De meeste verenigingen hebben steeds meer nood aan extra kapitaal om activiteiten, lokalen of een goed doel te financieren. Met een creatieve aanpak kan je je clubkas zo spijzen. Organiseer bijvoorbeeld zelf inzamelacties. Lees verder: creatief geld inzamelen doe je zo!

creatief geld inzamelen


1 – Creatief geld inzamelen door te verkopen

Door iets te verkopen, zamel je al heel wat geld in. Als je je leden en je lokale netwerk kan aanwenden, is dit dé ideale inzamelactie. Stel bijvoorbeeld zelf snoepzakjes samen of verkoop paaseitjes bij Pasen. Ook wenskaarten en wafeltjes doen het altijd goed. Het is aangeraden om aan een ronde prijs te verkopen. Zo zullen de mensen sneller in hun buidel tasten. Deel je actie ook op sociale media.

Is jouw vereniging een sportclub? Druk dan dingen waar je supporters blij mee zullen zijn. Bijvoorbeeld een katoenen tas met het clublogo of een leuke sjaal in de clubkleuren.


2 – Organiseer een event

Organiseer een evenement waarbij je drinken en/of eten verkoopt. Het is de ideale gelegenheid om een sterke achterban voor je vereniging te creëren en aan populariteit te winnen. Bij je evenement breng je iedereen samen: vrienden, familie, buren, …

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Hou je inschrijvingsgeld of inkomtickets goedkoop en bied eten en drinken aan voordelige tarieven aan. Verzorg je bezoekers goed, zodat ze volgende editie nog willen terugkomen. Wanneer je actie succesvol is, moet je ze zeker blijven herhalen. Bepaalde acties zijn juist een succes doordat ze jaarlijks terugkomen en mensen ze dus verwachten. Na een tijdje krijg je een goede reputatie, word het event een vaste waarde en ben je niet meer weg te denken!

creatief geld inzamelen

Jeugdbeweging Chiro Adelheid organiseert jaarlijks POLDERWIVES t.v.v. de verbouwingen!

Wat kan je organiseren? Hierbij enkele leuke ideetjes:

Organiseer bijvoorbeeld:

 • Barbecue
 • Fuif
 • Carwash
 • Sportwedstrijd
 • Highlandgames
 • Quiz
 • Brunch
 • ‘Schijt je rijk’
 • Frituurke
 • Openluchtcinema
 • Klusjes gaan doen

Doe ook aan sponsoring! Dan heb je twee vliegen in één klap. In ruil voor een kostennota en publiciteit willen lokale – en ook minder lokale – handelaars je vast en zeker helpen. Zo heb je al meteen enkele honderden euro’s bij elkaar zodat je uit de kosten bent voor je evenement van start gaat.


3 – Start crowdfunding via Kadonation

Crowdfunding komt stilletjes aan op in België en we vinden onze weg er steeds vaker naartoe. Via het Kadonation crowdfunding platform kan je je project eenvoudig laten financieren door de gemeenschap. Over creatief geld inzamelen gesproken! Op het totaal ingezamelde bedrag wordt er bij Kadonation slechts 4% aan kosten ingehouden.

Op de homepage van Kadonation heb je de keuze tussen een goed doel, gezondheid, dierenwelzijn, project, sport of gemeenschap. Het systeem werkt identiek als het inzamelen van cadeaugeld. Er wordt een groepspotje aangemaakt en de link naar de infopagina ervan kan je delen op sociale media, via email, … Voor iedereen die wil bijdragen, is het mogelijk om een snelle online betaling te doen. Het verzamelde bedrag kan vervolgens worden overgemaakt op de rekening van de begunstigde met een aftrek van slechts 4% op het totaalbedrag.

Gebruik Kadonation en verdoe niet langer tijd! Bekijk ook even onze tips voor een succesvolle crowdfunding!

START EEN CROWDFUNDING

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment