DIY is helemaal hot & trending tegenwoordig. Ook voor je bruiloft kan je kiezen om dit principe te volgen en een echte DIY wedding te organiseren. Meer werk, maar ook tal van pluspunten! Ik ben een enorme Do-It-Yourself fan en zocht uit waarom ook jij moet kiezen voor een DIY trouwfeest. Droom weg van je eigen DIY-bruiloft dankzij deze 5 redenen!

DIY wedding

PINSPIRATION

#DIY-Weddingtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven en de leukste DIY-projectjes! 


#1: Je spaart geld uit

DIY wedding

Een trouwfeest kost handenvol geld! Dat zocht ik al uit voor een eerdere blog over het huwelijksbudget. Om de prijs een beetje te kunnen drukken, schreef ik daarna een blog boordevol bespaartips voor jouw trouwfeest. Ook hierin haalden we aan om voor een DIY wedding te kiezen. Door heel wat zaken zelf te doen, kan je geld besparen. Dit gaat natuurlijk niet altijd op, als je bijvoorbeeld met duizend-en-één decoratie ideetjes op de proppen komt, maar meestal klopt de stelling wel. Als je een wedding planner of gespecialiseerd bedrijf inschakelt om alles te regelen, betaal je uiteraard ook voor hun werkuren. Alles zelf doen is dus sowieso voordeliger. Het kost echter wel meer tijd, hou daar zeker rekening mee want time is money. 


#2: Teamwork

DIY wedding teamwork

Samen breng je alles tot een goed einde. Aarzel daarom niet om hulp te vragen aan vrienden en familie voor jouw trouwfeest. Zij zullen maar al te graag een handje toesteken om van je trouwdag de mooiste dag van je leven te maken! Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij de decoratie, opbouw, afbraak, knutselen, DIY-projectjes … Wie weet is je tante wel een echte kunstenares en kan zij assisteren bij het maken van de uitnodigingen of bedankjes. Dankzij het teamwork zal de band met je familie en vrienden alleen maar versterken. Achteraf kunnen jullie als groep trots terugblikken op het hele gebeuren.


#3: Gepersonaliseerde DIY wedding

DIY wedding

Als je alles zelf in goede banen leidt en zelf maakt, zal je huwelijk extra uniek zijn en bovendien gepersonaliseerd. Er zal geen enkel ander huwelijk nog maar iets weg hebben van dat van jou! Als je zelf creatief bent kan je dit eindelijk uiten en kwijt geraken in je eigen project. Je kan alles afstellen op je eigen smaak. Liefde voor zelfgemaakt is wel een absolute must. Een exclusief trouwfeest: check!


#4: Dubbel genieten

DIY wedding

Je trouwdag zelf zal zo voorbij vliegen en daarom is het leuk als je dubbel kan genieten door de voorbereidingen zelf te doen. Ook deze zullen erg snel voorbij zijn. Met tal van DIY-projectjes kan je helemaal ontspannen en genieten! Zeker als je de voorbereidingen samen met je partner doet, gaat deze reden voor een DIY wedding helemaal op.


#5: Kers op de taart: DIY trouwjurk

DIY wedding dress

Zelf een trouwkleed maken is erg in trek bij de moderne, toekomstige bruiden. Als je in de winkels niets naar je zin vindt, zit er eigenlijk al niets anders op. Je eigen jurk ontwerpen is echt de kers op de taart, want al je gasten zullen er versteld van staan. Jij staat in het middelpunt van de belangstelling, dus iedereen zal het gezien hebben. Als je zelf een beetje kan naaien, kan je al een deel zelf doen. Toch raad ik aan om in zee te gaan met een professional. Het gaat natuurlijk wel over jouw picture perfect trouwkleed!

Onthou: wat je zelf doet, doe je beter! #DIY


Heb je al nagedacht over jouw trouwfoto’s? Wij helpen je op weg en zorgen dat je geen stress zal hebben voor de lens. In deze blog vind je daarnaast leuke ideetjes voor een DIY-gastenboek. Tenslotte vond ik voor het dansfeest zelf ook wat toffe doe-het-zelf ideetjes

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment