Afscheid nemen bestaat wel en in alle vormen en soorten. Hier ga ik het hebben over drie soorten afscheid waarbij een cadeau zeker en vast op zijn plaats is: afscheid van de juf of meester, afscheid van een collega, afscheid van iemand die naar het buitenland vertrekt. Drie verschillende soorten afscheid, drie verschillende soorten afscheidscadeaus.

Afscheidscadeaus voor de juf of meester

Hier richt ik mij vooral naar de ouders met kinderen op de lagere school. Het einde van juni nadert, je kan de zomervakantie al bijna ruiken en het is tijd om de juf of meester van jouw dochter of zoon lief te bedanken voor het voorbije schooljaar.

cadeau juf afscheid meester

Geef je dit jaar bloemen? Pralines? Een kaartje? Je hebt dit jaar geen inspiratie, weeral. Daar komt nu verandering in!

Een cadeaubon van de klas

Dit jaar hoeft de juf of meester van jouw kind geen bloemen en pralines mee te sleuren naar huis. Trommel de andere ouders op om samen te leggen voor een Kadonation cadeaubon. Deze cadeaubon is levenslang geldig bij meer dan 70 populaire winkels. Zo kan de juf of meester de hele zomer bezinnen en beslissen waar zij of hij de cadeaubon zal besteden.

de Kadonation cadeaubon

Een cadeau met een knipoog

Ik heb er uiteraard rekening mee gehouden dat sommigen onder jullie graag iets origineels of iets extra meegeven met de cadeaubon. Daarom ging ik speciaal voor de creatieve zielen op zoek naar leuke afscheidscadeaus met een knipoog voor de juf of meester.

#1: een zeeppompje met het opschrift “Bij jou was ik in goede handen”

#2: een vuilblik met het opschrift “Bedankt voor de fijne leerstof”

cadeau juf afscheid meester

Afscheidscadeaus op het werk

Afscheid moeten nemen van een collega kan om verschillende redenen. Ofwel verlaat een collega de werkvloer om te genieten van een welverdiend pensioen ofwel gaat een collega een nieuwe professionele uitdaging aan.

Hoe je het ook draait of keert, een collega moet je bedanken voor alle inzet en moeite. Natuurlijk ken je niet elke collega even goed en is het soms denken om een waardevol geschenk te vinden.

Pensioen

Een collega die op pensioen gaat, heeft zich vaak heel erg lang ingezet voor het bedrijf. Dus je kan maar beter afkomen met een cadeau dat de moeite waard is.

Toch blijft het een moeilijke keuze want meestal heb je niet zo’n heel goed zicht op het privéleven van alle collega’s. Juist om die reden is een Kadonation cadeaubon het perfecte geschenk voor een pensioen.

cadeau collega pensioen

Leg samen met zoveel mogelijk collega’s en bedank jouw collega met een levenslang geldige cadeaubon met een aanzienlijk bedrag dat hij of zij kan besteden bij meer dan 70 populaire winkels.

Geef je graag nog een extraatje mee met een knipoog? Dan heb ik nog twee leuke ideetjes!

#1: stop leuke boodschapjes van de collega’s en eventueel foto’s in een mooi blikje waarop je een sticker plakt of waaraan je een kaartje hangt met “terugblik”.

#2: stel een soort van survivalpakket samen voor jouw collega die op pensioen gaat. In het pakket kan je allemaal ludieke voorwerpen steken zoals bijvoorbeeld een leuke bladwijzer voor alle boeken die nu gelezen kunnen worden, een Post-it blokje om niets te vergeten en een potje anti-rimpelcrème.

Nieuwe uitdaging

Soms gebeurt het dat een collega een nieuwe professionele uitdaging aangaat. Ook dan verdient jouw collega een mooi afscheidscadeau. Ook hier is een Kadonation cadeaubon een goed idee.

afscheidscadeaus collega

Maar een cadeau met een persoonlijk kantje is ook altijd welkom. Zo kan je ook een “terugblik” maken zoals hierboven vermeld. Of kan je een agenda schenken waarop staat “Op naar een nieuw hoofdstuk”. Zo zal de collega in kwestie bij het inplannen van meetings aan jullie blijven denken.

Ben je zelf de vertrekkende collega? Dan kan jouw collega’s bedanken voor de fijne tijden met een kleine maar fijne attenties. Hier geef ik alvast twee leuke voorbeelden mee.

#1: plaats bij het koffiemachine, in de keuken of waar iedereen het zeker kan zien een pot vol Mars snoepjes. Plaats er een briefje bij met de volgende boodschap “Dankzij jullie heb ik meer in mijn mars.”

#2: geen liefhebber van Mars snoepjes? Ga dan voor Chocotoffs samen met een briefje waarop “Bedankt voor de toffe tijden, collega’s!” staat.

Naar het buitenland

Jouw vriend(in) vertrekt op wereldreis, jouw broer of zus gaat in het buitenland studeren of in het beste geval ga jij zelf het avontuur gaan opzoeken. In de eerste twee gevallen ben je misschien wel uitgenodigd op het afscheidsfeest en in het derde geval organiseer je misschien zelf een afscheidsfeest.

Wat geef je dan cadeau? En wat ben je van plan te doen met de ontvangen cadeaus? Eén ding is zeker, niemand heeft plaats in zijn bagage om een hoop afscheidscadeaus mee te nemen. Ah, en er is nog één ding zeker: geld komt altijd van pas in het buitenland. Zamel dus geld in met familie en vrienden!

geld inzamelen buitenland afscheidscadeaus

Wereldreis

Of je nu zelf op wereldreis vertrekt of er nu een vriend(in) of familielid eropuit gaat, fysieke afscheidscadeaus nemen heel wat plaats in en zorgen voor extra gewicht. Daarom is geld altijd een beter idee. Dat komt waar dan ook in de wereld ooit wel eens van pas.

Start een online groepscadeau bij Kadonation en vraag aan vrienden en familie om hun duit in de zak te doen. Je kan snel en gemakkelijk een potje opstarten voor iemand anders of voor jezelf.

wereldreis afscheidscadeaus

Geef je toch nog graag een klein cadeautje mee met enige emotionele waarde? Dat kan!

#1: een gepersonaliseerde tote bag: persoonlijk, trendy én compact! Bedruk een tote bag met een leuke tekst, illustratie of foto en geef deze mee. Een tote bag komt altijd van pas en kan gemakkelijk geplooid en opgeborgen worden.

#2: envelopjes met het opschrift “Openen wanneer… je eenzaam bent/een wereldwonder bezocht hebt/ziek bent/op het vliegtuig zit/gelukkig bent/de slaap niet kan vatten/iets wilt bijleren…”. In de envelopjes steek je dan een foto of een leuk briefje.

Verblijven in het buitenland

Als je gaat studeren, werken of vrijwilligerswerk doen in het buitenland ben je meestal enkele maanden of zelfs jaren van huis. Het gewicht van de bagage steekt al minder nauw aangezien je je meestal direct installeert in jouw nieuw thuisland. Een klein, mooi afscheidscadeau kan er dus wel nog bij (naast die extra financiële duwtjes in het groepspotje).

vertrekken naar het buitenland afscheidscadeaus

#1: een fotokader met uiteraard een heel erg leuke foto of als je een Polaroid camera hebt, kan je van alle vrienden en familieleden foto’s trekken en deze meegeven of meenemen in een leuk doosje. Leuke foto’s aan de muur zijn altijd een goed idee!

#2: een heimweepakket gevuld met allemaal typische dingetjes van het geliefde thuisland. Denk maar aan chocolade of bier voor België of stroopwafels of kaas voor Nederland. Je kan het pakket ook aanvullen met handige spullen zoals bijvoorbeeld een flesopener of pleisters. Dat zijn zo van die zaken waar je vaak niet aan denkt maar wel van pas kunnen komen.

En bij deze neem ik nu afscheid van jullie, liefste lezers. Succes met het vinden van de perfecte afscheidscadeaus!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment