Bij een huwelijksdiner denken we meteen aan uren tafelen en luisteren naar dezelfde verhalen van die ene nonkel die weeral aan onze tafel zit. Na de vijf gangen zakt de dansmoed ons in de schoenen en komt het dansfeest maar traag op gang. Maar gelukkig kan het ook anders! Geen gedoe meer met menu's kiezen en tafels indelen. Met de volgende ideeën verloopt het eten en drinken op een bruiloft (letterlijk) op wieltjes. En de foto's, die zijn er om jullie te laten watertanden. Smakelijk!

Eten en drinken op een bruiloft doe je

te voet

Tijd voor een walking dinner! Iedereen kiest zelf een zit- of staanplaats en vult zelf een bord. Op die manier eten alle aanwezigen wat ze het liefst eten, op de momenten dat ze honger hebben en in het fijnste gezelschap dat ze zelf kiezen. Iedereen beweegt vrij en dat geldt ook voor jullie als bruidspaar. Tijdens het eten kunnen jullie met iedereen een hapje eten en babbelen.

met de vingers

Gedaan met het vijfgangenmenu waarbij je niet meer weet met welk bestek eerst te eten! Heerlijk finger food klinkt misschien als een bedreiging voor het bruidskleed en andere mooie kleedjes en hemden, maar het is oh-zo-leuk. Je neemt al dat lekkers op jouw bord en geniet met volle teugen van al die verschillende smaken.

op wieltjes

Twee woorden: foodtrucks en foodbikes! Geen zin om zelf een volledig buffet aan lekkers samen te stellen? Laat enkele foodtrucks of foodbikes naar jullie trouwfeest komen. Zij bereiden de lekkerste gerechten voor alle aanwezigen. Verser, gezelliger en origineler wordt het niet!

Nog 3 kleine tips

1. Zorg voor een mooi aanbod aan non-alcoholische dranken. Het is niet de bedoeling dat de aanwezigen enkel toegewezen zijn op water of fruitsap indien ze geen alcohol wensen te drinken. En vermijd zo ook dat genodigden dronken achter het stuur kruipen. Frisse limonade, lekkere mocktails, alcoholvrije bubbels, er zijn heel wat alternatieven.

2. Bij het kiezen van de foodtrucks of samenstellen van het buffet houden jullie best rekening met vegetariërs, veganisten en veelvoorkomende intoleranties. Niemand verwacht dat jullie een foodtruck of buffet voorzien met alleen maar veganistische of glutenvrije gerechten. Maar het kan geen kwaad om ervoor te zorgen dat er enkele vegetarische, veganistische, gluten- of lactosevrije gerechten voorzien worden. Het is natuurlijk aan jullie om te zien in hoeverre dit nodig zal zijn voor jullie genodigden en hoe ver jullie hierin willen gaan

eten en drinken op een bruiloft: vegetarische burger

3. Help mee in de strijd tegen voedselverspilling! Indien jullie kiezen voor een buffet bestaat de kans dat jullie met overschotten blijven zitten. Gooi deze niet weg, maar deel ze uit aan de genodigden. Voorzie hiervoor mooie doosjes om mee te geven.

Smakelijk!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment