Ben je dit jaar uitgenodigd voor een communie of een lentefeest? Dan moet je eens gaan nadenken over een leuk communiecadeau voor het feestbeest. Maar met welke communiecadeaus tover je tegenwoordig een glimlach op het gezicht van de communicant?

communiecadeaus lentefeest cadeaus gelukkig meisje

Verschillende soorten communiecadeaus

Ieder voor zich

Dit is de klassieke manier van cadeaus geven waarbij iedereen de vrijheid heeft om zelf een communiecadeau te kiezen. Uiteraard wil je een cadeau vinden dat in de smaak valt bij de jonge communicant. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien kun je ten rade gaan bij de ouders? De meter of peter? Leeftijdsgenootjes? Het internet?

Alle leuke dingen die je kunt bedenken als communiecadeau overschrijden vaak jouw vooropgesteld budget. Zoals bijvoorbeeld een dagje pretpark, een speelhuis of een spelconsole. De klassieke communiecadeaus zoals een splinternieuwe fiets of gsm zijn voorbehouden voor de meter, peter of grootouders. En de voor de hand liggende communiecadeaus dreigen niet in de smaak te vallen of voor altijd in de kast te verdwijnen.

communiecadeaus lentefeest cadeaus meisje kijkt verveeld

Maar er is hoop. Ken je nog meer mensen die uitgenodigd zijn voor het het communiefeest? Dan kunnen jullie samen een glimlach toveren op het gezicht van de communicant met het perfecte cadeau. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit voor elkaar krijgt!

Cadeaulijst

Naast een cadeaulijst voor geboorte en huwelijk, doet de cadeaulijst voor communie meer en meer haar intrede. De ouders en de communicant bepalen dan samen wat er op die cadeaulijst staat en de genodigden hoeven maar één van de vele communiecadeaus te kiezen en te kopen.

Dit maakt het voor de gever van het communiecadeau allemaal een stuk eenvoudiger. Je bent er zeker van dat jouw communiecadeau geapprecieerd zal worden door de communicant. Maar langs de andere kant is jouw communiecadeau geen grote verrassing.

communiecadeaus lentefeest cadeaus beer met cadeaus kijkt boos

In theorie verplicht niemand jou om een cadeau te kiezen van de communielijst. Indien je de communicant wenst te verrassen met een onverwacht communiecadeau kan dit. Zeker als je een waanzinnig goed idee hebt! Overschrijdt jouw waanzinnig goed idee een beetje jouw budget? Geen probleem. Trommel andere genodigden die je kent op om samen te werken voor een geweldig communiecadeau.

Online groepscadeau

Je hebt een geweldig communiecadeau in gedachten, maar jouw budget is net niet groot genoeg. Geen zorgen, een online groepscadeau is de oplossing.

communiecadeaus lentefeest cadeaus twee kinderen gelukkig

Een online groepscadeau?

Ja, een online groepscadeau dat je zelf moeiteloos organiseert. Je creëert een pagina waarop je uitlegt voor welk cadeau je samenlegt en tegen wanneer. Je kan eventueel leuke foto’s toevoegen van het beoogde cadeau.

Vervolgens deel je de link naar jouw online groepscadeau met de genodigden die wensen deel te nemen. Dit kan via e-mail of sociale media. Iedereen kan dan online bijdragen aan het groepscadeau. Met het ingezamelde geld koop je uiteindelijk het communie cadeau. En klaar! Een waanzinnig goed cadeau was nog nooit zo eenvoudig geregeld!

Aan de ouders, meters en peters van de toekomstige communicantjes: is het misschien geen idee om zelf een online groepscadeau te organiseren en de link mee te geven op de uitnodiging als cadeautip? 😉

communiecadeaus lentefeest cadeaus meisje tussen confetti

Bij Kadonation regel je gratis een online groepscadeau. Personaliseer jouw persoonlijke pagina, nodig iedereen uit, zamel online het geld in en besteed het geld bij meer dan 80 populaire winkels zoals bol.com, Zalando, ZEB For Stars, Het Spelhuis, Coolblue, A.S.Adventure, Dreambaby, Fun, Torfs, Decathlon, …


ONTDEK HET ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment