Zijn er weer bolle buikjes in de vriendinnengroep of familie? Dan wordt het tijd om een babyshower te organiseren! Leg de mama nog een laatste keer in de watten voordat die kleine spruit geboren wordt en zorg voor een onvergetelijk feestje. Ik snuisterde wat rond op Pinterest om jullie de beste inspiratie te geven

babyshower


Babyshower of babyborrel? Het mysterie ontrafeld

Een babyshower is eigenlijk een pre-bevallingsfeestje. Dit is een trend die uit Amerika komt overwaaien, maar is nog niet ingeburgerd in België. In Nederland krijgt de trend daarentegen meer aanhang. Op een babyshower in Amerika schreeuwt alles baby! In onze omgeving gaat het er net iets bescheidener aan toe. Het is gebruikelijk dat vriendinnen de shower organiseren om de aanstaande mama te vieren. Zij moet haar geen zorgen om de organisatie maken en hoeft niet veel te doen.

Een babyborrel wordt dan weer georganiseerd als de kersverse baby is geboren en is dus een post-bevallingsfeestje. De babyborrel wordt gegeven zodat de kersverse moeder wat rust heeft net na de bevalling en de vloer niet wordt platgelopen door bezoekers. De babyborrel wordt door de mama en papa zelf georganiseerd. Dit feest vindt meestal ongeveer zes tot acht weken na de bevalling plaats. Ontdek hier alle leuke en originele babyborrel ideetjes!

babyshower


Datum prikken

De datum prikken voor je babyshower is afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Je kan het feest best niet té vroeg houden, omdat er dan nog steeds een risico is dat er iets misgaat. Meestal wordt een babyshower twee maanden voor de uitgerekende datum gehouden. De mom to be heeft dan een mooie bolle buik, maar ligt nog niet futloos in de zetel.

babyshower


Surprise?

Een surprise party is altijd een schot in de roos, tenzij je vriendin of (schoon)zus een controle freak is. De hormonen slaan sowieso al op hol, maar je wilt een babyzilla echt vermijden op haar eigen babyshower. In dat geval kan je beter vragen welke dag haar uitkomt om wat leuks te gaan doen. babyshower


Originele babyshower ideetjes

Als je je vriendin in de bloemetjes wilt zetten, mag dat steeds met een vleugje originaliteit. Doe hier alvast wat ideetjes op!

#1: Boy or Girl?

originele babyborrel

Is het geslacht nog geheim? Laat je gasten dan raden of het een meisje of jongen zal zijn. Wanneer de baby er is, zal het grappig zijn om te zien wie er wat heeft gestemd.

#2: Bevallingsquiz: labour or porn?

babyshower

Een quiz is altijd leuk en zeker deze!

#3: Oefening baart kunst

originele babyborrel

Vergeet hierbij zeker geen foto’s te nemen!

#4: Babygokken

babyshower

Gokken is in principe verboden, maar niet als het om de datum van de geboorte gaat 😉 .

#5: Voor later

babyshower

Laat je gasten een dergelijk briefje invullen en jaren later kan je kind hier dan van genieten!


Leuke aandenkens

Deze dag onvergetelijk maken, doe je door alle gasten een leuk aandenken te geven! Het moet maar iets kleins zijn om indruk te maken:

#1: Ready to pop

originele babyborrel

#2: Poppin bottles

shower

#3: Growing

babyshower

#4: Foodie

babyshower


Hier vind je alvast het perfecte geboortecadeau voor ouders én kinderen. Wil je wat inspiratie opdoen voor babynamen? Dan kan je op deze blog terecht. Ontdek tenslotte waarom september de duurste maand is.

babay

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment