Een collega die op pensioen gaat, heeft zich vaak heel erg lang ingezet voor het bedrijf. Dus je kan maar beter afkomen met een cadeau dat de moeite waard is. Zo’n waardevol cadeau vinden is niet altijd gemakkelijk. Ontdek hier de beste pensioen cadeaus.

cadeau pensioen

Lees ook deze blog met de beste afscheidscadeaus voor collega’s!


Een gezamenlijk cadeau

Uit een rondvraag blijkt dat collega’s die op pensioen gaan er erg veel waarde aan hechten dat zowel de werkgever als collega’s bijdragen aan het geschenk. De reden hiervoor is dat gepensioneerden graag erkenning krijgen van beide partijen. Ze hebben zich jarenlang ingezet voor het bedrijf en verdienen dit ook.

pensioen cadeaus


Mondelinge erkenning

Het is belangrijk om het werkende hoofdstuk positief af te sluiten. Tijdens het afscheid is waardering uitspreken dan ook het mooiste geschenk. Iets wat altijd als vanzelfsprekend werd aangenomen, wordt opeens echt erkend. Leg de focus op de goede eigenschappen van de werknemer: dat hij of zij een harde werker was, een aangename collega of steeds met creatieve oplossingen kwam.

pensioen cadeaus


Betekenis aan het leven

Op pensioen gaan, dat heeft een grote impact op het leven. Je hebt heel je leven vijf dagen per week gewerkt en opeens heb je veel vrije tijd. De meeste mensen geven betekenis aan hun leven aan de hand van het beroep, maar ineens valt dat weg. Hoe moet je jezelf nu karakteriseren? Je wilt leven en niet geleefd worden. Als geschenk kan je hierop inspelen. Geef bijvoorbeeld een abonnement voor de sportclub, een hobbyclub, of misschien wel een duwtje in de rug voor die reis die al zo lang op de planning stond. Zo heeft de gepensioneerde meteen een nieuw doel voor ogen. Mensen willen vooral actief blijven, zowel mentaal als fysiek.

pensioen cadeaus


Een ’terugblik’

Geef je collega een ’terugblik’ vol met waardevolle herinneringen, anekdotes en foto’s. Je collega kan dit dan allemaal rustig lezen als hij of zij effectief op pensioen is. Vraag aan iedereen om herinneringen en anekdotes op een briefje te schrijven. Je kan ook foto’s en kleine cadeautjes in het blik stoppen.

pensioen cadeaus

Bij leerkrachten en stages is een terugblik al razend populair. Ook geweldig voor het pensioen!


Een cliché geschenk

Wie op pensioen gaat, mag eindelijk lekker genieten van het leven. Wilt de bijna-gepensioneerde graag geld als cadeau? Dat geef je liever niet in een saaie enveloppe! Knutsel daarom dit Tenerife-waardige zomertafereel voor die collega die op pensioen gaat! Stel je voor, een mooie blauwe lucht, een cocktail en een strandstoeltje.

geld cadeau geven


Samenleggen voor pensioen cadeaus

Zoals hierboven al gezegd, houden collega’s die op pensioen gaan er erg van dat iedereen samenlegt voor het geschenk, om zo de algemene appreciatie te tonen. Dankzij Kadonation kan je eenvoudig samenleggen voor een cadeau voor die collega. Zeg alvast vaarwel tegen de organisatorische chaos die bij samenleggen komt kijken. Dat is nu verleden tijd!

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners (waaronder (web)winkels, ervaringen en de goede doelen) of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras de bijna-gepensioneerde met het mooiste cadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

Een cadeau dat je samen geeft met liefde en zorg, zal steeds in de smaak vallen bij je collega.


De Kadonation cadeaubon

Weet je echt niet wat te kopen en overweeg je geld te geven? STOP! Met een Kadonation cadeaubon doe je eigenlijk hetzelfde, maar veel persoonlijker. Dit is één van de beste pensioen cadeaus! Tegenwoordig is iedereen meer en meer fan aan het worden van bonnen. Deze besteedt de gepensioneerde zelf bij meer dan 70 populaire winkels. Je collega kan er enerzijds materiële zaken mee kopen, maar ook belevenissen en goede doelen zijn mogelijk bij ons!

de Kadonation cadeaubon als pensioengeschenk

De Kadonation cadeaubon is met andere woorden het ideale geschenk voor iemand die op pensioen gaat.  Je kan de bon volledig personaliseren om de ontvanger extra in de watten te leggen. Ontdek de Kadonation cadeau inspiratie hier!

Perfecte pensioen cadeaus, check!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment