Het laatste moment als ongetrouwde vrouw moet uiteraard perfect zijn. Daarom is het als BFF erg belangrijk om een geslaagd vrijgezellenfeest te organiseren! Ik ging ten rade bij enkele vriendinnen die al een bachelorette party hebben georganiseerd en zocht wat goede inspiratie om jou als beste vriendin op weg te helpen! Hierbij 7x inspiratie, alvast heel veel succes! 

vrijgezellenfeest inspiratie

Niet iedereen is fan van opdrachtjes zoals ‘koekjes verkopen’ of heel de dag ‘free hugs‘ uitdelen. Dit kan leuk zijn, maar je kan het als BFF ook veel origineler aanpakken. Gedwongen schaamte is heus geen must voor een vrijgezellenfeest. Er zijn activiteiten genoeg om de aanstaande bruid de tijd van haar leven te bezorgen. Gooi de chichés van ‘marginale’ kledij en allerlei voorwerpen in de vorm van een penis alvast overboord. Ik zet je op weg met enkele originele en bovendien classy alternatieven! Onthou vooral dat het leuk moet blijven! BFF’s: noteer alvast!

#BACHELORETTETIP: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven en je vrijgezellenfeest! 


#1: Escape room

vrijgezellenfeest puzzle escape rooms

Een escape room is een schot in de roos voor alle avontuurlijke bruidjes die van spanning houden. Bovendien stimuleert het het groepsgevoel nog eens extra, escape rooms worden niet voor niets als teambuilding gebruikt. Overal in het land vind je leuke escape rooms die de moeite waard zijn.

#BACHELORETTETIP: Stort allemaal geld op een groepspotje en betaal onze kadopartner Puzzle Escape Room Gent en Oostende in één keer, zonder dat iemand het hoeft voor te schieten!


#2: Paaldansen

paaldansen vrijgezellenfeest

Bezorg de aanstaande bruid de time of her life en volg een paaldansworkshop. Hier kan ze de moves leren die op haar stomende huwelijksnacht zeker van pas zullen komen. Dan kan ze haar kersverse man van zijn stoel blazen met tal van sexy bewegingen. Bovendien train je je abs op twee manieren: door de workout zelf én door te lachen met je vriendinnen.


#3: Cocktailworkshop

vrijgezellenfeest

Vanuit het motto ‘You are the gin to my tonic’, kan je als BFF zelfs een cocktailworkshop verantwoorden bij de huwelijkssfeer. Ga samen met alle vriendinnen total loss en leer de beste cocktails maken bij een expert. Achteraf is het tijd om te genieten van jullie creaties! Als de aanstaande bruid een echte partygirl is, zal dit een schot in de roos worden.


#4: Welverdiende wellness

wellness vrijgezellenfeest

Alvorens de bruid zich moet overgeven aan de stress van het aankomende huwelijk, kan je haar nog eens goed laten ontstressen. Hoe kan je dit beter doen dat met een welverdiende wellness? Trek met alle meiden naar een kuuroord en laat jullie eens goed in de watten leggen. Denk bijvoorbeeld aan een hotstone massage voor de aanstaande bruid en een gelaatsverzorging.


#5: Een oldschool slaapfeestje

sleepover kadonation vrijgezellenfeest

Af en toe mag je toch eens meedoen aan clichés. Organiseer een ouderwetse sleepover als bachelorette party als de bruid graag gezellig en op haar gemak onder vriendinnen is. Nostalgie: check, samen smullen: dubbel check, een kussengevecht, triple check! Het is ook leuk om wat gezelschapsspelletjes te spelen. Een oldschool spelletje ‘Droomtelefoon’ of ‘Levensweg’ is altijd een schot in de roos! Ook deze 5 partyspelletjes kan je eventueel spelen op de sleepover voor een extra fun factor. De dag nadien kan je dan lekker gezellig brunchen.


#6: Bachelorette party zonder herinnering: ritje op de bierfiets

bierfiets bachelorette party

Een bachelorette party is het ideale excuus om de pannen van het dak te feesten en achteraf niet meer veel te herinneren. Huur een bierfiets en fiets de stad rond met z’n allen. Iets typisch voor mannen? Nee hoor, net als voor mannen, is het ook voor vrouwen is het tot op zekere hoogte sociaal aanvaard. Hopelijk kunnen jullie op het einde nog recht fietsen 😉


#7: Een citytrip met de vrouwen

citytrip vrjigezellenfeest

Het mag al eens wat meer zijn als je afscheid neemt van je single bestaan. De nieuwe trend voor vrijgezellenfeesten is om op citytrip te gaan. Deze trend doet zich zowel voor bij de vrouwen als bij de mannen. Samen even ontsnappen aan het alledaagse leventje en een weekendje liefloos zijn, kan al eens deugd doen. Deze citytrip zal je nooit vergeten! Onder het motto ‘ervaringen maken gelukkiger dan spullen’, kan een citytrip zeker tellen!

En om de citytrip nog spannender te maken verzamelde Elisa 5 opdrachten die zonder twijfel tot hilarische situaties leiden tijdens het vrijgezellenfeest. Ontdek hier de opdrachten!


TIP: the Kadonation way

Twee woorden: snel en eenvoudig. Jullie weten misschien al dat je bij Kadonation terecht kan voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk cadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Maar je kan het geld ook gewoon overschrijven naar een bankrekening (houd wel rekening met 4% transactiekosten, daar kunnen wij helaas niet onderuit)! Op die manier verzamelen jullie heel eenvoudig het nodige geld en kunnen jullie het gebruiken voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest!

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!


Nog een prangende vraag die bruidsmeisjes zich misschien afvragen: geef je eigenlijk een cadeau voor een vrijgezellenfeest? In deze blog vind je het antwoord! 

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan zeker deze 5 originele manieren om je verloving aan te kondigen. Heb je al stress wat je aan het kersverse bruidspaar cadeau zal doen? Hierbij geven we enkele tips over het perfecte cadeau voor het huwelijkspaar. 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment