Goed eten. Het brengt ons dichter bij elkaar en maakt deel uit van elke gelegenheid die we samen vieren. Meer dan ooit is het van veel mensen ook een echte hobby. Misschien is je broer een gepassioneerde hobbychef? Of ken je een vriendin die bekendstaat als de foodie van de bende?

Om de beste cadeaus voor foodies te bundelen, gingen we luisteren bij 3 gepassioneerde Belgische foodbloggers. Zij geven hier hun beste cadeautips voor wie van lekker eten houdt.

 

Speciale kruidenmengelingen, specerijen of notenmixen voor foodies

spices-1080544_640

“Je hebt tegenwoordig wel wat speciaalzaken met allerlei unieke, huisgemaakte bereidingen. Maar het kan ook goedkoper: bij de Turkse of Oosterse winkel of op de markt. Zo kreeg ik ooit een hele mand vol lekkere notenmixen: in dierlijk vet geroosterd (dat was dan mijn ding niet, maar wel heel speciaal), met bepaalde kruiden geroosterd, met gember erbij… Een ware ontdekking!”

Karolien – Karola’s Kitchen

 

Een stokoud kookboek

oud kookboek

Een kookboek voor een foodie, a match made in heaven! Zoek je iets origineler dan Dagelijkse Kost? Kijk dan eens op rommelmarkten of kringloopwinkels voor een stokoud kookboek zegt Louie van Baked Louies.

“Een stokoud kookboek, liefst nog van voor de Tweede Wereldoorlog. Ik vind het enorm fascinerend om te lezen hoe mensen vroeger bakten, zeker als je het rechtstreeks uit de kookboeken van die tijd kan lezen.”

Met een hedendaags exemplaar zit je uiteraard ook altijd goed:

van Nigella Lawson bijvoorbeeld, mijn keukengodin. Niemand kan zo goed recepten en kookboeken schrijven als zij!”

Royale Ontbijtjes

food-fruits-cereals-breakfast

Samen de dag starten met een heerlijk ontbijt? Yes, please! Kies een goed adresje uit and you’re good to go. Je kan bij de meeste plaatsen een cadeaubon krijgen.

“Gaan ontbijten (of brunchen) op iemand anders kosten vind ik het toppunt van verwennerij! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke, vernieuwende ontbijtadresjes. Geen croissants met confituur en pistolets met kaas voor mij, maar gelukkig weten ontbijthuisjes vandaag dat het ook helemaal anders en/of gezonder kan. Met pancakes en scones en yoghurt en granola en salades… Jam!”

Karolien – Karola’s Kitchen

 

 Voor de healthy foodie

Smoothie2Go-Sport-Silver-Lifestyle-main

Met één draai aan de knop een fijne, frisse smoothie, eiwitshake of detox juice toveren? Met een goeie blender zoals de 2GOSPORT van Kenwood heb je het ideale cadeau voor de healthy foodie zegt Amylia van Cookameal. De twee drinkflessen zijn trouwens BPA-vrij en stevig genoeg om mee te nemen naar de fitness of een andere (sport)activiteit.

 

Stay tuned for more next week!

Volgende week komen we met nog meer cadeautips voor foodies in deel 2 van deze post.
Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!

Om af te sluiten nog een speciaal dankwoordje aan Amylia, Karolien en Louie om hun cadeautips te delen.
Wie de smaak te pakken heeft, kan ondertussen verderlezen op:

  • Cookameal: cookamealtjes (recepten), w/eetjes en tips afgekruid met een vleugje eigenzinnigheid
  • Karola’s Kitchen: Welkom in mijn gezonde, bijna-vegetarische groentekeuken, waar alles draait rond gewoon, groen en lekker eten!
  • Baked Louie’s: alles wat in de oven past

 

Waar wacht je nog op? Maak snel een potje aan op Kadonation.be en geniet van deze promotie!

Over de auteur

Fabrice

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 bericht

Laat een bericht achter