed voor de lijn en een beetje zonde van het geld…

leerkrachten bedanken


#3: Kaarsen

Het mag best gezellig zijn en kaarsen kunnen daar steeds mee helpen. Ook hierbij geldt de regel: trop is te veel! Een kaars is leuk om je interieur op te fleuren, maar te veel kaarsen kunnen het dan weer verpesten. Planten kan je anno 2019 dan weer niet genoeg hebben. Ook juffen en meesters zijn fan van de urban jungle trend!

leerkrachten bedanken


#4: Pennensets

Pennensets zijn ook een razend populair cadeau om leerkrachten te bedanken. Denk er echter aan dat leerkrachten al heel wat pennen hebben en misschien ook graag hun geliefde rode pen blijven gebruiken waar ze aan gewend zijn. Een pennenset scoort zeer slecht op de originaliteitsmeter…

leerkrachten bedanken


#5: Wijn en bier

Wat voor een sportcoach goed werkt, is voor een leerkracht een minder aangeraden geschenk. In heel wat scholen wordt een alcoholisch geschenk gezien als ongepast.

leerkrachten bedanken


#6: Een boeket

Bloemen zijn prachtig en juffen (en sommige meesters ook) houden er dan ook van. Toch is het minder fijn om van 10 kinderen tegelijk een boeket te krijgen. Zoveel vazen heeft niemand! Bovendien kost een boeket heel wat geld en door dure cadeaus worden leerkrachten in verlegenheid gebracht.

Wel een leuke variant op het klassieke bloemencadeau: ga samen met je kroost veldbloemen plukken en stel zelf een boeketje samen. Als de leerling dit zelfgemaakte boeket uitreikt naar de leerkracht met een welgemeende dankjewel, zal de juf erg blij zijn!

leerkrachten bedanken


#7: De ‘beste juf of meester’ t-shirt

Het is altijd een mooi compliment om de beste juf of meester te worden genoemd. Eén t-shirt met dit opschrift kunnen ze nog gebruiken om in te slapen. Een dozijn ervan hebben juffen en meesters echter niet nodig!

Wat wel een leuk idee is, is om je kleine spruit met zo’n t-shirt naar school te laten gaan op de laatste dag. Wat een mooi gebaar!

beste leerkracht juf

Pinterest


Wat doen leerkrachten met een overbodig geschenk?

Als leerkrachten overbodige geschenken krijgen, weten ze vaak niet wat ze ermee kunnen doen. Heel vaak proberen ze er iemand anders een plezier mee te doen, brengen ze het naar de kringloopwinkel of geven ze het om te gebruiken bij een tombola.


Hoe het ook anders kan

Vroeger gaven kinderen minder spulletjes uit de winkel en legden ze eerder samen voor een groot cadeau. Dit vinden juffen en meesters steeds fijn omdat ze dan zien hoeveel moeite de ouders doen om er samen iets leuks van te maken. Als je samenlegt, hoef je niet langer allemaal prullen te kopen, maar kan je investeren in een waardevol geschenk.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken waar de juf of meester echt van houdt. Als je een cadeau kan geven naar hun interesses, zullen ze erg blij zijn.

leerkrachten bedanken

Zelfgemaakte geschenken zijn nog altijd de favorieten van de leerkrachten. Ze hoeven zich niet ongemakkelijk te voelen doordat ze erg dure cadeaus krijgen én ze zien hoeveel tijd de leerlingen erin hebben gestoken. Een kosteloze attentie is het mooiste wat je kan krijgen.

In deze blog vind je zeven geschenken waarmee je alle leerkrachten in de watten kan leggen.


Samenleggen via Kadonation met de hele klas

Samenleggen voor een groepscadeau met de hele klas is niet altijd even gemakkelijk. Het is een hele opgave om zo’n groepscadeau op jou te nemen. Je moet alles regelen, afspraken maken over het budget, het geld inzamelen en dan ook nog eens een geschikt cadeau zoeken. Maar dat is verleden tijd dankzij het online groepscadeau van Kadonation. Regel vanaf nu jouw groepscadeau voor de juf of meester in een vingerknip!

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met alle ouders die wensen bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld kan je een bon kopen bij één van onze 50 kadopartners. Je kan ook een Kadonation cadeaubon of een bankoverschrijving aanvragen.
  5. Verras met de volledige klas de juf of meester met het mooiste klascadeau ooit!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU


Wat is dat, die Kadonation cadeaubon?

juf en meester bedanken

Via Kadonation kan je samenleggen voor de juf of meester. Het verzamelde geld kan je dan besteden aan de Kadonation cadeaubon 

Met deze bon heeft de juf of meester zelf nog de keuzevrijheid bij welke partner hij of zij zichzelf trakteert. Op deze manier vindt iedere leerkracht zeker zijn goesting! Deze cadeaubon is levenslang geldig bij meer dan 50 (web)winkels en ketens. Denk maar aan winkels als Zalando, bol.com, Coolblue, maar ook kleinere shops zoals LivingDesign en Belgunique.

Deze cadeaubon kan je dan personaliseren. Je kan bijvoorbeeld alle leerlingen iets laten schrijven waarom ze het zo’n fantastisch jaar vonden met de juf of meester.

Ook om de leiding te bedanken, is een Kadonation cadeaubon een echte aanrader!

ONTDEK DE KADONATION CADEAUBON

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment