Kerstmis komt er (bijna) aan, en daar horen uiteraard kerstcadeautjes bij. Kadonation zou Kadonation niet zijn moesten we niet enthousiast zijn over het geven en krijgen van cadeautjes. Maar tegen welke prijs leggen we al die cadeaus onder de kerstboom?

Om dit jaar ook lief te zijn voor onze planeet ging ik op zoek naar fijne duurzame cadeaus. Hierbij keek ik vooral naar cadeaus die niet ongebruikt in de kast of vuilbak verdwijnen, kerstcadeaus die geen grote afstanden hebben afgelegd en zelfgemaakte kerstcadeautjes!

Praktische cadeaus

Duurzame cadeaus zijn in de eerste plaats cadeaus die niet onmiddellijk in de kast of vuilbak belanden. Wanneer je een kerstcadeau zomaar wegdoet, zijn het hele productieproces, het afgelegde traject en het gebruikte materiaal voor niets geweest. Zonde! Duurzame cadeaus zijn dus in de eerste plaats nuttige cadeaus. Ziehier drie nuttige en duurzame cadeaus waarmee je zal scoren. (Je kan deze kerstcadeaus vinden bij onze partner bol.com)

Dopper, de duurzame drinkbus in de mooiste kleuren. Vul de Dopper met kraanwater en koop nooit nog wegwerpflesjes. Dit scheelt een hele hoop plastic op de afvalberg.

Een e-reader is het perfecte kerstgeschenk voor de bewuste boekenliefhebber. Je spaart er heel wat productie en papier mee uit en je kan hem overal mee naartoe nemen.

Een herbruikbare coffee cup voor wie zijn dagelijkse portie cafeïne niet kan missen maar zich toch bewust is van de afvalberg die gecreëerd wordt door wegwerp koffiebekers.

Duurzame cadeaus van bij ons

Naast het kopen van praktische cadeaus kun je nog een stap verder gaan en rekening houden met de oorsprong van het door jou gekozen kerstcadeau. Duurzame cadeaus zijn cadeaus die geen enorme afstanden hebben afgelegd om onder de juiste kerstboom te liggen.

Houd tijdens jouw zoektocht naar het perfecte kerstcadeau rekening met de oorsprong van de producten. Dat zijn cadeaus die in België (of in Nederland, voor onze Nederlandse lezers) geproduceerd worden.

Zo kun je bij onze partner Belgunique terecht voor duurzame cadeaus van Belgische bodem. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende cadeaudozen die gevuld zijn met Belgische producten. Een lokaal kerstcadeau dat zeker en vast gesmaakt zal worden!

Kerstcadeaus met een hart

Maak met jouw kerstcadeau niet alleen het verschil voor de gelukkige ontvanger maar ook voor jouw medemens. Want daar draait het uiteindelijk toch om gedurende de kerstperiode?

Bij onze kadopartner Fair and Square hebben ze het hart dan ook op de juiste plaats. Bij hen koop je de mooiste bio-katoen zak en bestrijd je ondertussen armoede in Pondicherry in India. Hoe ze dat doen lees je hier. Daarnaast bieden ze ook heel wat mooie alternatieven voor wegwerpplastic. Denk maar aan drinkbussen en herbruikbare rietjes.

duurzame kerstcadeaus fair and square


DIY kerstcadeaus

Je kan nog een stap verder gaan en zelf kerstcadeaus maken. Denk maar aan bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes of verras iemand met een “chèque” voor een heerlijk en gezellig etentje bij jou thuis. Want wie houdt er niet van lekker eten?

Ben je geen keukenprins(es), maar eerder een cosmetica specialist? Dan kun je zelf verzorgingsproducten maken! Op het internet vind je eenvoudige receptjes voor gezonde gezichtsmaskers, zoete zeepjes en heerlijk handcrème. Doe deze in een mooi potje of doosje en leg ze onder de kerstboom!

Houd je van knutselen voor gevorderden en kent het houtbranden, boetseren, zeefdrukken of pottenbakken geen geheimen meer voor jou? Geef dan een eigen creatie cadeau! Een eigen stuk is namelijk van onschatbare waarde.


Geen prullen

Nog een laatste tip. Koop geen prullen. Je hebt uiteraard geen zin om met lege handen toe te komen op een kerstfeestje. Maar dit betekent niet dat je een prul moet gaan kopen en inpakken. Daar heeft de ontvanger niets aan, en onze planeet al helemaal niet.

Moeilijk? Helemaal niet! Het beste is en blijft een cadeaubon. Op die manier koopt de ontvanger wat hij of zij echt nodig heeft. Met de Kadonation cadeaubon kan de ontvanger terecht bij meer dan 70 winkels en goede doelen. Voor elk wat wils dus!

ONTDEK DE KADONATION CADEAUBON

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment