In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart stel ik trots de vrouwen van Kadonation voor. Kom te weten wat ons, vrouwen van Kadonation, drijft in het leven naast onze job. Aangename kennismaking!

Internationale Vrouwendag de vrouwen van Kadonation

 

De drie vrouwen van Kadonation…

Isabel, marketing manager & strijdvaardige mama

Isabel is momenteel de enige mama bij Kadonation. En wat voor een mama! Ze voedt haar 2 pittige meiden heel open en met een zo breed mogelijke kijk op de wereld op. Samen kijken ze bewust naar TV-programma’s die onderwerpen als armoede, racisme, (on)gelijkheid, … aansnijden. Onderwerpen die weliswaar nog wat ver van het bed van een 11 en 14-jarige staan maar toch besproken moeten worden: ‘je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen’.

 

De balans vinden tussen laten zien dat de wereld niet altijd even rooskleurig is en hen toch blij en vrolijk in het leven laten staan is niet altijd evident. Maar gelukkig kregen ze de positieve ingesteldheid van hun mama mee.

Zo zorgde de serie ‘Bloed, zweet en luxeproblemen’ voor heel wat emotie en reactie in het nest van Isabel. Dat vrouwen bijvoorbeeld vaak (nog steeds) minder verdienen dan mannen voor hetzelfde werk stuitte op ongeloof bij de dochters. Hun strijdvaardigheid werd hierdoor nog meer geprikkeld, wat Isabel gelukkig stemt.

Isabel werkt bewust vier vijfde zodat ze de opvoeding van haar kinderen zelfstandig voor haar rekening kan nemen en hen van kortbij kan zien bloeien tot krachtige vrouwen.

 

Anneleen, office manager & rechtvaardige creatieveling

Anneleen probeert een mens te zijn zoals ze die zelf graag ziet in de wereld. Iemand die verantwoordelijkheid ziet en deze ook neemt, iemand die zorg draagt voor zichzelf en voor naasten, en vooral iemand die oprecht is.

Hoewel ze af en toe zelf een klein meubel van Ikea weet samen te stellen, zal ze zichzelf niet snel een typische power girl noemen. Ze is zo’n echt meisje. Anneleen breit haar eigen mutsen, naait toilettasjes in veelkleurige stofjes en bakt graag taart. So what? Feministen bestaan er van alle slag!

Anneleen heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en durft zeker haar mond open te trekken wanneer de situatie daar om vraagt. (Misschien ook al eens wanneer de situatie daar niet om vraagt. Oeps.)

Elisa, communicatie manager & duurzame avonturier

Zo’n 25 jaar geleden werd ik op 2518m boven zeeniveau geboren en ben daarom nergens anders liever dan in de bergen. Net zoals mijn vader wil ik vulkanen beklimmen en misschien ooit een marathon lopen. In tussentijd loop ik rond de Watersportbaan of de Coupure in het mooie Gent en klim ik in de klimzaal van de Blaarmeersen.

 

Toch is mijn grote voorbeeld mijn ietwat rebelse mama, die 20 jaar geleden dapper de grote oversteek maakte om haar drie dochters alle kansen te bieden. Zij introduceerde mij tot de wondere wereld van de literatuur en van de dans. Mijn mama danst wanneer en waar ze kan. En ook ik doe niets liever! Het enige moment waarop ik stilzit, is wanneer ik in mijn bed of op de trein een boek lees.

Later als ik zelf groot ben, wil ik graag zo vrij als maar kan de wijde wereld intrekken en het verschil maken voor mens en natuur. Voor mij geen vlees of vis, en reizen doe ik het liefst met een lichte rugzak en met de trein. Ik ben allergisch aan plastic, doe mijn boodschappen bewust in verpakkingsvrije winkels en fiets elke dag met de grootste glimlach naar het werk.

 

Genoeg over mezelf. Nu is het moment aangebroken om trots onze vrouwelijke versterking te introduceren!

… en hun vrouwelijke versterking

Momenteel wordt het Kadonation team versterkt door drie jonge dames.

Lien, blogster & sterke levensgenieter

Lien studeert voor handelsingenieur aan de Universiteit van Gent en werkt al sinds 2017 als blogster voor Kadonation. Ondanks het feit dat we Lien niet zo vaak over de vloer krijgen, is ze toch een vaste waarde binnen het Kadonation Team.

Internationale Vrouwendag de vrouwen van Kadonation Lien

 

Momenteel stort Lien zich, bijna letterlijk, met hart en ziel in de verbouwing van een appartement. Na al het ruwe werk zal ze eindelijk kunnen doen wat ze het liefst van al doet: bezig zijn met interieur. Met haar oog voor detail en liefde voor alles wat Scandinavisch is, zal ze van het appartement een prachtige thuis maken.

Naast studeren en verbouwen zet Lien graag een stapje in de wijde wereld, en het liefst met haar vriendinnen. Een weekendje wandelen in de natuur of flaneren door autovrije straatjes in een mooie stad zijn helemaal haar ding.

Elena, vertaalster & dapper zangtalent

Elena studeert Rechten in Leuven en werkt sinds een paar maanden als vertaalster voor Kadonation. Frans is haar tweede taal en kent dus geen geheimen voor haar. In haar vrije tijd speelt ze graag badminton en af en toe vloeit er een verhaal uit haar pen. Daarnaast reist ze heel erg graag. Haar meest boeiende reis was naar India; naar de kleurrijke straatjes van New Delhi en de immense Taj Mahal. Maar het hoeft niet altijd zo ver te zijn: in de uitgestrekte landschappen van de Belgische Ardennen is Elena ook heel gelukkig.

Internationale Vrouwendag de vrouwen van Kadonation Elena

 

Elena is verslaafd aan muziek en komt dus nooit buiten zonder oortjes, maar haar stem is het enige instrument dat ze bespeelt. Uit haar luidsprekers klinkt op dit moment voornamelijk jazzmuziek uit West-Afrika, maar ook oude Amerikaanse rockmuziek of soundtracks van de meest uiteenlopende films.

Ze is erg gevoelig voor de vluchtelingenproblematiek en alles wat te maken heeft met discriminatie. In het kader van haar studies, maar ook in haar vrije tijd is ze hiermee bezig. Zo is ze net gestart als vrijwilliger bij Vluchtelingen Leuven, waar ze als buddy van een vluchteling haar steentje hoopt bij te dragen aan een mooiere toekomst voor deze moedige mensen.

Hannah, stagiaire marketing & zorgzaam winterkoninkje

Vandaag vieren we niet alleen Internationale Vrouwendag, maar ook de verjaardag van de jongste dame van het Kadonation team: Hannah. Haar persoonlijkheid kun je het best omschrijven als vrolijk, opgewekt, sociaal en ook ondeugend.

Internationale Vrouwendag de vrouwen van Kadonation Hannah

 

Al 15 jaar lang zet ze zich enthousiast in voor scouts Mollem. Daar mocht ze de totem ‘zorgzaam winterkoninkje’ ontvangen. Deze totem vat haar persoonlijkheid perfect samen en ze leest deze dan ook elke keer met heel veel trots voor. Haar favoriete zin is ‘het winterkoninkje verliest zelden zijn vrolijke stemming en zelfs in volle winter zingt het alsof het lente is’ want dat is 100% Hannah.

Zo’n 10 jaar geleden genoot Hannah samen met haar jongere broer en ouders van een rondreis door Marokko. Het is op dat moment en op die plaats dat haar interesse voor nieuwe culturen gewekt werd. In de toekomst wil Hannah vooral veel reizen en nog meer nieuwe culturen ontdekken.

Zo, dit waren ze dan, de vrouwen van Kadonation. Op 19 november is het Internationale Mannendag en dan komen jullie alles te weten over de mannen van Kadonation. Nog even geduld! Maar nu wens ik jullie allemaal een gelukkige internationale vrouwendag! GO GIRLS!!!!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment