Het is juni en dus kunnen we (letterlijk en figuurlijk) het festivalseizoen al bijna ruiken. Eindelijk breekt die tijd van het jaar weer aan: warm bier als ontbijt, dagen zonder douchen, de beste muziek met de beste vrienden. Heerlijk! Maar elk jaar opnieuw vereist zo’n festival met vrienden toch enige voorbereiding. Deze zomer wordt het festival leven een stuk gemakkelijker dankzij deze tips.

De festival tent

Je haalt die festivaltent nog eens van de zolder, je veegt er het stof af dat er al minstens een jaar op ligt en zet hem bij de rest van het festivalmateriaal. Maar misschien moet je nog eens checken of de tent wel intact is. Niets is zo frustrerend als toekomen op een camping en onder de brandende zon (of in de gietende regen) ontdekken dat er een enorm gat in jouw tent zit, dat de rits kapot is of dat deze keer de piketten (of tentharingen) nog maar eens verdwenen zijn.

Festival met vrienden - camping vol tenten

De festival outfit

Je wilt geen overvolle rugzak meesleuren onder de vlakke zon en bovendien heb je geen ruimte in jouw gezellige tent voor al jouw outfits. Kies dus verstandig! Zorg dat je kledij mee hebt voor (heel erg) warme dagen, frisse avonden en natte momenten. Ga dus vooral voor comfort! We hopen allemaal rond te lopen in Pinterest-waardige festival outfits, maar de realiteit is nu eenmaal anders.

De festival outfit: expectation vs. reality

De festival vrienden

Om een episch festival te beleven stel je best nauwkeurig jouw festival gezelschap samen. Deze vijf vrienden moet je zeker en vast mee hebben om de tijd van jullie leven te hebben:

  • de vriend(in) die nooit dronken wordt, handig om jullie tent terug te vinden en om de drank- en eetbonnetjes bij te houden.
  • de spontane vriend(in) die nooit nadenkt voor hij/zij een actie uitvoert, dit zorgt uiteraard voor hilarische situaties.
  • de vriend(in) die van dansen houdt en dit altijd en overal begint te doen, zelfs als niemand anders danst.

Festival met vrienden

  • de vriend(in) die altijd vriendjes wordt met de DJ of barman waardoor jullie backstage geraken en de hele avond genieten van gratis drank.
  • de praktische vriend(in): zakdoekjes, pleisters, zonnebrand, powerbank, kauwgom, vochtige doekjes, kaartspel bij de hand!

De festival rekening

Naast de aankoop van de festival tickets, moet je rekening houden met nog enkele kosten. Dat warme bier, die witte bonen in rode saus, de ontbijtgranen, de zakjes pasta en potjes noedels kosten ook geld. Deze aankopen doe je meestal op voorhand of tijdens het festival indien er een supermarkt in de buurt is.

En hoe pakken jullie dit aan? Enkele vrijwilligers gaan naar de supermarkt, kopen alles in en later wordt de rekening gedeeld? Wat als jullie nu op voorhand geld in een potje doen en dat er dan met dat ingezamelde geld eten en drinken wordt aangekocht? Dit maakt het leven al een stuk gemakkelijker! En het beste van al is dat het allemaal digitaal kan.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Voorbeeld groepspotje Kadonation: festival met vrienden

  1. Start helemaal gratis een online groepspotje.
  2. Deel jouw persoonlijke URL met jouw festivalgezelschap.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en stort online het afgesproken bedrag.
  4. Schrijf het ingezamelde geld over naar een bankrekening.
  5. Doe alle inkopen met dit geld en vermijd gedoe achteraf!

START JOUW FESTIVALPOTJE

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment