Onze kadopartner Bednet vzw zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen. En dit van thuis uit.

Andreas is negen jaar en onderging in januari een schedelcorrectie waardoor hij acht weken moest thuisblijven. Om geen grote leerachterstand op te lopen maakt Andreas gebruik van Bednet.

“Ik dacht niet dat Andreas in aanmerking zou komen.”

Mama Delphine kende Bednet door verschillende mediacampagnes zoals onder andere Music for Life. Zelf staat ze in het onderwijs en gaf al eens les via Bednet. Toch dacht ze dat Andreas niet in aanmerking zou komen. “Wij begrepen onder langdurig ziek, een termijn van vele maanden. De directeur van de school vertelde ons dat Bednet ook voor enkele maanden, zelfs weken geïnstalleerd kon worden.” En zo gebeurde het dat ook Andreas beroep kon doen op Bednet. Het is dus mogelijk om gebruik te maken van Bednet van zodra je 4 weken niet naar school kunt.

Een last van onze schouders

De ingreep van Andreas baarde de volledige familie al heel wat zorgen. Maar gelukkig kon Bednet één van die zorgen op zich nemen: school. “We hoopten op deze manier de leerachterstand te beperken en de sociale contacten met zijn klasgenoten te onderhouden,” vertelt mama Delphine.

Bednet en Kadonation: dit is het verhaal van Bednetter Andreas

Verder had ze ook schrik voor de tijdsinvulling van Andreas. Want wat zou Andreas doen gedurende al die weken? Dankzij Bednet werd een structuur behouden in de dagen van Andreas. Dit is heel belangrijk voor Andreas zelf, maar ook voor zijn naaste omgeving.

Mama Delphine raadt ouders van langdurig of chronisch zieke kinderen aan om alle hulp aan te nemen die ze kunnen. Systemen zoals Bednet zijn een grote hulp voor zowel het kind als de ouders. Het is ook belangrijk om jouw ervaringen als ouder te delen. “Dit lucht op en zorgt voor begrip.”

Een zeer eenvoudig en flexibel systeem

Bednet voldeed aan de verwachtingen van mama Delphine en Andreas. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om te werken met het systeem van Bednet. Andreas kon niet alleen de lessen vlot volgen, maar de band met de klas bleef behouden. “Toen iemand van zijn stoel viel, een grapje uithaalde, jarig was, … Andreas was er telkens bij.”

Andreas is vooral blij dat hij het derde leerjaar niet zal moeten overdoen en dat hij bij zijn vrienden kon zijn dankzij Bednet. Maar nu mag Andreas terug naar school en kan hij eindelijk weer in het echt bij zijn vriendjes zijn.

Bednet en Kadonation: dit is het verhaal van Bednetter Andreas

Hij geeft ook nog graag volgende boodschap mee aan kinderen die ziek thuis zijn gedurende een lange periode: “Als je lang ziek bent, moet je zeker weten Bednet gebruiken. En neem sowieso je medicijnen! Want in de klas is het nog steeds het beste. Veel beterschap!”

Ik Bednet, jij Bednet, wij Bednetten

Het einde van het schooljaar komt stilletjes aan dichterbij en dan worden de juffen en meesters overspoeld door cadeautjes van de leerlingen. Maar dit jaar stellen we bij Kadonation voor om het anders aan te pakken.

Bednet en Kadonation: dit is het verhaal van Bednetter Andreas

Wat als jullie nu met de hele klas het geld dat jullie zouden besteden aan een cadeautje inzamelen en schenken aan Bednet? Op die manier maken jullie samen een kind dat een tijd niet meer naar school kan gelukkig. En wij zorgen ervoor dat jullie juf of meester een cadeautje ontvangt.

Om Bednet te steunen hoef je alleen maar het volgende te doen. Het is kinderspel, echt waar!

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met alle ouders die wensen bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Schenk het ingezamelde geld aan Bednet en tover zo een glimlach op het gezicht van langdurig of chronisch zieke kinderen
  5. Indien jullie met minstens 3 ouders minstens € 30 inzamelen krijgt de juf of meester van ons het Bednetboek ‘De pyjamareus’ (t.w.v. € 16,95 ) cadeau voor in de klasbibliotheek!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU MET DE KLAS

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

bednet-en-kadonation-dit-is-het-verhaal-van-bednetter-andreas