Nu ik in de vorige blog uit de doeken deed wat een babyshower eigenlijk is, vroeg ik me af wat je allemaal als geschenk kan geven. Kadonation is natuurlijk expert in cadeautjes en deze pakjes-kennis willen we graag met je delen! Ontdek hier 10 budgetvriendelijke unisex babyshower cadeaus!

Babyshowerbudget

Het budget voor een babyshower ligt gemiddeld veel lager dan voor een babyborrel. Bij een babyborrel wordt er bijna altijd meer dan 20 euro gegeven, terwijl dit bij een babyshower minder is dan 20 euro. Het gemiddelde bedrag voor een babyborrel is 30 euro. Bij een babyshower gaat het eerder over een kleine attentie en ligt het bedrag eerder tussen de 10 en 15 euro.

Het budget is uiteraard afhankelijk van de relatie tot de persoon voor wie het cadeau is bedoeld. Dit speelt een grote rol. Voor familie ga je meer geven dan voor vrienden.

babyshower


10 budgetvriendelijke unisex babyshower cadeaus

Is je cadeau-inspiratie aan het opraken door de vele bolle buiken in je omgeving? Goed nieuws! Doe hier de inspiratie op die je nodig hebt.

#1: Babysloefjes

babyshower

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Belgunique

‘A baby never can have enough shoes!’ en onder dit motto kopen we maar al te graag schattige, unisex sloefjes voor de baby. Hierboven al enkele prachtexemplaren van Belgische makelij bij Belgunique om te scoren op iedere babyshower.

Let wel op dat je niet zwicht voor mini-Adidasjes, of mini-Uggs want baby’s kunnen nauwelijks op harde schoenen lopen. Sloefen zijn daarom een beter idee omdat ze lekker zacht zijn!


#2: Gepersonaliseerde kapstokjes

budgetvriendelijke unisex babyshower cadeaus

Gepersonaliseerde kapstokjes zijn fantastisch om cadeau te geven! Ik hoor jullie al denken: ‘De naam van de baby is toch helemaal nog niet gekend?’ Inderdaad, maar voor alles heeft Kadonation een oplossing! Je kan de aanstaande ouders verrassen door de kapstokjes te personaliseren met bijvoorbeeld: Jonas en Julie’s Baby, Elisa en Sara’s lieveling of Jelle en Fabrice’s kapoen. 


#3: Unisex body

body babyshower

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Dreambaby

Een klassieker, body’s met leuke prints of een gevatte tekst. A baby with a message! 


#4: Truien met een boodschap

babyshower

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Dreambaby

Ook als het kouder wordt, is het leuk dat je baby een boodschap kan meedelen met een trui. Wat denk je van: ‘All I need is milk’, of ‘New kid in town‘?

Let wel op met het kopen van kleding, want de moeder in kwestie zal waarschijnlijk een andere smaak hebben dan jij. Met een goede dosis humor, wordt stijl gelukkig snel vergeten. Koop de kleding verder niet té klein, want de mama zal zelf al wat mini-kleren hebben gekocht.


#5: Foodbaby

originele baby cadeaus

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Dreambaby

Baby’s en eten zijn twee onafscheidelijke zaken die onlosmakelijk verbonden zijn. Hierop kan je inspelen door de mom to be babybestek cadeau te doen. Deze lepels van Dreambaby zijn zo cute!


#6: Groeimeter én waskussen

babyshower

Twee vliegen in één klap met dit waskussen mét groeimeter. Ideaal om een baby zonder veel extra moeite te meten! #metenisweten


#7: Foodies en Fashionbaby’s

babyshower

Is de kersverse mama een echte fashionista of een foodie? Grote kans dat de baby de microbe overkrijgt. Geef de aanstaande moeder dus goed op tijd (op de babyshower) een pakket om de eerste memorabele momenten vast te leggen.


#8: Teddybeer pakje

babyshower

Wat is er schattiger dan een baby in berenpakje? NIETS! Moeders willen het misschien niet toegeven, dus daarom moet jij hen helpen door het berenpakje op te dringen. Zo kan ze niet anders dan haar baby af en toe te kleden met een berenpakje!


#9: Mister/Madam moustache

babyshower

Deze fopspeen is gewoonweg GENIAAL!


#10: Voorleesboeken

babyshower

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van de baby. Een voorleesboek zal daarom goed in de smaak vallen bij de mom to be. Al eens aan een voelboek gedacht? Daar zijn baby’s gek op! Je kan dit cadeau personaliseren door een lief tekstje achter te laten op de eerste pagina van het boek. Originele baby cadeaus: check!


Vergeet de aanstaande mama niet

budgetvriendelijke unisex babyshower cadeaus


Mommy survival kit

De aanstaande mama zal overdonderd zijn door dit cadeautje! Wat kan je bijvoorbeeld in de survival kit steken?

 • Kusjes voor de moeder
 • Chocolade doet ook geen pijn
 • Een agenda om alles op te schrijven zodat de moeder niets kan vergeten
 • Zakdoekjes … om tranen op te drogen – van de papa of van de mama? 😉
 • Vochtige doekjes, toiletpapier is niet altijd je beste vriend
 • Badschuim, voor een goede time-out
 • Een bon voor een winkel waar ze zwangerschapsbeha’s kan kopen
 • Een joggingbroek, dé ideale outfit voor de komende maanden
 • Een goede detox
 • Crème om de striemen weg te werken
 • Een bon voor een verwendagje

budgetvriendelijke unisex babyshower cadeaus


Kadonation babyshower tip #1

Een laatste cadeautip waar de mom to be erg blij mee gaat zijn, is een Kadonation cadeaubon. Deze cadeaubon heeft geen vervaldatum en is geldig bij meer dan 50 kadopartners. De mama én de papa kunnen zelf kiezen bij welke kadopartners ze het tegoed besteden voor hun baby: Dreambaby, Kinderenkoning, Bol.com, Belgunique, Coolblue, ZEB, Zalando, …

originele baby cadeaus


Kadonation babyshower tip #2

Het meest budgetvriendelijke cadeau is een cadeau dat je samen geeft. Hoe meer vrienden, collega’s of familieleden die hun steentje bijdragen, hoe groter het budget voor een babyshower cadeau! Daarnaast hoeft op deze manier niet iedereen een groot budget uit te trekken. Dat klinkt allemaal goed en wel zo samenleggen in groep voor een cadeau, maar jij hebt zeker en vast geen zin in of tijd voor die organisatorische chaos. Maar dat is nu verleden tijd dankzij het online groepscadeau van Kadonation!

 1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
 2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het babyshower cadeau
 3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
 4. Met het ingezamelde geld kun je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aanvragen.
 5. Verras de aanstaande ouders met het mooiste cadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU


Hier vind je alvast inspiratie voor het perfecte geboortecadeau voor zowel ouders als kinderen. En doe hier wat inspiratie op voor babynamen als gespreksonderwerp voor de babyshower!


About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment