Wil je dat je cadeautjes anno 2020 echt in de smaak vallen? Kadonation zou Kadonation niet zijn als we geen waardevolle cadeau inspiratie hadden. Lees hieronder alles wat je moet weten over de cadeautrends van 2020!


#1 – Duurzame cadeaus

cadeau inspiratie

In 2020 zijn we lief voor onze planeet en perken we onze ecologische voetafdruk in. Duurzaamheid is de regel geworden, niet langer de uitzondering. Het mainstream imago van duurzaamheid kan ik enkel toejuichen!

We gaan steevast op zoek naar duurzame cadeaus die niet ongebruikt in de vuilbak of in de kast verdwijnen. We letten er ook steeds meer op dat onze geschenken niet van ver komen zodat de verbruikskilometers beperkt blijven.

Kies anno 2020 dus een duurzaam pakje voor de milieubewuste gelukkige!

#mustread: Mijn collega Elisa was al voor op deze trend en schreef voor Kerstmis in 2018 al een blog over duurzame cadeau inspiratie!


#2 – #Ikkoopbelgisch

cadeau inspiratie

We willen in 2020 steeds meer onze eigen economie steunen. Daarom kopen we graag Belgisch en bij lokale handelaars. Dit draagt ook weeral bij aan trend #1, want de afgelegde kilometers worden zo aanzienlijk verlaagd.

Je kan terecht bij onze partner Belgunique voor cadeau inspiratie van Belgische bodem. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende cadeaudozen die gevuld zijn met Belgische producten. Zo heb je een cadeaudoos in het thema Zen of Breakfast. Lokaal geschenk dat zeker en vast gesmaakt zal worden? Check!


#3 – Geschenken aan het goede doel

geld inzamelen crowdfunding

De derde trend is dat we steeds meer cadeaus geven met een hart. Heel wat personen hebben eigenlijk alles al en zijn dan ook blij om een glimlach te toveren op andermans gezicht. Steun dus dit jaar het goede doel in plaats van het zoveelste materiële geschenk aan te kopen. Zo maak je echt het verschil!

Bij Kadonation kan je (een deel van) jouw cadeau schenken aan meerdere goede doelen.


#4 – Gepersonaliseerde en DIY geschenken

Geschenken met een persoonlijke touch, volledig zelfgemaakte pakjes, een persoonlijk kader om de muur wat op te frissen, dit jaar gaan alle registers open. Het motto wat ik zelf doe, doe ik beter’ gaat helemaal op bij de zoektocht naar ideale geschenken. DIY was reeds een grote trend in 2019!

Mensen zijn sowieso gelukkig met een gepersonaliseerd geschenk. Dankzij schoenen met je eigen naam op of een ‘insider’ geschenk dat alleen van je beste vriend kan komen, voelen we ons uniek. Een persoonlijkere aanpak kost tijd, maar dat steken we er dit jaar maar al te graag in. De tijd die je in het geschenk steekt, maakt het alleen maar beter.


#5 – Belevenissen

cadeau inspiratie

Dit jaar laten we materiële geschenken links liggen. Belevenissen zijn veel belangrijker. I am what I do’, eerder dan ‘I am what I own is dan ook waar het in deze wereld om draait. Iedereen heeft al zoveel materiële zaken en ervaringen maken gelukkiger dan spullen. Let er maar eens op, op Facebook, Instagram en Snapchat ­delen mensen niet hun bezittingen, maar wel hun ervaringen.


#6 – Bonnen

de Kadonation cadeaubon

Een bon is het ideale geschenk voor wie alles al heeft. Niet enkel 50-plussers zijn dol op bonnen, ook jongeren springen op de kar. Ze geven niet langer bongo-bonnen, maar bonnen die ze kunnen personaliseren. Wat ook in is, zijn bonnen die je zelf maakt: bijvoorbeeld voor een etentje, of om samen een ijsje te gaan eten.

Ik maak dan ook even gebruik van het moment om de Kadonation cadeaubon nog eens in de verf te zetten! Deze bon is besteedbaar bij meer dan 70 populaire winkels. De gelukkige kan er enerzijds materiële zaken mee kopen, maar ook belevenissen zijn mogelijk bij ons! Daarnaast kan je hem volledig personaliseren om de gelukkige extra in de watten te leggen. Ontdek de Kadonation cadeau inspiratie hier!


#7 – Verpakkingstrends als cadeau inspiratie

cadeau inspiratie

In 2020 is de verpakking meer dan enkel een omhulsel om de inhoud te beschermen van de grote, boze wereld. Naas het functionele nut, dient een verpakking nu ook leuk en duurzaam te zijn. De cadeauervaring begint eigenlijk al bij het uitzicht van het pakje, want dit schept de eerste indruk.

Steeds vaker kiezen we verpakkingsmateriaal die onze voetafdruk niet nodeloos vergroot. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor herbruikbare geschenkverpakkingen: zoals een theedoek die daarna nog gebruikt kan worden, of een sjaal. De verpakking wordt een cadeau op zich en uitpakken wordt echt een feest!

Ook Kadonation wilt zijn steentje bijdragen op het vlak van duurzame verpakkingen. We kiezen voor gerecycleerd papier en planten per 100 euro aan cadeaubonnen 1 boom met WeForest.

crowdfunding geld inzamelen

Geïnspireerd? Dan geef ik nog graag een allerlaatste cadeautip mee! Stel je wilt iemand verrassen met een waanzinnig trendy cadeau waar een even waanzinnig prijskaartje aan hangt. Dan is de oplossing samenleggen met familie, collega’s of vrienden! Maar jij hebt absoluut geen zin in de organisatorische chaos die hierbij komt kijken. Maar dat is nu verleden tijd dankzij het online groepscadeau van Kadonation!

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld kun je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aanvragen.
  5. Verras de gelukkige met het meeste trendy cadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment