Is het dit jaar aan jou om een communie of lentefeest te organiseren? Dan ben je zeker en vast graag op de hoogte van de communietrends voor 2020! Ik ging speciaal voor jou op onderzoek en ontdekte enkele opvallende trends die meermaals terugkwamen.

Je maakt natuurlijk voor jezelf uit in hoeverre je deze communietrends wenst te volgen. Het is en blijft het communiefeest van jouw zoon of dochter. Geef hen dus zeker ook de ruimte om mee te bepalen hoe feest er zal uitzien of zal verlopen.

Communietrends anno 2020

Alle kleuren van de regenboog

Kinderen houden van kleurtjes, dus waarom zou je alles en iedereen in het wit steken? Zorg voor een kleurrijk feest waar het kinderlijk plezier centraal staat. Kleurrijke decoratie, hapjes in de alle kleuren en vormen en kleurrijke outfits, een communiefeest kan niet feestelijker zijn!

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een kakofonie aan kleuren moet vermijden. Kies het lievelingskleur van jouw kind en zorg dat je dit mooi combineert met andere kleuren zonder over the top te gaan.

Retro stijl & stoere touch

Vooral voor de communiefoto's zijn deze trends de opvallendste. De schattige foto's tussen de bloemenvelden zijn verleden tijd. Het brave communicantje heeft plaatsgemaakt voor stoere meisjes en jongens die weten wat ze willen. De perfecte setting voor een "stoere fotoshoot" vind je bij graffitimuren, een autokerkhof, verlaten dorpen (denk maar aan Doel in België) of een haven.

Klassiek is tijdloos en zo ook de zwart-wit of sepia fotografie. Kinderen in een retro jasje zijn het nieuwe schattig. Ga op zoek naar enkele vintage voorwerpen om het retro tafereel compleet te maken en druk jouw foto's in het zwart-wit of sepia.

Ook het communiefeest zelf kun je in een retro jasje steken!

(H)eerlijk en duurzaam communiefeest

Zorg dragen voor onze planeet op alle mogelijke manieren is nu actueler dan ooit. Het is dan ook niet meer dan logisch dat dit één van de communietrends van dit jaar is. Probeer bij het organiseren van jouw communiefeest ook rekening te houden met de impact op onze planeet. Niet alleen stel je zo het goede voorbeeld voor jouw zoon of dochter, maar geef je aan familie en vrienden een duidelijk signaal. Jij organiseert geen communiefeest ten koste van onze planeet.

Met volgende kleine aanpassingen maak je al een groot verschil.

Op het moment dat je communiekleren gaat kiezen voor jouw zoon of dochter kijk je best naar kleren die jouw zoon of dochter nog kunnen dragen na het communiefeest. Een stoer jeansvestje of mooie sneakers vallen ook na het communiefeest nog in de smaak.

Druk de uitnodigingen op zaadjespapier! Het is heel goed voor de planeet en het oogt ook nog eens mooi. Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen kan deze vervolgens planten. Van een origineel aandenken aan het communiefeest gesproken! Ook de confetti kun je maken van zaadjespapier, of van gedroogde bladeren.

Bereid zoveel mogelijk van het eten en drinken zelf. Bak zelf lekkere koekjes. Wie weet helpen de kinderen graag mee in de keuken! Water met een smaakje kun je ook gemakkelijk zelf maken voor tijdens het eten.

Vermijd ballonnen en koop herbruikbare lampionnen in de mooiste kleuren. Hiermee kun je jouw tuin blijven versieren voor de volgende tuinfeestjes. Maak gebruik van wasbare servetten en vermijd rietjes, wegwerpbekers en wegwerpborden.

Digitaal communiecadeau

Kleine communiecadeaus of envelopjes met geld zijn verleden tijd. In het ene geval blijf je met een hoop cadeaus achter die al snel in de kast verdwijnen. In het tweede geval vindt een kind het helemaal niet spannend om een envelop open te maken.

Meer en meer zie ik dat er gebruik gemaakt wordt van een cadeaulijst. Ook één van de meeste opvallende communietrends van dit jaar. Op die manier geeft de communicant zelf aan wat hij of zij graag wil. Als genodigde hoef je alleen nog maar aan te duiden wat jij zal kopen.

Maar dit jaar doet het online groepscadeau zijn intrede. In plaats van een volledige cadeaulijst te gaan opstellen, kiezen de ouders, al dan niet met de communicant, één groot cadeau waarvoor online wordt samengelegd met alle genodigden.

Hoe werkt dat precies, zo'n online groepscadeau?

Als ouder (of als peter of meter kun je ook deze verantwoordelijkheid op jou nemen) lanceer je zelf het online groepscadeau. Je creëert een pagina waarop je kunt uitleggen voor welk cadeau je samenlegt en tegen wanneer. Voeg eventueel leuke foto's toe van de communicant of van het gewenste communie cadeau.

Je deelt vervolgens de link naar jouw online groepscadeau met de genodigden. Dit kan online via e-mail of sociale media, maar je kan het ook op de uitnodiging zetten. Iedereen kan dan online bijdragen aan het groepscadeau. Met het ingezamelde geld koop je uiteindelijk het communie cadeau. En klaar!

Ter inspiratie nog enkele cadeautips voor een groepscadeau voor een plechtige communie en voor een eerste communie:

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment