Doet dit jaar jouw kleine (of niet meer zo kleine) spruit zijn of haar communie? Dan komt een communie checklist zeker en vast van pas. Bij een communiefeest, en ook bij een lentefeest, komt er nu eenmaal heel wat kijken. Maar met deze communie checklist zie je niets over het hoofd en kun je voor de volle 100% genieten van het communie- of lentefeest.

De communie checklist

Prik een datum

Geen feest zonder datum, uiteraard. Wacht niet te lang met het prikken van de datum. De lentemaanden zijn drukke maanden wat communies en lentefeesten betreft. Als je wilt vermijden dat alle mooie locaties zijn gereserveerd of dat iedereen al een ander communiefeest heeft gepland, prik een datum en communiceer dit van zodra jouw gastenlijst bepaald is aan de hand van een mooie save the date.

communie checklist agenda

Stel een budget op

Bepaal op voorhand hoeveel het communiefeest mag kosten. Het is belangrijk om het beschikbare budget in het achterhoofd te houden wanneer je jouw gastenlijst samenstelt en een geschikte locatie zoekt.

Bepaal de gastenlijst

Jouw budget staat vast, dus nu kun je gaan bepalen hoeveel mensen je kan uitnodigen. Maak eerst een lijstje van wie er echt niet kan ontbreken zoals meter, peter, grootouders, dichte familie en beste vrienden. Breid daarna beetje bij beetje jouw gastenlijst uit totdat je aan het aantal zit dat je vooropgesteld had.

Ga op zoek naar een locatie

Als je weet wat het budget is en hoeveel mensen er op de gastenlijst staan, kun je op zoek gaan naar een geschikte locatie. Heb je een tuinfeest in gedachten en voorzie je tenten in geval van regen? Of zal het feest binnen doorgaan?

Het is natuurlijk ook mogelijk om het feest thuis te organiseren of in jouw eigen tuin. Maar als je het liever buitenshuis viert, begin je best op tijd met de zoektocht naar een locatie.

Kies een thema

Er is niets zo leuk als een communiefeest of lentefeest in thema! Aangezien ik zelf zo’n liefhebber ben van themafeestjes ben ik zelf op zoek gegaan naar de leukste thema’s voor een communie- of lentefeest!

communie checklist communietrends 2019

Kies een outfit

Na het kiezen van het thema voor het communiefeest kan de zoektocht naar de outfit beginnen. Probeer zo goed als kan in het gekozen thema te blijven tijdens het winkelen. Outfits zijn ook heel erg trendgevoelig. Bekijk dus zeker eens welke de trends zijn voor dit jaar.

Tijd voor foto’s

Voor de communiefoto’s zijn vooral het gekozen thema en de outfit van belang. Eenmaal je deze hebt, kun je op zoek gaan naar een mooie locatie. Indien je gebruik wenst te maken van en professionele fotograaf, boek je deze best op tijd in. Heb je zelf wel wat gevoel voor fotografie? Durf dan zeker zelf foto’s te trekken! Houd ook rekening met de tijd die nodig zal zijn om de foto’s te drukken.

communie checklist communiefoto's

Verstuur de uitnodigingen

Van zodra je de foto’s digitaal hebt, begin je aan de uitnodigingen. Deze kun je uiteraard helemaal in het gekozen thema ontwerpen. Vermeld zeker datum, uur, plaats, eventueel het thema en cadeautip op de uitnodiging!

Stel het menu samen

Dit is misschien wel het moeilijkste onderdeel van het communiefeest. Je moet elke aanwezige op het communiefeest bekoren met de lekkerste hapjes en drankjes. Maar hoe pak je het aan?

communie checklist muffins

Werk je met een buffet waaraan iedereen kan aanschuiven en zichzelf bedient? Of bedien je iedereen aan tafel? Doe je beroep op een traiteur of laat je een foodtruck komen? Met een traiteur of foodtruck zullen de kosten al snel oplopen. Alles zelf bereiden en eventueel serveren vergt dan weer heel wat tijd en moeite.

Regel de communiebedankjes

Het is altijd fijn om de aanwezigen een klein cadeautje mee te geven bij hun vertrek. Uiteindelijk zorgt hun aanwezigheid er grotendeels voor dat het communiefeest een gezellig succes wordt. Vergeet dus zeker niet de communiebedankjes te regelen!

Denk aan de decoratie

In het geval dat je voor een communie- of lentefeest in thema gekozen hebt, is de decoratie van heel erg groot belang. Vang op tijd jouw zoektocht naar de leukste feestitems aan. Op het internet vind je gegarandeerd de nodige inspiratie om het communiefeest van jouw oogappel helemaal te versieren.

communie checklist decoratie vlaggetjes

Zorg voor leuke animatie

Bedenk op voorhand welke animatie je wilt voorzien op het communiefeest. Dit kan zowel voor de kinderen als voor de volwassen aanwezigen zijn. Live muziek op de achtergrond, een kinderdisco of leuke knutselactiviteiten zorgen voor de nodige sfeer. Met spelletjes in de tuin zoals KUBB scoor je bij jong en oud. Stel een quiz of estafette samen en daag jouw genodigden uit. Van zodra je dit van jouw communie checklist hebt geschrapt, ben je helemaal voorbereid!

Geniet van het moment

Op de dag zelf rest jou nog maar één ding: deze communie checklist aan de kant leggen en genieten!

communie checklist vader en zoon

ONTDEK HET ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment