Heb je genoeg van het typische Belgische weer en nood aan een verse lading vitamine D? Reis dan naar de zon tijdens de wintermaanden! Daarvoor hoef je helemaal niet ver van huis te gaan en ja hoor, het kan zelfs voordelig.  Deze winterzonbestemmingen smeken nu al om jouw bezoek. Zet ze alvast op jouw bucketlist!

#1: Malta

Op enkele uurtjes vliegen kan je al genieten van de felle winterzon op het eiland Malta. In de winter kan je in Malta nog in een lucht zomerjasje vertoeven. De turquoise wateren zien er nog steeds enorm aantrekkelijk uit. Ideaal voor een Instagramwaardige foto! In Valetta kan je je hartje echt ophalen en verdwalen in de kronkelende steegjes. Hou je van de antieke oudheid? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Nog een extra tip: neem de veerboot naar Gozo en bewonder de Blue Lagoon!

malta winterbestemmingen

#2: Marokko

In de zomer is het in Marokko té warm om echt iets te bezoeken. In de winter is het daarentegen niet meer broeiend heet en dus ideaal om uit te blazen en terug even op te warmen. Dan kan je pas echt genieten van de Marokkaanse cultuur met een stuk minder toeristen. Overdag kan je er in de winter in een t-shirt rondlopen, ’s nachts koelt het wel sterk af. Rondkuieren in de hemelsblauwe steegjes, zalig eten, bruisende marktjes en als kers op de taart een heerlijk zonnetje op je gezicht. Voor een mix van Europese, Arabische en Afrikaanse cultuur moet je in Marokko zijn!

winterzon winterbestemmingen marrakech marokko

#3: Sevilla

In het zonnige Sevilla kan je ook gedurende de wintermaanden in een topje lopen. Het is er al snel 20 graden warmer dan thuis. Snuif wat cultuur op in het prachtige Real Alcázar en geniet van ontelbaar veel leuke tapasbars. Sevilla is werkelijk hét kroonjuweel van Spanje. Deze stad moet je gewoon gezien hebben! Een win-win situatie dus om de stad in de winter te bezoeken: een gezellig zonnetje én minder toeristen!

winterzon winterbestemmingen

#4: Sicilië

Een bezoekje aan het grootste eiland van de Middellandse zee? Goed idee! Sicilië is de perfecte cocktail van overheerlijk Italiaans eten, Zuiderse warmte, een prachtige kustlijn, bruisend stadsleven en interessante archeologische sites. Mis je het frisse Belgische weer al? Reik dan naar de top van de Etna en zet je voeten weer neer in sneeuw. Wie weet kan je wel lava spotten!

Tip: neem op een zonnige dag een duik in de Siciliaanse zee. Het zal fris zijn, maar achteraf ben je extra voldaan!

Sicilie winterzon winterbestemmingen

#5: Malaga

In Malaga daalt het kwik nooit onder de 17°C. Ideaal dus om de prachtige, moderne strandpromenade van de stad af te wandelen. Al is het iets te koud om te zwemmen, de zee zien alleen al geeft een instant zomergevoel. Als je het het Moorse fort Alcazaba de Malaga opklimt, zal je extra blij zijn dat je niet zit te puffen in 40°C. Het 360° uitzicht over de stad en de zee, is de klim zeker waard. Een bezoek aan Malaga in de winter is een echte aanrader!

Malaga winterzon winterbestemmingen

Vlieg met Connections via Kadonation en doe de nodige vitamine D op deze winter! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment