‘Blij dat je in mijn team zit!’ Werkgevers trachten met teambuildings een hechtere band te creëren op de werkvloer en de bedrijfsgezelligheid op te krikken. We kennen allemaal de klassieke groepsactiviteiten als paintball, etentjes en danslessen. Ben jij op zoek naar een meer uitdagende teambuilding? Dan kan je nu stoppen met zoeken, want ik ging op zoek naar de leukste teambuildings om te doen met collega’s. Hint aan Fabrice en Jelle 😉

teambuildings


#1: Hallelujah

Pieter Dejonghe en Dieter De Vos willen alle werkgevers helpen die geen inspiratie meer hebben voor een teambuilding. Roep samen met hen Hallelujah, want de heren organiseren zogenaamde micro-events die ze omschrijven als ‘wonderbrekingen’. Hallelujah trekt je werknemers uit de dagelijkse sleur door ter plaatse een klein festival te organiseren, door Parijs naar ‘den bureau’ te halen alsof je echt op citytrip bent of door een heuse drive-inn cinema met bureaustoelen te organiseren. Zelfs een elektrisch kartcircuit kan worden geïnstalleerd of een boksring om je baas eindelijk uit te dagen.


#2: Zeepkisten Grand Prix

teambuildings

Voor elk teambuilding event tracht ‘Moodmaker‘ zijn naam waar te maken: het scheppen van een unieke sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Eén van hun talloze leuke activiteiten is een zeepkistenrace. Elk team krijgt een bouwpakket met identieke materialen om een zeepkist in elkaar te knutselen. Daarna wordt er een ontzettend spannende zeepkistenrace gehouden om het voertuig uit te testen. Welk team komt er als winnaar uit de bus?


#3: Artshizzle

teambuildings

Artshizzle, de naam geeft al heel wat weg. Met deze teambuilding worden musea gebruikt als decors voor creatieve fitness. Aan de hand van plezante oefeningen train je je hersenen om creatief te denken. Kunst kan mensen uit hun kot lokken en wordt dan ook gebruikt als kapstok om te leren associëren en de verbeeldingskracht op te wekken. Je hoeft daarnaast niets van kunst te kennen om aan deze teambuilding deel te nemen. Deze originele teambuilding gaat door in het Museum voor Schone Kunsten en het S.M.A.K., twee musea in Gent.


#4: Make a Film in One Day

Camera? Running! Sound? OK! Silence on the set… and action! Aan elk bedrijf zijn er wel een aantal geboren filmsterren verloren gegaan en daar speelt Moodmaker op in. Als teambuilding kan je met je bedrijf in één dag een film regisseren en afmaken. Je start met een wit blad en eindigt met een afgewerkte dvd. Filmprofessionals staan je vakkundig bij, de sterren lever je echter zelf. Deze teambuilding zal nog lang na de dag zelf uitvoerig besproken worden.


#5: Volunteering

teambuildings

Vrijwilligerswerk is leuk voor je team en nuttig voor de maatschappij! Bedrijven die zich inzetten voor de maatschappij zijn tegenwoordig hot. Een sociale teambuilding strookt dan ook helemaal met deze denkwijze en is bijzonder leuk.


#6: Springkriebels

teambuildings

Af en toe mag de kleuter in jezelf nog eens naar boven komen en dat kan nu als teambuilding! Op het gigantisch springkasteel The Beast, kan je het beest in jezelf echt los laten. Het Belgische bedrijf V-Formation verhuurt dit springkasteel via hun website. Een gewaagde teambuilding, met een gewaagd prijskaartje…


Andere teambuildings

volunteering teambuilding

Nog wat inspiratie opdoen? Je kan met heel het bedrijf gaan karten of skiën! Of wat dacht je ervan om met z’n allen naar SuperJump te gaan? De ijzersterke teams kunnen proberen ontsnappen uit een Escape Room! Plezier verzekerd!

Toch eerder op zoek naar een ander soort teambuildings? Misschien vind je deze speciale teambuildings wel leuk!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment