Binnenkort doen heel wat kinderen hun eerste communie of geven ze een lentefeest. Bij een feest horen natuurlijk geschenken! Wat geef je nu best als pakje voor een communie als meter en peter? Het perfecte communiecadeau vinden is niet altijd gemakkelijk en de jacht naar een geschikt geschenk is terug geopend. Ik ging daarom op zoek naar inspiratie zodat je de cadeaustress kan laten varen bij het zoeken naar een cadeau voor de communie van jouw petekind! Scroll snel naar onder!

cadeau communie petekind

Is jouw metekind of petekind nog maar net geboren? Hier zijn wat leuke cadeautips voor bij de geboorte!


Geld als cadeau voor de communie van jouw petekind

communie

Bij een communie wordt er meestal geld gegeven door meter en peter. In een ander blogbericht zochten we reeds uit hoeveel geld meters en peters meestal geven aan hun petekind. Dus zeker even lezen ;).

Op een forum stelden we tevens de vraag of ouders een cadeau verwachten van de peetouders. De meeste ouders geven aan dat ze niets speciaal verwachten. Ze vinden het vooral belangrijk dat ze er zijn voor hun kind. Dit komt op de eerste plaats en is dus essentieel, cadeautjes zijn maar bijzaak. Ze geven een communiefeest voor de sfeer en gezelligheid en niet voor de geschenken. Toch geven bijna alle meters en peters wel een geschenk bij de communie van hun oogappel!

Ik zocht wat leuke ideetjes om geld mooi te verpakken voor je petekindje.


De eerste fiets

cadeau communie petekind

Een klassieker onder de cadeaus voor de eerste communie: een fiets! Ikzelf kreeg een fiets en ik vond het ge-wel-dig! Als kers op de taart kan je samen met de communicant oefenen om hem of haar te leren fietsen. Een hippe tweewieler valt zeker in de smaak als cadeau voor de communie van het feestvarken.


Uitstapje met de communicant

Zoals de meeste ouders op het forum aangeven, is het heel belangrijk dat meters en peters er zijn voor de communicant. Daarom is een verrassingsuitstapje doen met je petekind het perfecte geschenk. Zo kan je een goede band creëren met je oogappel. Denk maar aan een uitstapje naar Technopolis, de zee of misschien wel een heus verblijf in DisneyLand of Phantasialand!

cadeau voor de communie van jouw petekind


Voor kleine techneuten

Bij de eerste communie zijn ook multimedia en elektronica erg populair. Denk bijvoorbeeld aan een spelconsole of tablet. Ook smartphones worden soms gegeven bij de communie. Bespreek dit wel eerst met de ouders of ze akkoord zijn met dit idee.


Keuzevrijheid dankzij de Kadonation cadeaubon

Met de Kadonation cadeaubon kan de communicant zelf kiezen wat hij of zij zal kopen met het verzamelde geld. Omdat een communie- en lentefeest helemaal draait om het kind, is de keuze natuurlijk aan hem of haar! De communicant heeft dan keuze uit meer dan 50 (web)winkels waaronder Coolblue, Zalando, SuperJump, KinderenKoning, Fun en ga zo maar door. Voor ieder wat wils dus!

Ik zocht heel wat leuke ideetjes om de Kadonation cadeaubon te pimpen! Cadeau voor de communie van jouw petekind: check!

Kadonation-kadodoosje


ONTDEK HET ONLINE GROEPSCADEAU

Cadeautip voor ouders en communicanten: Zoek je nog een geschenk om meter of peter te bedanken? Hier vind je heel wat inspiratie om de beste meter is de bloemetjes te zetten. Ook die stoere peter mogen we niet vergeten!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

wat-geef-je-cadeau-voor-de-communie-van-jouw-petekind-kadoblog