Neemt er een collega afscheid op het werk voor een welverdiend pensioen of een nieuwe professionele uitdaging? Dan moet de laatste dag op het werk eentje worden om nooit meer te vergeten en daarbij mogen afscheidscadeaus niet ontbreken. Een collega verdient een bedanking voor alle inzet en moeite. Ontdek hier welke afscheidscadeaus voor collega’s steeds een schot in de roos zijn.

afscheidscadeaus voor collega's


Afscheidscadeaus voor collega’s

Een fles wijn of een stevige handdruk met succeswensen voor de toekomst, dat is niet echt een origineel of bijzonder geschenk. Jouw collega heeft heel veel inzet getoond voor het bedrijf en dat verdient waardering.

Een afscheidscadeau voor een collega vinden is niet gemakkelijk. Je kent niet elke collega even goed en een waardevol geschenk vinden voor iemand waar je geen sterke band mee hebt, is niet evident. Toch kom je graag op de proppen met een geschenk dat de moeite waard is. In deze blog kan je alvast wat inspiratie opdoen voor afscheidscadeaus. Hoeveel geld je cadeau geeft voor een afscheid, ontdek je hier.

Alles hangt er vanaf waarom de collega afscheid neemt. Een collega die op welverdiend pensioen vertrekt is anders dan een collega die de werkvloer moet verlaten door een reorganisatie of een nieuwe professionele uitdaging aangaat.


Een Kadonation cadeaubon

Na lange tijd met iemand te werken, weet je nog altijd niet wat die collega net allemaal doet in het privéleven. Je hoort wel wat verhalen van in het weekend of van de voorbije avond. Weten waar die collega echt van kan genieten is nog een ander verhaal. Juist om die reden is een Kadonation cadeaubon het perfecte geschenk voor een afscheid. Waarom? Omdat de ontvanger zelf kan kiezen wat hij of zij wilt hebben. Dit is één van de beste afscheidscadeaus voor collega’s!

afscheidscadeaus voor collega's

Leg samen met zoveel mogelijk collega’s en bedank jouw collega met een levenslang geldige cadeaubon met een aanzienlijk bedrag dat hij of zij kan besteden bij meer dan 70 populaire winkels.

de Kadonation cadeaubon

Extra ideetjes

Geef je graag nog een extraatje mee met een knipoog bij de bon? Dan hadden mijn collega Elisa en ik nog enkele leuke ideetjes!

#1: stop leuke boodschapjes van de collega’s en eventueel foto’s in een mooi blikje waarop je een sticker plakt of waaraan je een kaartje hangt met “terugblik”.

#2: stel een soort van survivalpakket samen voor jouw collega die afscheid neemt. Gaat de collega op pensioen? Dan kan je in het pakket allemaal ludieke voorwerpen steken zoals bijvoorbeeld een leuke bladwijzer voor alle boeken die nu gelezen kunnen worden, een Post-it blokje om niets te vergeten en een potje anti-rimpelcrème. Neemt de collega afscheid om een andere reden? Stel daar dan een passend survivalpakket voor samen.

#3: schenk een agenda met de tekst “Op naar een nieuw hoofdstuk”. Zo zal de collega in kwestie bij het inplannen van meetings aan jullie blijven denken.

afscheidscadeaus voor collega's

#4: maak een fotocollage van alle mooie momenten van de collega op het werk. Mooie herinneringen, check!

afscheidscadeaus voor collega's

#5: geef een persoonlijke afscheidsspeech voor de collega die weggaat. Verzamel alle leuke weetjes en momenten van de collega. Grappige anekdotes vallen steeds in de smaak. De collega in kwestie zal dit erg appreciëren.


Een activiteit om samen te doen

Zijn jullie met een beperkte groep collega’s en kennen jullie elkaar allemaal redelijk goed? Dan kan je de geweldige werksfeer in stand houden door achteraf nog eens iets samen te gaan doen. Als je dit als cadeau geeft, is het een zekerheid dat jullie elkaar nog zullen terugzien ondanks alle drukke agenda’s.

Leg samen via Kadonation voor een museumPASSmusées, om te gaan karten of indoor skiën, een escape room of om samen te gaan springen. Pret verzekerd!

afscheid


Een uitje voor de collega & partner

Een activiteit als cadeau geven voor de collega en zijn of haar partner is steeds een schot in de roos. Een sauna dagje, een weekendje weg, een kookworkshop of een bon om te gaan eten in een geweldig restaurant? Dat klinkt alvast geweldig! Wat doet je collega graag in zijn vrije tijd? De interesses van je collega zijn erg belangrijk bij het kiezen van het geschikte geschenk. Vraag af en toe eens hoe het weekend was en je komt er zo achter.

Is hij of zij een echte globetrotter? Geef dan een reisgerelateerd cadeau zoals een prachtige reisgids. Houdt je collega ervan om op stap te gaan met de kleinkinderen? Dan is een jaarabonnement bij de Zoo een fijn geschenk. Neemt je collega steeds gebak mee naar het werk (zoals onze lieve collega Anneleen 😉 ), dan is een workshop om speciale gebakjes te leren maken een aanrader. In elk geval zal je collega het fijn vinden dat zijn of haar partner mee kan gaan!

afscheidscadeaus voor collega's

Dankzij deze cadeautips voor afscheidscadeaus voor collega’s kan je officieel vaarwel zeggen tegen de cadeaustress! 


En nu de praktische kant:

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het afscheidscadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras jouw collega met het mooiste afscheidscadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment