Tijdens de zomermaanden zakken miljoenen Belgen opnieuw af naar het Zuiden, de warmte tegemoet. De populairste bestemmingen zijn Spanje, Griekenland en Turkije, want de gemiddelde Belg houdt wel van een luilekkervakantie, de lange namiddagen op het strand en de nodige portie zonnecrème inbegrepen. Ikzelf heb het meer voor een avontuurlijke bestemming. Kriebelt het bij jou ook als je denkt aan lange bergtochten, uitgestrekte wouden en kamperen aan de rand van een meer? Opteer deze zomer voor een wandelvakantie!

Europa heeft een aantal prachtige bergketens en meren, adembenemende panorama´s en voldoening gegarandeerd. Scandinavië staat voor mij op nummer 1, maar daarnaast raad ik jullie de volgende aan:

Bestemming 1: Spanje – de Pyreneeën

Bestemming Spanje

Je leest het goed. Spanje heeft naast lange stranden en cocktails ook prachtige wandellocaties in de aanbieding. De Spaanse Pyreneeën mogen dan misschien niet de grootste bergketen van Europa zijn, het landschap moet zeker niet onderdoen voor de rest van Europa. Vergeet je zonnecrème niet, want ook hier kunnen de temperaturen aardig oplopen. Je zit namelijk dichter bij de zon ?

Bestemming 2: Oostenrijkse Alpen – Matrashaus am Hochkönig

 

Bestemming Matrashaus

Wellicht een van de moeilijkste bergtochten die ik ooit gemaakt heb. De Hochkönig is 2941 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van de Berchtesgadener Alpen. Je vertrekt vanaf Arturhaus (1502 m) en neemt de Hochkönig Hauptanstieg naar Matrashaus (2941 m). Het is een prachtige tocht van 6u, maar dit vergt wel een goeie conditie en de nodige techniek. Je stijgt maar liefst 1600 meter in een relatief korte tijd. Eenmaal aangekomen kan je genieten van een heerlijk uitzicht op de gletsjer en een welverdiende rust. Correct, je kan er overnachten, zalig toch?

Bestemming 3: Schotland

Bestemming Schotland Bestemming Schotland

#zucht, the Scottish Highlands, ruwheid in zijn utopische vorm. Wat dit landschap in hoogte mist, maken de vele meren, soay-schapen en uitgestrekte graslanden weer helemaal goed. Dit pareltje moet je gewoon gezien hebben.

Tips:

  • Huur een auto. De mooiste plaatsen zijn heel afgelegen en minder goed bereikbaar.
  • In Schotland heersen de ‘midges’, een kleine muggensoort die zomaar door het gaas van je tent kan kruipen. Zorg dus voor de nodige muggenmelk/ducttape.
  • Wees altijd voorbereid op slecht weer. Schotland staat bekend om zijn hevige regenbuien op de meest onverwachte momenten. Ik had geluk, het weer was prachtig, maar hou er dus rekening mee.

Bestemming 4: Italië – Comomeer

Bestemming Comomeer

In Italië, aan de voet van de Alpen, ligt een zalige vakantiebestemming. Het Comomeer is met zijn 146 vierkante kilometer het op twee na grootste meer van Italië. Het meer heeft de vorm van een omgekeerde Y, en aan de uiteinden liggen de stadjes Como en Lecco. In de splitsing ligt de Monte San Primo, hét uitkijkpunt voor een mooi panorama. Wist je dat George Clooney er ook een buitenverblijf heeft? Kan ook niet anders, met zo’n zwembad in zijn achtertuin. Nog een reden om eens een kijkje te gaan nemen!

Tip: zorg voor een goede uitrusting voor elk van deze tochten. Een goede trekrugzak, stevige wandelschoenen en drinkfles maken je tocht nóg aangenamer. Gelukkig hebben wij een partner met een grote voorraad: A.S.Adventure. Ga je met je lief op vakantie of heb je een vriend met een passie voor de natuur? Verras hen met onze cadeaubon en vertrek voorbereid naar een van deze prachtige bestemmingen. ’t Is eens iets anders.

About the author

Robbe Van Derbeken

Robbe is masterstudent Meertalige Communicatie aan de Universiteit van Gent. Kadonation is zijn eerste stageplaats, wat hem de motivatie geeft om er volledig voor te gaan. Naast talen is hij gepassioneerd door muziek en door zijn scouts. Met een goeie kop koffie in de hand onderhoudt hij graag onze blog.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment