Heel wat bedrijven houden een familiedag voor hun personeel. Dit is een gezinsvriendelijk personeelsfeest, met aandacht voor familiewaarden en ruimte voor spel, sport en avontuur. Als bedrijf kan de inspiratie soms op geraken om weer op de proppen te komen met een originele familiedag. Daarom deed ik wat research naar leuke activiteiten om met alle bedrijfsleden en hun gezinnen te doen! 

familiedag feest


#1: Samen naar het pretpark

Een pretpark is de ideale familiedaguitstap, omdat er steeds nog extra mensen kunnen aansluiten. Kinderen vinden pretparken superfijn en ook de ouders zullen hier van mee kunnen genieten. Gezinnen zijn dol op parken en de infrastructuur ervan leent zich uitstekend voor familiedagen. Ideale parken hiervoor zijn Efteling, Plopsaland of Bobbejaanland.

 


#2: Interactieve workshops

Een andere familiedag die in de smaak valt is een dag met workshops. Denk hierbij aan een workshop circusanimatie, dieren knutselen, muziek maken, … Combineer dit met een leuk springkasteel, grime en je personeelsfeest is een voltreffer!

circus familiedag


#3: Boerderijdag

Kinderen zijn dol op dieren! Een familiedag organiseren op de boerderij is dan ook een schitterend idee. De kinderen zullen zich bezig houden met de schattige konijntjes en poesjes. Ze houden ervan om dieren te verzorgen. Al gedacht aan een ritje op een ezel? Ondertussen kunnen de werknemers gezellig iets drinken en elkaar beter leren kennen. Wie weet kan de boer of boerin wel een specialiteit aanraden om te consumeren!

familiedag


#4: Action day

Je kan ook kiezen voor een actiever personeelsfeest. Voorzie paintball, lasergame, archery tag, boogschieten, … De gezinnen moeten dan allerhande schietoefeningen tot een goed einde brengen! Wie is er de beste schutter van het bedrijf?

familiedag paintball


#5: Sport familiedag

Zijn je werknemers sportief aangelegd? Dan zal dat voor hun gezin waarschijnlijk ook wel gelden! Daarom kan je een sportdag organiseren met een diversiteit aan sporten. Denk aan baseball, hockey, tennis, voetbal, tussen 4 vuren, …¬† Sporten is fun!

sport familiedag


Op zoek naar een eindejaarsgeschenk waar je het volledige gezin van jouw werknemer gelukkig mee maakt?

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment