Na mijn kot leeg te halen en te verhuizen naar Berchem, durf ik mezelf wel een ‘verhuisexpert’ noemen. Het is een grote klus waar je niet onderuit kan! Heel wat mensen onderschatten het en beginnen eraan zonder concrete planning. Pas op, want verhuizen is moeilijker en meer werk dan je denkt. Ontdek hier hoe je efficiënt kan verhuizen!

efficiënt verhuizen

Niet veel budget meer over na die woning te kopen of te huren? Zo creëer je een luxe interieur met een klein budget!


Zelf of met een firma?

Ik heb mijn verhuis steeds zelf gedaan uit kostenoverwegingen en omdat ik nu eenmaal nog niet zo veel spullen had verzameld. Als je veel meubels hebt, is een gespecialiseerde firma inhuren echt handig. Een plaatselijk bedrijf kan je meestal een goede prijs geven. Je pakt je spullen dan zelf in, maar het verhuizen en heen en weer rijden is hun taak. Ze werken vaak met een ladderlift zodat de trap overbodig wordt. Verhuis je toch zelf en moet er heel wat gerief naar een verdieping? Aarzel dan niet om een lift te huren.

Kies je voor een firma? Om niet te diep in je buidel te moeten tasten, verhuis je beter in de week. In het weekend gaan de prijzen de hoogte in. Verhuis je zonder bedrijf? Dan is het weekend natuurlijk ideaal, want al je vrienden en familie zijn beschikbaar en er is veel minder file op de wegen.

verhuizen


Een goede planning is key

Bij verhuizen komt heel wat kijken en een goede planning is dus van groot belang.

 • Voorzie tijdig opvang voor de kinderen, voor huisdieren en eventueel planten. Je kan niet goed verhuizen als je aandacht steeds ergens anders naartoe gaat. Je trouwe viervoeter kan bijvoorbeeld heel wat problemen veroorzaken tijdens een verhuis. En jouw gebrek aan tijd en aandacht wordt jouw mooie planten misschien fataal.
 • Vraag op tijd wie er komt helpen en geef duidelijk mee hoe de dag er zal uitzien. Wie zal er bijvoorbeeld rijden? Een goede briefing is zeker op zijn plaats.
 • Voorzie voldoende dozen die stevig genoeg zijn. Kleine dozen voor zwaardere spullen en grote dozen voor lichtere spullen. Om de ideale kleine dozen te verzamelen, kan je aan je ziekenhuisvrienden vragen voor Baxter-dozen! #tipvananneleen. Ik kreeg oude dozen van Kadonation voor mijn verhuis, waarvoor dank! 😉 Gebruik daarnaast je koffers als verhuisdoos.
 • Voorzie een verhuiswagen als je geen beschikking hebt over grote wagens. Denk aan doeken om de wagens te beschermen en om grote breekbare spullen in in te wikkelen. Nog een tip: gebruik ook je valiezen om zaken te verhuizen. Reiskoffers met wieltjes zijn bijvoorbeeld ideaal om zware boeken te verhuizen.
 • Huur een ladderlift om onnodig sleuren op trappen te vermijden (als je bijvoorbeeld op een appartement woont of gaat wonen)
 • Voorzie parking voor de mensen die af en aan rijden met spullen. Een parkeerverbod vraag je best even op voorhand aan.
 • Meet alle openingen in de nieuwe en de oude woning op om een beeld te krijgen van wat er allemaal nog uit elkaar moet worden gehaald. Op de dag van de verhuis zal dit je heel wat kopzorgen besparen!
 • Wijzig je adres op tijd zodat je geen post ontvangt op je oude adres wanneer je bent verhuisd.
 • Moet je een bepaalde periode overbruggen tussen het verlaten van je oude woning en het intrekken in de nieuwe? Dan mag je niet vergeten een tijdelijke opslagruimte te huren. 

verhuizen


De voorbereiding

 • Gooi weg wat je niet meer gaat gebruiken. Het is echt tijd voor een ‘grote kuis’ in je spullen. Denk aan degene die je helpen met de verhuis als je zaken wegdoet. Willen zij je spullen niet? Verkoop ze dan of geef ze aan het goede doel.
 • Begin 4 weken op voorhand al met het inpakken van spullen die je niet meer nodig hebt en het uit elkaar halen van bepaalde meubelen.
 • Pak de verhuis kamer per kamer aan zoals je huis zal ingedeeld zijn in je NIEUWE huis, zodat alles duidelijk georganiseerd is. Je kan bijvoorbeeld met een kleurencode per kamer werken. Vul alle dozen volledig, sluit ze en voorzie ze van een label. Idealiter schrijf je op elke doos wat er exact in zit. Dit duurt even langer op voorhand, maar tijdens de verhuis zal het je kostbare tijd besparen.
 • Wikkel alle breekbare spullen in in krantenpapier of theedoeken (deze moeten toch mee). Heb je zelf de krant niet? Neem de Zondag dan mee wanneer je naar de bakker gaat. Je kan breekbare spullen ook in je kleren wikkelen. Frisgewassen kleding is ideaal voor kleine, breekbare spullen! Ook een keukenrol kan als schokdemper dienen. Verwijder alle lampen uit hun houder en verpak ze tegen het breken.
 • Maak twee aparte zakjes voor op de verhuisdag zelf: eentje voor in de oude woning en voor in de nieuwe. Op de dag van de verhuis heb je waarschijnlijk net die spullen nodig die je onderaan in de doos had gestoken. Denk er op voorhand aan om wat bestek en borden opzij te houden, want eten moet je altijd. Dit geldt ook voor jouw helpers! Zij verdienen af en toe een hapje en een drankje tijdens de verhuis. Ook medicijnen kan je best apart houden. Hou ook wat schoonmaakproducten, keukenrol, een mes, een schaar, … opzij. Het klinkt evident, maar ik mis altijd een schaar wanneer ik dozen moet openknippen 😉 .

verhuisdag

Tip: poets je nieuwe huis alvorens je begint te verhuizen! Schoonmaken gaat dan van een leien dakje.


Het verhuizen zelf

Het grootste werk zit hem in de voorbereiding. Op de verhuisdag zelf is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werken met de mensen die er zijn. Voorzie voldoende eten en drinken zodat iedereen de dag kan volhouden!

Dankzij de goede organisatie van de dozen wordt uitpakken kinderspel! Veel plezier in je nieuwe stekje van het hele Kadonation-team! <3

verhuizen

P.S.: misschien is het een goed idee om jouw helpers te bedanken met Kadonation cadeaubon. Met deze unieke cadeaubon kopen ze wat ze helemaal zelf willen bij meer dan 50 kadopartners zoals bol.com, Coolblue, Zalando, A.S.Adventure, Torfs, Dreambaby, Connections, …

ONTDEK DE KADONATION CADEAUBON

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment