Het festivalseizoen is al even bezig, maar er staan nog een heleboel festivals op de zomerplanning. En elk jaar opnieuw vereist zo’n festival met vrienden toch enige voorbereiding. Deze zomer wordt het festival leven een stuk gemakkelijker dankzij deze tips.

De festival tent

Je haalt die festivaltent nog eens van de zolder, je veegt er het stof af dat er al minstens een jaar op ligt en zet hem bij de rest van het festivalmateriaal. Maar misschien moet je nog eens checken of de tent wel intact is. Niets is zo frustrerend als toekomen op een camping en onder de brandende zonen ontdekken dat er een enorm gat in jouw tent zit, dat de rits kapot is of dat deze keer de piketten (of tentharingen) nog maar eens verdwenen zijn.

Festival met vrienden - camping vol tenten

De festival outfit

Je wilt geen overvolle rugzak meesleuren onder de vlakke zon en bovendien heb je geen ruimte in jouw gezellige tent voor al jouw outfits. Kies dus verstandig! Zorg dat je kledij mee hebt voor (heel erg) warme dagen, frisse avonden en natte momenten. Ga dus vooral voor comfort! We hopen allemaal rond te lopen in Pinterest-waardige festival outfits, maar de realiteit is nu eenmaal anders.

De festival outfit: expectation vs. reality

De festival vrienden

Om een episch festival te beleven stel je best nauwkeurig jouw festival gezelschap samen. Deze vijf vrienden moet je zeker en vast mee hebben om de tijd van jullie leven te hebben:

  • de vriend(in) die nooit dronken wordt, handig om jullie tent terug te vinden en om de drank- en eetbonnetjes bij te houden.
  • de spontane vriend(in) die nooit nadenkt voor hij/zij een actie uitvoert, dit zorgt uiteraard voor hilarische situaties.
  • de vriend(in) die van dansen houdt en dit altijd en overal begint te doen, zelfs als niemand anders danst.

Festival met vrienden

  • de vriend(in) die altijd vriendjes wordt met de DJ of barman waardoor jullie backstage geraken en de hele avond genieten van gratis drank.
  • de praktische vriend(in): zakdoekjes, pleisters, zonnebrand, powerbank, kauwgom, vochtige doekjes, kaartspel bij de hand!

De festival rekening

Naast de aankoop van de festival tickets, moet je rekening houden met nog enkele kosten. Dat warme bier, die witte bonen in rode saus, de ontbijtgranen, de zakjes pasta en potjes noedels kosten ook geld. Deze aankopen doe je meestal op voorhand of tijdens het festival indien er een supermarkt in de buurt is.

En hoe pakken jullie dit aan? Enkele vrijwilligers gaan naar de supermarkt, kopen alles in en later wordt de rekening gedeeld? Wat als jullie nu op voorhand geld in een potje doen en dat er dan met dat ingezamelde geld eten en drinken wordt aangekocht? Dit maakt het leven al een stuk gemakkelijker! En het beste van al is dat het allemaal digitaal én gratis kan.

Concreet: start een online groepspotje op kadonation.com, deel het groepspotje met jouw festival gezelschap, stort allemaal online, schrijf het geld over naar een bankrekening en gebruik dit geld om op voorhand jullie aankopen te doen. Op deze manier hoeft niemand voor te schieten, hoeven jullie de rekeningen niet bij te houden en is er geen gedoe meer achteraf.

Voorbeeld groepspotje Kadonation: festival met vrienden

Gratis overschrijving voor elk festival met vrienden

Daarnet las je al dat een online pot leggen gratis kan bij Kadonation. Waarom gratis? Twee woorden: gratis overschrijving. Je weet misschien al dat je bij Kadonation terecht kan voor het starten van een gratis groepspotje om geld bijeen te krijgen voor een leuk groepscadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Bij een overschrijving naar een bankrekening moest je rekening houden met 4% transactiekosten.

Maar speciaal voor jullie, festival vrienden, nemen wij de hele zomer lang deze 4% transactiekosten voor onze rekening. Dat betekent dus dat jullie het ingezamelde bedrag in het groepspotje integraal kunnen overschrijven naar een bankrekening. Dit geldt voor alle groepspotjes die opgestart worden tussen 17 juli 2018 en 31 augustus 2018. En je hebt dan tot 31 december 2018 om het geld over te schrijven! 😉

Met het ingezamelde geld kunnen jullie dus al jullie inkopen doen en zijn jullie helemaal klaar voor het meest epische festival met vrienden! Enjoy!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taalkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in een danszaal of met een boek in Gent.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

festival-met-vrienden-tenten-outfits-en-rekeningen-kadoblog