Binnen enkele maanden is de lente opnieuw in het land en dat betekent dat ook de communiefeesten gauw zullen plaatsvinden. Doen dit jaar jouw zoon of dochter hun communie? Dan geef ik hier graag wat inspiratie mee voor een onvergetelijk communiefeest in een leuk feestthema. Op het einde geef ik ook nog een geweldige communie cadeautip mee!

Communiefeest thema's

Kinderen vinden alles dat in een thema is geweldig. Laat daarom jouw communicant een thema kiezen en kleed het communiefeest in volgens dit thema. Zorg voor gepaste decoratie, activiteiten, hapjes en drankjes binnen het gekozen thema.

Zorg er ook voor dat de save the dates die je uitstuurt en de uitnodigingen in het thema zijn. Zeker als je verwacht dat de genodigden in het thema gekleed komen. Op die manier maak je iedereen helemaal warm voor een onvergetelijk communiefeest.

Kan jouw zoon of dochter niet direct een thema kiezen? Bekijk de communietrends voor 2019 dan snel even! Dit kan al zeker als inspiratiebron dienen. Verder ging ik zelf ook nog op zoek naar leuke thema's voor een communiefeest:

Welcome to the jungle

Boerderij

Muziekfestival

Zeevaarders en piraten

Ruimtevaart

Reis rond de wereld

Communie cadeaus

Cadeaulijst

Bij een communiefeest horen uiteraard communiecadeaus. Ondertussen merk ik dat er meer en meer gebruikt wordt gemaakt van een cadeaulijst. De communicant kiest in dat geval op voorhand zelf wat hij of zij graag wil en zet dit op de cadeaulijst. De genodigden kunnen vervolgens aanduiden wat ze zullen kopen van die communielijst. Zie je het niet direct zitten om een volledige cadeaulijst op te stellen? Het kan gelukkig ook anders, gemakkelijker en misschien wel beter!

Een groot communie cadeau

Jouw kind droomt zeker en vast van het één of andere reuzengeschenk. Dan is de communie het ideale moment om jouw zoon of dochter te verrassen met een groot communiecadeau. Trommel familie en vrienden op om samen te leggen voor één groot groepscadeau waarbij de communicant zijn of haar ogen zal opentrekken.

communiefeest communie cadeau

Bij zo één groot groepscadeau komt heel wat organisatie en administratie kijken. Maar niet als je vertrouwt op Kadonation. Bij ons regel je gratis online een groepscadeau. Je creëert een digitaal spaarpotje, deelt de link met familie en vrienden (op bijvoorbeeld de uitnodiging) en vertelt hen voor welk communie cadeau wordt samengelegd. Iedereen doet online zijn of haar bijdrage en tegen het communiefeest heb je het geld ingezameld en het cadeau gekocht!

communiefeest communie cadeau

Misschien kun je de genodigden vragen om allemaal samen te leggen voor…

… een fiets

… een gsm

… een trampoline

… een hoverboard

… een rugzak

… een spelconsole

… een tent

… een dagje winkelen

… een leuke daguitstap

… wat jouw zoon of dochter ook maar wil!

communiefeest communie cadeau

In een notendop: organiseer online jouw groepscadeau door gratis een groepscadeau te starten op Kadonation. Vervolgens kan iedereen die de URL ontvangen heeft bijdragen aan het groepscadeau. Wanneer je al het geld ingezameld hebt kun je ofwel het geld overschrijven naar jouw bankrekening (let op: hierop betaal je 4% transactiekosten) ofwel integraal besteden bij meer dan 50 (web)winkels zoals Fun, Dreambaby, bol.com, Coolblue, Zalando, A.S.Adventure, …

Jouw dochter of zoon verrassen was nog nooit zo fijn en gemakkelijk!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment