Er staat weer een kinderfeestje voor de deur! Bij het organiseren van zo’n feestje komt er heel wat kijken. Dit kan voor stress zorgen, je moet aan van alles denken en van alles voorbereiden. Met deze checklist voor kinderfeestjes bereid je het feestje perfect voor!

De checklist voor kinderfeestjes

#1: Lees de Kadonation checklist tot in de puntjes

Maak het jezelf gemakkelijk en lees verder! Onze checklist zorgt dat je op het einde van de rit niet voor verrassingen komt te staan!

#2: Stel de gastenlijst op

Welke kinderen nodig je uit? Kinderen van school, uit de crèche, sportclub, jeugdbeweging of vereniging of gewoon uit de buurt? Beslis hoeveel kinderen je juist wilt uitnodigen. Kan je er slechts 7 aan of misschien wel 15? Je kan ook een enorm feest geven met heel wat vriendjes.

#3: Geef dé cadeautip

Vermijd dat er dubbele cadeaus worden gegeven en start een online groepscadeau op Kadonation. Voeg daar een lijstje toe in de beschrijving van spullen die je kindje graag zou hebben. Durf je zelf geen voorstellen doen? Vraag dan of de ouders van de vriendjes zelf een potje starten en allemaal samenleggen voor een groot en waardevoller cadeau.

#4: Verzend de uitnodigingen

Daarna maak je mooie uitnodigingen en verzend je ze op z’n minst vier weken voor het kinderfeestje. Schenk veel aandacht aan deze uitnodiging, want deze maakt de eerste indruk.

Vermeld zeker de volgende informatie op de uitnodiging:

  • Gelegenheid: Kinderfeestje van …
  • Datum en tijd
  • Locatie
  • Cadeausuggestie: Link van je Kadonation potje

Als je je uitnodigingen zelf ontwerpt, kan je er best tijdig aan beginnen. Het ontwerpen van kaartjes neemt heel wat tijd in beslag.

#5: Kies hoe lang het feestje zal duren

Een feestje mag niet te lang duren, maar ook niet te kort. Afhankelijk van de leeftijd zal het kinderfeestje langer duren of korter. Voor kinderen jonger dan zes jaar is de gebruikelijke duur 2 uur. Voor kinderen ouder dan zes jaar duurt een feestje meestal 3 uur. Natuurlijk hangt alles af van de activiteit die je organiseert.

#6: Haal breekbare spullen weg

Kinderen en breekbare spullen gaan gewoonweg niet samen. Haal deze spullen dan ook weg om problemen te vermijden.

#7: Bepaal met je kind welke activiteit je gaat doen

Het is de verjaardag van je kindje, dus laat je kindje dan ook kiezen wat je gaat doen. Bekijk wel goed wat er haalbaar is en wat niet. Voorzie voldoende activiteiten zoals spelletjes of knutselen, want kinderen zijn snel verveeld. Leg ook alle nodige praktische zaken op tijd vast. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, het weer en eventuele helpers.

#8: Kies een thema

Een themafeest spreekt tot de verbeelding van elk kind. Met een dergelijk feest maak je het gemakkelijk op het vlak van versiering, taartideetjes en uitnodigingen. Brainstorm er op los en kom op de proppen met het leukste thema! Alle kindjes op het feestje zullen dit thema nog lang onthouden!checklist voor kinderfeestjes taart

#9: Bestel de verjaardagstaart

Een feestje zonder verjaardagstaart, is geen echt feestje! Bestel de taart goed op tijd, zodat je niet last minute op zoek moet gaan! Ondertussen zal je wel al weten wat ‘dé favoriet’ is van jouw kindje. Denk bijvoorbeeld aan een taart vol met smarties, met een foto van je kindje, zijn of haar naam. Houdt je kindje erg van K3 of plop? Maak dan een taart met deze helden erop!

#10: Voorzie gastencadeautjes

Deze cadeautjes worden wel eens vergeten. Maar niet dankzij deze checklist voor kinderfeestjes! Zorg vervolgens dat de andere kindjes niet met lege handen naar huis moeten en ook het gevoel hebben dat ze in de bloemetjes worden gezet. Kies voor een cadeautje in het thema van je kinderfeestje.

#11: Maak 1001 foto’s

Deze speciale dag willen jullie zeker blijven herinneren. Leg alle leuke gebeurtenissen dus vast op beeld! Je kan er nooit genoeg hebben. Onthou, onverwachte foto’s zijn het leukst.

#12: Deel de foto’s met de andere ouders

De andere ouders zijn vast en zeker benieuwd hoe het kinderfeestje was. Plaats de foto’s dus in een geheime Facebookgroep of op google drive. Post de link van de fotopagina als update op je Kadonation pagina.

#13: Sit back and relax

No stress, deze checklist voor kinderfeestjes en jouw goede planning hebben ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes in orde is! Je kunt dus met een gerust hart aan het feestje beginnen. Je hebt er dan ook zo lang voor gewerkt en verdient het echt om nu met volle teugen te genieten. Enjoy every second en zie je kindje stralen!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment