Op Nationale Pyjamadag stellen we trots én in onze pyjama Bednet voor als kadopartner! Deze vzw zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen. En dit van thuis uit.

Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les. En daarnaast blijven ze in contact met hun klasgenoten en vrienden. Dit is gratis zowel voor het gezin als voor de school.

Hoe het begon

Bednet ontstond in 2002 als innovatieproject in de stad Antwerpen. De gelijknamige vzw werd in 2004 opgericht door Kathy Lindekens, samen met enkele zeer gemotiveerde vrijwilligers.

In maart 2007 ging een onderzoeksproject van start om een technologische oplossing te vinden om langdurig zieke kinderen opnieuw nauw te betrekken bij het leerproces en het klasgebeuren van hun eigen klas.

Bednet kadopartner Kadonation

 

Zo’n 15 kinderen testten het prototype uit. Het systeem werd geoptimaliseerd en volledig aangepast aan alle noden van het kind en van de klas.

Synchroon Internetonderwijs

Enkele jaren later, in 2014, werd synchroon internetonderwijs via Bednet erkend door de overheid. En het is ook structureel verankerd in het onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap. Sindsdien hebben langdurig en chronisch zieke kinderen recht op synchroon internetonderwijs. De droom van Bednet werd werkelijkheid.

Bednet kadopartner Kadonation

 

Bednet nu

Sinds de opstart van de vzw werd Bednet al 2.588 keer ingezet in 1.255 Vlaamse scholen in Vlaanderen en Brussel. De vzw zorgt voor het ICT-platform en de hardware (bv. computer, webcam, headset, scanner/printer, …) alsook de begeleiding van het hele project. Ongeveer 9 op 10 kinderen die gebruikmaken van Bednet kunnen samen met hun klasgenoten overgaan naar het volgend leerjaar.

Bednet kadopartner Kadonation

 

Kadonation steunt Bednet

Bij Kadonation zijn we er ook steevast van overtuigd dat elk kind recht heeft op onderwijs in een vertrouwde klasomgeving. Daarom werken we vanaf nu samen met Bednet en is het mogelijk om via Kadonation geld in te zamelen en integraal te schenken aan de vzw.

Daarnaast kun je ook (een deel van) jouw Kadonation cadeau schenken. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon hebt ontvangen en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed in jouw groepspotje of op jouw cadeaubon (deels) schenken.


START EEN ONLINE GROEPSCADEAU VOOR BEDNET

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

bednet-onderwijs-voor-langdurig-of-chronisch-zieke-kinderen