Onze kadopartner Pink Ribbon vzw lanceert deze maand De Roze Mars. Het is de bedoeling om gedurende de maand mei zoveel mogelijk mensen aan te zetten om per dag 30 minuten extra te wandelen. Het ultieme doel? Samen 5x rond de wereld stappen in de strijd tegen borstkanker.

De Roze Mars Pink Ribbon

Beweeg tegen borstkanker

Dat sporten goed is voor jouw algemene gezondheid weten we allemaal. Sporten kent een heleboel voordelen voor jouw cardiovasculair systeem, kracht en fitheid. Maar wat specifiek voor borstkanker betreft, heeft sporten ook heel wat voordelen.

Als je bijvoorbeeld vanaf jonge leeftijd al sport, heb je 30% minder kans om later borstkanker te krijgen. Ook tijdens de behandeling heeft sporten een positieve impact op het lichaam.

De Roze Mars Pink Ribbon

Sporten tijdens een behandeling helpt patiënten sowieso om zich lichamelijk en geestelijk goed te voelen. Zo loop je bijvoorbeeld minder risico op een depressie. Daarnaast is ook aangetoond dat als je sport voor de chemo, door bijvoorbeeld een halfuur te gaan fiets, je veel minder last hebt van neveneffecten zoals misselijkheid, braken en vermoeidheid.

Ook na de behandeling is het van belang om te blijven sporten om de kans op herval te verminderen. Uit vijf zeer goed onderbouwde wetenschappelijke studies rond borstkanker en sport blijkt dat je tussen de 40% en 70% minder kans hebt om opnieuw te krijgen als je sport. Naast het sporten is een gezonde levenswijze weliswaar ook van belang: geen overgewicht, gezond eten, alcohol vermijden en niet roken.

De Roze Mars

Wandelen is een toegankelijke én efficiëntie manier om meer te bewegen. En daarom legt Pink Ribbon gedurende de maand mei de focus op het nut van wandelen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bewegen aan een lage intensiteit, zoals wandelen, beter is voor de algemene gezondheid dan naar de sportclub gaan. Minder zitten en meer wandelen, dat is goed voor jouw hartslag en bloeddruk.

De Roze Mars Pink Ribbon

Spoor daarom vanaf 1 mei collega’s, vrienden en familie aan om met jou mee te stappen! Maak jouw collega’s warm om na de middagpauze een halfuur samen te wandelen. De frisse buitenlucht zal jullie lichaam en geest goed doen. Babbel bij met vrienden tijdens een gezellige wandeling of wandel, indien mogelijk, met jouw kinderen naar school of hun hobby’s.

De Roze Mars Pink Ribbon

Kriebelt het al om mee te wandelen? Ga naar www.derozemars.be en registreer je voor De Roze Mars door 5 euro te schenken. Op deze manier werk je aan jouw eigen gezondheid en welzijn én steun je een goed doel. Na jouw registratie zul je interessante beweegtips ontvangen voor tijdens en na het wandelen.

P.S.: Je kan je ook als bedrijf registreren!

Wandel ze!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

de-roze-mars-stap-mee-in-de-strijd-tegen-borstkanker