Alle ouders zijn weer druk in de weer met het organiseren van communie- en lentefeesten. Als meter en peter geef je een geschenkje aan je favoriete communicant. Ook aan meter en peter wordt een cadeau gegeven als bedanking. Een cadeau voor peter mag je zeker niet vergeten tijdens de voorbereiding! Ontdek hier enkele originele cadeau-ideetjes om elke peter en meter in de bloemetjes te zetten.

#Leestip: ik schreef eerder al een blog over het ideale geschenk voor elke meter bij een communie- of lentefeest!


Bedank je peter

Een communie- of lentefeest is van groot belang voor je kind en peter en meter kunnen daar niet ontbreken. Ze verdienen daarom een bedanking voor alle tijd en aandacht die ze al gaven aan je kleine spruit. Na het feest geef je hen dus graag een origineel cadeau. Bij Kadonation houden we niet van een simpele fles wijn! Een origineel en gepersonaliseerd geschenk zal veel beter in de smaak vallen.

cadeau voor peter


Een persoonlijk cadeau voor peter

Het is de communicant die zijn peter en meter bedankt na het feest. Daarom is het fijn om je kind zelf te laten beslissen waarmee ze peter in de bloemetjes willen zetten. Zo is het geschenk meteen persoonlijk en dat vinden alle peetouders geweldig! Je kind kan bijvoorbeeld iets knutselen, of zelf een voorstel doen voor een origineel geschenk. Geef je kind carte blanche en er zal zeker en vast een origineel én persoonlijk geschenk uit de bus komen.

cadeau voor peter


Een opgroeiboek

Peters en meters staan sinds de geboorte van hun petekind erg dicht bij hen. Ze zien je kind opgroeien van een schattige baby, tot een speelse kleuter, tot een rebelse puber. Een peter is een echte rots in de branding waar ieder kind naar opkijkt. In een opgroeiboek kunnen peters hun petekind op foto’s zien opgroeien en alle mooie herinneringen bovenhalen. Laat je kleine spruit zelf kiezen welke foto’s hij of zij in het boek wilt plakken en maak er een heus knutselwerk van!

#Fototip: maak op het communie- of lentefeest nog enkele foto’s en laat het feestbeest langsgaan bij peter en meter om de foto’s na enkele weken in het boek te plakken. Een leuk onderonsje met de peetouders ligt zo meteen al vast! Onthou, peetouders vinden tijd samen doorbrengen met hun petekind het meest kostbare dat er is.

cadeau voor peter


Een belevenis cadeau

Bij een rondvraag op een communieforum wordt er aangegeven dat het belangrijk is dat meters en peters er zijn voor de communicant. Daarom is een belevenis cadeau doen aan hen steevast een goed idee om dit te stimuleren. Belevenissen cadeau doen is dan ook één van de cadeautrends van 2019. Ervaringen maken namelijk gelukkiger dan spullen. Een goede band tussen je kind en peter is echt van groot belang. Geef een verrassingsuitstap met de communicant als cadeau voor peter. Laat je kind zelf kiezen welke uitstap het zal worden.

cadeau voor peter


Een zakje vol geluk

Wil je liever iets tastbaar geven? Dan is dit zakje het ideale omhulsel om een verrassingspakket in te steken. Als je perfect weet waar je de peter een plezier mee kan doen, wordt dit een schot in de roos. Het zakje op zich is al geweldig dankzij het opschrift: ‘like a dad, only cooler’. Stel samen met je oogappel een geschenkpakket samen om peter te bedanken. Hij zal erg blij zijn dat de communicant er zelf aan heeft meegewerkt. 

#Belevingstip: In dit geschenkpakket kan je een bon steken voor een ervaring.

cadeau voor peter

Pinterest


Bier-liefhebbende peters

Als we even hervallen in stereotypes, dan weten we dat de meeste peters graag een biertje lusten, en vooral een Duvel dan! Laat 4 Duvels bedrukken met de tekst ‘Voor mijn tofste peter’. Hij gaat dit geschenk zo leuk vinden dat hij de biertjes zelfs niet durft uitdrinken. Cadeau voor peter: check!

cadeau voor peter

Pinterest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

cadeau-voor-peter-bedanking-op-jouw-communie-of-lentefeest-kadoblog