Dat rijmt! En wat is er fijner dan een rijmpje om het schooljaar mee te starten? Een goede voorbereiding. Heel wat ouders zitten al in de back to school modus en treffen reeds de nodige voorbereidingen voor 2 september.

Ben jij nog niet in de back to school modus? Geen nood! Je hebt nog wel wat tijd om eventueel nieuw schoolgerief en een mooie outfit te regelen. En ook die planning loopt vast wel gesmeerd. Op naar 2 september!

back to school: stoom jouw kroost klaar voor het nieuwe schooljaar

 

Schoolgerief

Het moment is aangebroken om de nieuwe rugzak of boekentas te vullen met nieuw schoolgerief. Tijd om te checken of je alles nog in huis hebt of toch nog naar de winkel moet. Denk maar aan een pennenzak, schrijfgerief, slijper, gom, lat, geodriehoek, passer, ringmappen, kaftpapier, schrijfblok, turnzak, turngerief en ga zo maar verder.

Voorzie ook nog een leuke brooddoos, een drinkfles met handige drinkdop en een koekendoosje om jouw kinderen elke dag van heel wat lekkers te voorzien zonder een hoop afval achter te laten. En vergeet hun naam er niet op te zetten!

Wat je ook nodig hebt, je vindt het zeker en vast bij onze kadopartners Fun en HEMA.

 

Schoolmateriaal voor iedereen

Zijn jouw kinderen in de zevende hemel met hun nieuw schoolgerief? Maak nu ook kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben gelukkig door het nog bruikbaar schoolmateriaal te schenken. Nieuw schoolmateriaal neemt een flinke hap uit het budget van heel wat gezinnen, waardoor niet iedereen met een nieuwe, goed gevulde boekentas naar school kan.

Zo zijn er organisaties zoals bijvoorbeeld Vrouw en Maatschappij uit Dendermonde die schoolmateriaal inzamelen om te schenken aan het Kinderfonds De Tondeldoos. Een kleine zoektocht op Google en je ontdekt meteen waar je met het “oud” schoolmateriaal heen kan.

Tweedehands schoolgerief

Het oud schoolmateriaal binnenbrengen bij de Kringwinkel is ook altijd een goed idee. Wat niet meer nieuw is voor jouw kinderen, is dat wel voor andere kinderen. En ook omgekeerd! Spring samen met jouw kinderen de Kringwinkel binnen. Wie weet vinden ze daar mooi schoolgerief. Op deze manier spaar je niet alleen geld uit, maar ook grondstoffen. Iedereen blij!

 

Back to school outfit

Het nieuwe schooljaar begin je met een nieuwe outfit, toch? Je hebt misschien wel het één en ander aan de kledinghaak geslagen tijdens de solden. Maar indien je niet zo van winkelen houdt of elk schooljaar een nieuwe outfit een beetje teveel van het goede vindt, is het altijd leuk om een “oude” outfit op te fleuren met leuke accessoires. Denk maar aan hippe kousjes of sokken, een leuke sjaal, kleurrijke accessoires voor in het haar, een strikje, … Jouw kinderen zullen er dol op zijn (en het misschien ook kwijtraken, maar dat hoort erbij)!

Neem eens een kijkje bij onze kadopartners Torfs voor leuke schoenen of Veritas voor fijne accessoires.

back to school nieuwe outfit

 

Houd de weersvoorspellingen in de gaten en zorg ervoor dat jouw kind voorbereid is. Lichte kledij bij warm weer, een petje bij zonnig weer, een regenjas bij regenweer, … Denk er ook aan, jouw kind zal ravotten met de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op de speelplaats of in de klas. Dus de kledij moet comfortabel zitten en houd rekening met het feit dat jouw zoon of dochter misschien met een vlek of scheur thuiskomt.

Planning

Na twee maanden zomervakantie zal de planning thuis herzien moeten worden. Nu moeten jouw kinderen naar school en hobby gebracht worden. Bereid dit goed voor en vermijd haast en spoed op 2 september. Want je weet wat ze zeggen, haast en spoed is zelden goed, en vooral op maandagochtend!

back to school planning

 

De allereerste schooldag

Gaan jouw kinderen voor het eerst naar school? Dan wordt 2 september een heel speciale dag voor jouw oogappel én voor jou. We hebben ze allemaal al gezien, die krokodillentranen aan de schoolpoort bij zowel kind als ouder. Rek dit moment niet te lang, zet jouw kleine spruit af, geef hen nog een stevige knuffel en kus en laat hen de wondere wereld van de kleuterschool ontdekken. Bij de juf of meester zijn ze in goede handen, wees gerust.

back to school allereerste schooldag

 

En nu, allemaal samen back to school!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment