Aan alle (mooie) verhaaltjes komt een einde. Zo gaat dat ook op het werk, wanneer je zin hebt in een nieuwe uitdaging of als je op welverdiend pensioen gaat. Het zijn mijn laatste dagen als copywriter bij Kadonation en een nieuwe uitdaging staat reeds te wachten. Een afscheid op het werk, dat moet gevierd worden en zeker als je zo’n geweldige collega’s hebt. Laat ons eerlijk zijn, we brengen best veel tijd door op het werk met onze collega’s en dat creëert een band. Na het plannen van het afscheid, komt het echte feestje. Afscheid vieren op het werk, dat doe je zo!

afscheid vieren op het werk


Bedank je collega’s voor de fijne tijden

Het is belangrijk om je collega’s te bedanken voor de fijne tijden met kleine, maar fijne attenties.

#1: plaats bij het koffieapparaat, in de keuken of waar iedereen het zeker ziet een pot vol Mars snoepjes. Plaats er een briefje bij met de volgende boodschap “Dankzij jullie heb ik meer in mijn mars.”

afscheid vieren op het werk

#2: geen liefhebber van Mars? Ga dan voor Chocotoffs of M&M’s samen met een briefje waarop “Bedankt voor de toffe tijden, collega’s!” staat. Chocolade valt steeds in de smaak!

#3: heb je slechts een handvol collega’s? Dan kan je misschien elke collega een plantje geven als mooi aandenken. Een stagiaire gaf iedereen bij Kadonation een persoonlijk cactusje. Zo was er meteen groen in het kantoor, mega fijn!

afscheid vieren op het werk

#4: nog een geweldig bedankje kwam van een andere stagiair. Hij gaf elke collega een pot zelfgemaakte honing. Iedereen drinkt bij Kadonation graag thee – zoals waarschijnlijk bij de meeste bedrijven. De honing werd gesmaakt!

Werk je op een groot bedrijf? Stuur dan een afscheidsmailtje met daarin de boodschap dat er wat lekkers in de keuken staat te wachten! Je kan heel wat lieve mails terugverwachten!


Afscheid vieren op het werk

Geef een afscheidsfeestje

Naast die algemene traktatie is het fijn om iedereen uit te nodigen in een gezamenlijke (eet)zaal voor je afscheidsfeestje. Bespreek natuurlijk met je baas of dat mag en kan! Trakteer je collega’s op iets lekkers. Dit kan bijvoorbeeld een glaasje cava zijn, of taart, … Een dergelijk gebaar zullen collega’s niet snel vergeten en het wordt bovendien een leuke namiddag/avond dan. Eentje om in te kaderen en nooit meer te vergeten!

afscheid vieren op het werk

Klinken op een afscheid én een nieuw begin, dat doe je met champagne of cava! Dit is een klassieker die bij geen een afscheid kan ontbreken. Proost!

Haal je bakskills boven en doe een flink snuifje liefde in je taart of cake! Mmm. Afscheid vieren op het werk wordt een culinair hoogstandje met het juiste baksel! Let er wel voor op dat het geen misbaksel wordt 😉

De bedankings/afscheidsspeech

Maak van de gelegenheid gebruik om je dank uit te drukken naar je collega’s toe. Mijn collega’s hielpen me doorheen mijn carrière aan de universiteit met diverse zaken en ze mogen gerust weten hoe dankbaar ik hen daarvoor ben! #bestecollega’s

afscheid vieren op het werk

Bij deze alvast DANKJEWEL!

Afscheidscadeaus

Het is de gewoonte om bij een afscheid een geschenk te geven. Als je als gever geen richting geeft, krijg je waarschijnlijk een geschenk waar je niet op zat te wachten. Geef daarom duidelijk aan wat je graag zou hebben. Heb je niet echt een idee? Dan biedt Kadonation de oplossing! Je collega’s kunnen eenvoudig samenleggen en jij kan dan zelf kiezen aan wat je het cadeau besteedt. We hebben meer dan 70 populaire winkels waaronder bol.com, coolblue, LivingDesign, A.S.Adventure, Hema, Torfs, Zalando, …

In deze blog kan je alvast wat inspiratie opdoen voor afscheidscadeaus. Specifieke cadeautips vind je hier!

ONTDEK KADONATION

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment