Je hebt alles in kannen en kruiken voor het aanstaande feestje, maar mist nog die extra fun factor! Wel: voorzie één van deze vijf leukste feestspelletjes om extra sfeer te creëren. Bij Kadonation weten we van wanten op het vlak van feestjes en daarom zochten mijn collega Elisa en ik de leukste partygames uit.

#1: Nageltje Klop

nageltje klop

We willen natuurlijk niet aanzetten tot drankgebruik, maar Nageltje Klop is ronduit het beste drankspelletje om te spelen op een gezellige avond. Vooral bij een tuinfeest zal dit spelletje in de smaak vallen.

Wat zijn de spelregels?

Bij Nageltje Klop sla je om de beurt een nagel in een boomstronk. Iedereen begint met zijn nagel te verzekeren in de stronk, zodat deze niet meer kan omvallen. Er wordt ook één nagel in het midden van de stronk geplaatst.

De uiteindelijke bedoeling is dat jouw nagel niet als eerste of laatste in de stronk wordt geklopt, want dan moet je drinken. Als jouw nagel als tweede in de stronk gaat, dan mag je drankjes uitdelen. Ook degene die de middelste nagel in de stronk slaagt, mag drank uitdelen. Het is dus een spel van wikken en wegen. Spelers mogen om de beurt een hamerslag doen op één van de nagels. Je moet je arm steeds gestrekt houden.

Er kunnen ook speciale rondes tussen het spel zitten om de spanning wat meer op te drijven: een ronde met slechte arm of een rondje draaien en dan pas slagen.

#2: Time’s up

time's up

Time’s up is het ideale spel onder vrienden of familie met een gezonde dosis tijdsdruk. Op de Chiro zijn we ook dol op dit spel om het met de oudste leden te spelen.

Wat zijn de spelregels?

Iedereen moet tien algemeen bekende personen opschrijven en in een potje doen. Daarna wordt het spel in drie rondes gespeeld waarbij de ene de andere zo veel mogelijk kaarten moet doen raden. Je speelt dus in teams van twee personen. Elk team krijgt telkens 1 minuut voor elke ronde.

Ronde 1: omschrijven 

In de eerste ronde worden de te raden personen erg uitgebreid beschreven door de verteller. Het enige wat natuurlijk niet mag gezegd worden, is iets dat in de naam voorkomt. De andere mag gedurende één minuut zoveel mogelijk namen raden. Degene die raadt, mag blijven raden, ook al was het antwoord eerst niet juist. Na één minuut is het aan het volgende team, want dan wordt er Time’s up geroepen! Als alle naamkaartjes geraden zijn, is ronde één gedaan. Elk team telt het aantal naamkaartjes om de stand bij te houden.

Ronde 2: beschrijven in 1 woord

De naamkaartjes worden geschud en terug op een stapel gelegd. Nu wordt de andere persoon van het team verteller. Hij mag slechts 1 woord gebruiken. De verteller mag deze ronde de persoon maar in 1 woord beschrijven. Not easy! Kwestie dus om alle naamkaartjes te proberen memoriseren in ronde 1. Na één poging om de persoon te raden, ben je eraan voor de moeite. Het naamkaartje gaat dan terug onderaan de stapel. Op het einde tel je de kaartjes opnieuw per team en tel je ze op bij je punten.

Ronde 3: uitbeelden

De kaartjes worden een laatste keer bij elkaar genomen en geschud. In de laatste ronde wordt er gezwegen. De personen worden nu geraden door ze uit te beelden. Pret verzekerd! De punten worden op het einde weer opgeteld en dan weten we de eindscore. Spannend!

#3: Singstar & karaoke party

karaoke

Een beetje nostalgie is altijd welkom. Zing het dak eraf met Singstar, het populaire karaokespel dat ik vroeger zo graag speelde. Het spel meet of je goed zingt en het is mogelijk om duetten te zingen of te battlen tegen elkaar.

Geen singstar meer in huis? Dan kan je ook zelf een karaoke organiseren. Zet wat YouTube-nummers op met lyrics op groot scherm en zingen maar! karaoke party

Tip: Maak leuke trofeetjes om je bezoekers extra aan te zetten voor een karaoke party. Zo wordt het een echte uitdaging. #VocalistOfTheYear

#4: Originele Truth or Dare & Spin the bottle

Truth or Dare & Spin the bottle zijn echte partyklassiekers. Hoe deze spelletjes gaan is tamelijk evident. Tegenwoordig zijn er ook varianten op de spelletjes en die zet ik graag even in de kijker.

Doe het met M&M’s

Truth or Dare wordt in een nieuw M&M’s jasje gestoken. Elke speler mag een M&M uit het zakje halen en dit heeft dan op zijn beurt een betekenis waar een opdrachtje aanhangt. Dit kan je invullen naar eigen zin, maar ik geef graag al eens een voorzichtig voorbeeldje. Dit is goede inspiratie voor als de gasten elkaar nog niet goed kennen. Je kan het natuurlijk zelf veel spannender maken!

m&m's

Rood: Vertel een geheimpje over gisteren

Oranje: Vertel iets wat je goed doet

Geel: Vertel een geheimpje over je kindertijd

Blauw: Vertel iets dat je hebt geleerd vorige week

Bruin: Vertel over iets waar je niet zonder kan

Groen: Vertel over iets waar je graag naar kijkt of naar luistert

Spin the drinks

In plaats van mensen aan te duiden bij Spin the bottle, kan je ook soorten drank aanduiden. Elke persoon draait om de beurt aan the bottle en zal dan een drankje krijgen toegewezen. Zo zal de avond nooit saai worden en leer je ineens wat nieuwe drankjes kennen. Twee vliegen in één klap dus.
spin the bottle

#5: Pussy Pong

Het moet niet altijd Beerpong zijn en daarom roepen we Pussy Pong in het leven! Als laatste spelletje mag het weer een drankspelletje zijn ;).

Wat zijn de spelregels?

Dit spel kan je spelen in kleinere groepen, anders wordt het te ingewikkeld. Je start met bekers gevuld met drank in het midden van de tafel, twee ping pong balletjes en twee lege bekers.

Je start met de twee lege, plastieken bekers en de twee ping pong balletjes. De balletjes moet je botsen op tafel om ze in je beker te krijgen. Als de persoon rechts van jou je inhaalt en zijn balletje sneller in zijn beker krijgt, moet die zijn beker in jouw beker zetten en is hij van de stress vanaf. Dan moet jij een gevulde beker van in het midden nemen en deze op drinken. De persoon links van jou pakt vanaf het moment dat hij kan de twee ineengestapelde bekers weg van jou en probeert het ping pong balletjes er zo snel mogelijk in te doen. Jij hebt dan net de beker leeggedronken en moet zo snel mogelijk het balletje weer in de leeggedronken beker doen, en zo opnieuw en opnieuw! Je kan dus maar beter snel drinken! Op die manier kan je misschien wel eens lang aan de beurt blijven om gevulde bekers van in het midden te nemen…

Zo, klaar voor een goed feestje!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment