Jeeej, je verwacht binnenkort een kleine spruit. Wat geweldig dat je de babykamer dan al kan beginnen inrichten in afwachting van de komst van je baby! Het is één van de leukste klusjes! Waarop moet je focussen? Op een praktische, veilige en natuurlijk adorable inrichting van de babykamer. Doe alvast inspiratie op om de slaapplaats van jouw soon-to-be oogappel helemaal af te maken.

inrichting van de babykamer


Een praktische babykamer

Een babykamer moet in de eerste plaats praktisch zijn. Als je nog kan kiezen waar de kamer zich zal bevinden, kies je best de kamer die het dichtst bij jullie slaapkamer gelegen is. ’s Nachts moet je vaak uit je bed voor je kleine oogappel en dan is het fijn om vlakbij te zijn. Een ander voordeel voor een nabijgelegen kamer is dat je je baby ondanks de babyfoon altijd kan horen! #geruststelling

Wat moet er allemaal aanwezig zijn in de babykamer? Een goed wiegje met een mobiel erboven, voldoende kasten om alle kleertjes, luiers, … in op te bergen, een commode en een zetel waar jij in kan zitten als je de baby ’s nachts zal voeden. Zorg ervoor dat de commode de goede hoogte heeft, want je zal er vaak gebruik van maken. Daarnaast is de keuze van de matras erg belangrijk: hij mag niet te zacht zijn voor verstikkingsgevaar, maar moet ook veerkrachtig genoeg zijn en ondersteuning bieden.

inrichting van de babykamer


Een veilige babykamer

Daarnaast is het van groot belang dat de babykamer volledig veilig is. Begin op tijd, want alle bouwmaterialen kunnen schadelijke stoffen bevatten! Als ze al een tijdje uitgepakt zijn en als je de ramen voldoende openzet, is dit gevaar al van de baan.

Controleer zeker dat je kindvriendelijke verf gebruikt, want baby’s steken alles in hun mondje. Ook als je tweedehands meubels koopt moet je dit controleren. Vermijd ook het gebruik van kleine prullen die in de mond kunnen verdwijnen.

Hou ook rekening met de plaatsing van de meubels. Het wiegje zet je beter niet naast de chauffage of naast een gordijn. Je baby kan het te warm krijgen, zich verbranden of stikken in de gordijnen. Zet het bedje niet naast een stopcontact of in de vlakke zon.

inrichting van de babykamer


Trends

Unisex

Een jongenskamer blauw en een meisjeskamer Barbie-roos? Nee hoor, dat hoeft echt niet meer! Tegenwoordig is het een trend om voor een unisex inrichting te kiezen.

inrichting van de babykamer

Kies voor neutrale, minimalistische kleuren die een vrolijke sfeer geven, maar niet stereotyp voor meisjes of jongens zijn.

Wat vind je van deze unisex babycadeaus?

Muurschilderingen door Wonderwalls

Katrien Vanderlinden is een ware kunstenares. Van strakke geometrische vormen tot speelse babykamers, ze kan werkelijk alle muren tot leven brengen! Steeds komt deze muurtovenaar weer met een origineel concept op de proppen. Met haar muurschilderingen geeft ze meteen een tijdloze upgrade aan iedere babykamer. Het bewijs zie je hieronder!

inrichting van de babykamer

Wonderwalls Instagram


De mooiste babyspullen bij onze kadopartners

Ja hoor, ook onze kadopartners hebben geweldige spullen voor in babykamers. Reden te meer om iedereen te laten samenleggen met een online groepscadeau, zodat die babykamer helemaal geweldig wordt! De inrichting van de babykamer wordt dankzij deze spullen super mooi!

Wegdromen met LivingDesign

inrichting van de babykamer

Pracht en praal bij bol.com

inrichting van de babykamer

Het is super fijn om het perfecte geboortecadeau voor die geweldige nieuwe ouders en hun oogappel te kopen. Vaak hebben de kersverse ouders nog heel wat spullen nodig en daarom is samenleggen in een online groepscadeau ideaal. Dankzij Kadonation kan je eenvoudig samenleggen voor een geschenk. Zeg alvast vaarwel tegen de organisatorische chaos die bij samenleggen komt kijken. Dat is nu verleden tijd!
  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners (waaronder (web)winkels zoals Dreambaby, LivingDesign, bol.com, …) of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras het nieuwe gezin met het mooiste geboorte cadeau voor de mooiste babykamer!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment