Het regelen van een groepscadeau vergt altijd dezelfde procedure. Je doorloopt heel wat stadia die telkens identiek zijn. Herken jij jezelf ook in deze stadia?

Stadium 1: Het gesprek

Elk groepscadeau begint met het typische gesprek tussen vrienden of soms tussen onbekenden. Dit kan een Facebookchat zijn, een WhatsApp-groep, wie weet zelfs een msn groepsgesprek. Dat gesprek heeft dan vanzelfsprekend de originele naam: ‘Cadeau voor [ de naam van de gelukkige ]’. Vervolgens komt dé hamvraag aan bod: ‘Wie doet er mee?’. De meesten reageren natuurlijk volmondig ‘Ja, ik!’, omdat ze zelf weinig zin hebben om een geschikt cadeau te gaan zoeken. Rarara, wie van de groep zal zich opofferen om het initiatief te nemen? Waarschijnlijk zal het weer diegene zijn die het gesprek ook startte.

gesprek kadonation groepscadeau

Stadium 2: Het beschikbare budget

Het volgende stadium staat volledig in het teken van het beschikbare budget. Hoeveel geef je als groep? Met een hele groep kan je het natuurlijk al gemakkelijker maken om elk maar tien euro de man te geven. In je eentje zou dat raar kunnen overkomen. Kleine beetjes vormen samen natuurlijk een mooi en groot geheel. Als je echt met veel bent, kan je zelfs 5 euro per persoon uitgeven.

Het budget hangt natuurlijk ook af van het soort feestje. Is het een feestje met eten? Dan kan je beter niet te gierig zijn!

Stadium 3: De inspiratie

Tijdens stadium 3 kan het gesprek weer op volle toeren draaien. Eindelijk weet je hoeveel je kan uitgeven. Daarmee heb je natuurlijk nog geen cadeau idee. Laat die inspiratie maar vloeien en organiseer een brainstorm. De gekste voorstellen zullen uit de mouw geschud worden! Spijtig genoeg zijn deze meestal net iets minder haalbaar. Daarna komen de classics op de proppen: een verwenpakket van Rituals, of een fles wijn, …

Vergeet ook zeker niet om de typische kaart met alle namen in orde te brengen! Zo kan iedereen weer beweren dat hij heeft bijgedragen! Je weet misschien niet eens wat het cadeau is op de avond van het feest. Toch heb je maximaal succes dankzij jouw naam en dit voor minimale inzet!

Stadium 4: De goede ziel

De afspraken zijn eindelijk in kannen en kruiken en nu moet één goede ziel natuurlijk om het cadeautje gaan. Wie oh wie zal dit doen? Opeens moet natuurlijk iedereen werken of is iedereen ziek! Diezelfde arme stakker van de groep zal keer op keer plooien en krijgt steevast alle verantwoordelijkheid op zich. Hopelijk krijgt deze valuable player alle credits voor het cadeau!

Stadium 5: Het afgeven van het cadeau

Dan nadert het moment van de waarheid. Gaat de gelukkige blij zijn met je geschenk of niet? Je hebt er dan zo veel tijd en moeite ingestoken, dat het een anticlimax zou zijn bij een slechte reactie.

Stadium 6: Schooien voor je eigen geld

Die goede ziel die het cadeau is gaan halen, wordt eigenlijk nog een betere ziel. Hij heeft ook het hele bedrag van het cadeau voorgeschoten. Het blijkt niet simpel te zijn om al je geld zomaar terug te krijgen. Herhaaldelijk moet je om je geld vragen. Na een tijdje vragen ze dan toch of je het liefst cash hebt of per overschrijving. Je reageert met een foto van je bankkaart tot ergernis van al je vrienden. Nu moeten zij het nummer ergens overtypen om het in de bankapp in te geven.

gesprek kadonation groepscadeau verlaten

Stadium 7: Je uit alle groepen verwijderen

Het kan niet snel genoeg gaan: op 1,2,3 ben je verwijderd uit dat verdomde groepsgesprek!

 

Gedaan met dit organisatorisch gedoe. Niemand heeft hier zin in of tijd voor. En daarom lanceerde Kadonation het online groepscadeau. In 1, 2, 3 regel je een indrukwekkend groepscadeau. Hoe?

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau.
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt waar en wanneer hij wilt online bij aan het online groepscadeau.
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras de gelukkige met het mooiste groepscadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment