Heel wat ouders zijn opnieuw druk in de weer met het organiseren van communie- en lentefeesten. Als meter en peter geef je uiteraard een geschenk aan je favoriete communicant. Maar ook aan meter en peter wordt een cadeau gegeven. Een cadeau voor de peter mag je dus zeker niet vergeten tijdens de voorbereiding! Ontdek hier enkele originele cadeau-ideetjes om de peter in de bloemetjes te zetten.

#Leestip: ik schreef eerder al een blog over het ideale geschenk voor de meter bij een communie- of lentefeest!


Bedank je peter

Een communie- of lentefeest is van groot belang en de peter speelt hierin ook een grote rol. En een mooi cadeau in “ruil” voor alle tijd en aandacht is zeker op zijn plaats.

cadeau voor peter


Een persoonlijk cadeau voor peter

Het is een cadeau van het petekind voor zijn of haar peter. Daarom is het fijn om je kind zelf te laten beslissen waarmee hij of zij de peter in de bloemetjes wilt zetten. Zo is het geschenk meteen persoonlijk en dat vinden alle peetouders geweldig! Je kind kan bijvoorbeeld iets knutselen, of zelf een voorstel doen voor een origineel geschenk. Geef je kind carte blanche en er zal zeker en vast een origineel én persoonlijk geschenk uit de bus komen.

cadeau voor peter


Een opgroeiboek

Peters staan sinds de geboorte van hun petekind erg dicht bij hen. Ze zien hun petekind opgroeien van een schattige baby, tot een speelse kleuter, tot een rebelse puber. Een peter is een echte rots in de branding waar ieder kind naar opkijkt. In een opgroeiboek genieten peters van de leukste en mooiste foto’s samen met hun petekind en halen zo alle mooie herinneringen opnieuw boven. Laat je kleine spruit zelf kiezen welke foto’s hij of zij in het boek plakt en maak er een heus knutselwerk van!

#Fototip: maak op het communie- of lentefeest nog enkele foto’s en laat het feestbeest langsgaan bij de peter om de foto’s in het boek te plakken. Een leuk onderonsje met de peetouders ligt zo meteen al vast! Onthou, peetouders vinden tijd samen doorbrengen met hun petekind het meest kostbare dat er is.

cadeau voor peter


Een belevenis cadeau

Bij een rondvraag op een communieforum wordt er aangegeven dat het belangrijk is dat peters tijd doorbrengen met hun petekind. Daarom is een belevenis cadeau doen een goed idee. Belevenissen cadeau doen is dan ook één van de cadeautrends van 2020. Ervaringen maken namelijk gelukkiger dan spullen. Een goede band tussen je kind en zijn of haar peter is echt van groot belang. Geef een verrassingsuitstap met de communicant cadeau. Laat je kind zelf kiezen welke uitstap het wordt. Plezier verzekerd!

cadeau voor peter


Een zakje vol geluk

Wil je liever iets tastbaar geven? Dan is dit zakje het ideale omhulsel van een verrassingspakket dat je samen met het petekind samenstelt. Als je perfect weet waar je de peter een plezier mee doet, wordt dit een schot in de roos. Het zakje op zich is al geweldig dankzij het opschrift: ‘like a dad, only cooler’.

#Belevingstip: In dit geschenkpakket past bijvoorbeeld ook een bon voor een leuke uitstap of activiteit.

cadeau voor peter

Pinterest


Bier-liefhebbende peters

Laat 4 Duvels bedrukken met de tekst ‘Voor mijn tofste peter’. Hij gaat dit geschenk zo leuk vinden dat hij de biertjes zelfs niet durft uitdrinken. Cadeau voor peter: check!

cadeau voor peter

Pinterest

Ben jij, als peter, op zoek naar een cadeau voor jouw petekind? Ook voor jou hebben we de leukste cadeautips!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment