In mijn vorige blog verzamelde ik tal van originele geschenken voor de communie van mete- of petekind. Check it out! Nu zocht ik uit hoeveel geld meters en peters cadeau doen bij een communie. Ik ga ook wat dieper in op de verandering van het begrip ‘meter’ en ‘peter’. Verder zocht ik enkele zaken uit waarop je moet letten bij de jacht op het communiegeschenk. Wist je dat sommige peetouders de kleding van de communicant betalen? Cadeau voor de communie van jouw metekind, check!

cadeau communie metekind


Cadeau voor de communie van jouw metekind: hoeveel geld geef je cadeau?

Meters en peters verwennen hun petekinderen maar al te graag. Voor een communie- of lentefeest zijn ze dan ook heel vrijgevig. Op een forum over communies en lentefeesten, kwam ik te weten dat de meeste peters en meters hun oogappel tussen de 100 en 250 euro cadeau doen. Alles is natuurlijk afhankelijk van tal van factoren: zoals hoe groot de familie is, wat de band is met het petekind, … Een gouden raad die we meegeven, is dat je vooral je eigen gevoel moet volgen bij het beslissen van dit bedrag.

Heel wat ouders geven aan dat ze zelfs helemaal geen geld verwachten van meter en peter. Ze willen vooral dat de peetouders steeds klaarstaan voor hun kinderen en hen af en toe goed in de watten leggen. Niets hoeft, alles kan. Als meter en peter graag iets willen geven, vinden de ouders dat ze dat helemaal zelf mogen beslissen.

Hier zijn alvast enkele leuke ideetjes om geld te verpakken!

communie metekind


‘Meter’ en ‘peter’

Vroeger waren meter en peter steevast de twee getuigen bij het doopsel. De woorden zijn dan ook afgeleid van het Latijns voor vader en moeder. Peters en meters werden binnen de eigen familie gezocht: de grootouders werden peetouders van het eerstgeboren kind, tantes en nonkels bij de volgende kinderen. Wanneer het kind één of beide ouders zou verliezen, dan neemt de peter of meter deze zorgende functie over.

meter en peter

Vandaag hoeft het echter niet meer zo traditioneel te zijn. Heel wat mensen zoeken in hun vriendenkring naar peters en meters voor hun kroost. Soms zijn er zelfs meerdere peters en meters, of twee meters, …


Hou rekening met hobby’s bij het kiezen van een geschenk

cadeau communie metekind

Als je wat vooruit denkt kan je soms de leukste geschenken geven door aan de interesses van het feestvarken te denken. Als meter ken je je metekindje als de beste. Denk aan leuke sportkleren als je oogappel een sport beoefent. Je kan zo zot doen als je zelf wil: van een cool racket tot een hippe rijbroek, van een skihelm tot een paard.

Het verlanglijstje

communie metekind

Sommige kinderen stellen een verlanglijstje op voor hun communie. Daarvan kunnen meters en peters en andere gasten dan iets kiezen. Heel wat kinderen hebben tal van leuke ideeën die ze graag zouden uitwerken en soms kost dat geld. Daar kan jij dan bij helpen! Door iets te kiezen van het verlanglijstje, vermijd je ook nutteloze cadeaus.


Kleding betalen

communie

Bij mijn rondvraag op het forum, lieten heel wat meters en peters weten dat ze de communiekleding voor hun oogappel betalen. Ook altijd een optie! Dan heb je helemaal geen origineel cadeau voor de communie van jouw metekind meer nodig.


ONTDEK HET ONLINE GROEPSCADEAU

Cadeautip voor ouders en communicanten: Zoek je nog een geschenk om meter of peter te bedanken? Hier vind je heel wat inspiratie om de beste meter is de bloemetjes te zetten. Ook die stoere peter mogen we niet vergeten!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

wat-geef-je-cadeau-voor-de-communie-van-jouw-metekind-kadoblog