Het bruiloftseizoen ligt misschien even stil, maar toch houden we ons nog steeds graag bezig met alle trouwzaken! Heb je volgend jaar nog enkele weddings in je agenda staan? Super vooruitzichten, maar het brengt ook wat stress to dress mee. Wat doe je aan op een trouwfeest? Speel je op veilig of wil je dat je verschijning niet ongezien voorbij gaat? Je wilt de Bridezilla hiermee natuurlijk niet op haar tenen trappen, dus lees hier wat een gepaste dresscode is! #bruiloftrules

dresscode

Als de uitnodiging van het trouwfeest in de bus valt, kan je meteen de dresscode ontcijferen. Is er geen dresscode gegeven? Ga dan niet té casual, want op een trouw is het net leuk dat iedereen mooi uitgedost is.

Volg deze 7 gouden regels en alles komt goed!

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


#1: Don’t: in het wit gaan

Wit dragen als gast op een trouwfeest is not done. White is for the bride… In dit geval speel je beter op veilig en waag je je er niet aan. Ook wit met een patroon, motief, of stipjes of andere lichte tinten zijn geen optie als gast.

Als wit de dresscode is voor de bruidsmeisjes, mogen zij deze maagdelijke kleur natuurlijk wel dragen!

dresscode trouw


#2: Ook beter geen zwart

Op een bruiloft verschijn je best niet helemaal in het zwart. Deze kleur heeft een onaangename connotatie omdat ze gekend staat als rouwkleur. Dat past niet bij een gelukkige dag die in het teken van liefde staat. Hou je niet van fellere kleuren? Kies dan voor donkerblauw. Dit is een stijlvolle kleur en kan altijd, ook op een trouwerij.

trouw dresscode


#3: Be smart

Denk even na waar het feest zal doorgaan en hoe de dagplanning eruit ziet van het huwelijk. Als je ’s ochtends naar het gemeentehuis moet en ’s avonds naar het avondfeest, dan zal je waarschijnlijk niet dezelfde kleding aandoen. Gaat het trouwfeest door in een park of tuin? Draag dan geen naaldhakken waar je telkens mee kan wegzakken. Sleehakken, sandaaltjes of sneakers zullen veel beter dienst doen. Er is niets lelijker dan een dame die niet meer op haar hakken kan lopen. Regent het? Vergeet dan geen paraplu!

sneakers dresscode trouw


#4: Zeg nee tegen jeans

Eén gouden regel: draag nooit jeans op een trouwfeest. Zelfs bij een casual dresscode is een jeans nooit een goed idee.

dresscode


#5: Dresscode: ga voor een kleedje

Een trouwfeest is fancy en feestelijk. Er is dus geen betere gelegenheid om eens alles uit de kast te halen. Draag een jurkje dat lekker elegant is. Vergeet regel #1 echter niet!

bruiloft dresscode


#6: Care about the hair

Op een trouwfeest kies je voor het totaalplaatje. Daarom kan je best zorgen voor een haarstijl die past bij je outfit. Een simpele dot of paardenstaart is niet gepast voor een bruiloft. Kies eerder voor een netjes opgestoken kapsel of iets met vlechten. Ga eventueel zelfs naar de kapper om je haar te laten doen!

kapsel dresscode


#7: Less is more

Naar een huwelijk ga je niet te kitcherig. Onthou: less is more! Ga niet voor een ballerina jurk of opzichte prints. Kies eerder voor één opvallend item, zoals een clutch. Deze handtasjes zijn prachtig en je kan ze niet super vaak dragen! Een trouwfeest is de ideale gelegenheid om je favoriete clutch boven te halen!

dresscode clutch


Bekijk ook de perfecte dresscode voor  bruidskindjes! Ben je tevens benieuwd naar de kostprijs van een huwelijk? Ik zocht het uit en stelde een huwelijksbudget samen. Of je de hand van je schoonouders moet vragen, kom je hier te weten! Daarnaast raad ik je nog aan om dit artikel te lezen over een DIY-wedding.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment