De eerste dag van de maand maart is het complimentendag. Dit is de perfecte dag om deze fijne complimentjes uit te delen op het werk. Ik geef alvast mijn 3 favoriete complimentjes mee! Maar eerst een heel klein beetje geschiedenis.

De oorsprong van complimentendag

Het begon allemaal in 1998 in de Verenigde Staten waar ze vonden dat het tijd was om respect en liefde te bevorderen. Er werd opgeroepen om positieve gedachten en gevoelens te uiten en zo te bouwen aan een liefdevolle wereld.

complimentendag oorsprong

Twaalf jaar later waaide complimentendag over naar Belgiƫ, waar het werd opgepikt door een non-profitorganisatie. Ondertussen steunen heel wat bedrijven, organisaties en mediabedrijven dit initiatief. En Kadonation uiteraard ook!

Kadonation zou Kadonation niet zijn zonder cadeaus. Maar ook hier vinden we dat cadeaus geven aan collega’s, familie of vrienden niet altijd noodzakelijk is. Een fijn complimentje doet ook al wonderen. Doe vandaag dus extra jouw best om de mensen in jouw omgeving een compliment te geven. Ik ging alvast op zoek naar enkele leuke complimentjes voor op het werk.

complimentendag

Complimentjes op het werk

Mijn persoonlijke top 3


Indien je weet welk sausje jouw collega het liefst heeft bij de frietjes, kun je de mayonaise hierdoor vervangen uiteraard. Jij bent de ketchup, samourai- of tartaarsaus bij de frietjes! Zou het geen geweldig idee zijn om vandaag met de collega’s frietjes te eten?


De non-alcoholische versie zou Een dag zonder jouw aanwezigheid, is als frisdrank zonder bubbels! zijn. Even goed, en minstens even lekker! Je kan de algemene frisdrank natuurlijk ook vervangen door de favoriete frisdrank van jouw lieve collega. Misschien kun je een blikje van dit favoriete drankje voorzien van een mooie strik en aan de collega geven? (Een fris drankje smaakt altijd bij frietjes ;-))


Elke collega heeft zo wel zijn of haar talent op de werkvloer. Denk maar aan duidelijk communiceren, goed plannen, boeiend presenteren en ga zo maar verder. Maar het kan natuurlijk ook een stuk komischer. Zoals bijvoorbeeld Ik wou dat ik net zo goed als jou kon fietsen naar het werk zonder bezweet toe te komen of Ik wou dat ik net zo goed als jou kon koffiedrinken zonder ’s nachts wakker te liggen. Je kan het zo gek niet bedenken!

Nog enkele complimentjes ter inspiratie

Een meeting met jou is het hoogtepunt van mijn week!

Jij bent het beste wat dit kantoor is overkomen!

Dit bedrijf is een betere plek dankzij jou!

Jouw lach maakt iedereens dag beter!

complimentendag

En jij, welke complimentjes geef jij vandaag aan jouw collega’s?

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment