Hoeveel kost het perfecte cadeau voor het communie- of lentefeest van jouw petekind? En hoe vang je de zoektocht aan? Waar houd je rekening mee? Je ontdekt het allemaal hier.

Over ‘meter’ en ‘peter’

Vroeger waren meter en peter steevast de twee getuigen bij het doopsel. De woorden zijn dan ook afgeleid van het Latijns voor moeder en vader. Peters en meters werden binnen de eigen familie gezocht: de grootouders werden peetouders van het eerstgeboren kind, tantes en nonkels bij de volgende kinderen. Wanneer het kind één of beide ouders zou verliezen, dan neemt de peter of meter deze zorgende functie over.

meter en peter

Vandaag hoeft het echter niet meer zo traditioneel te zijn. Heel wat mensen zoeken in hun vriendenkring naar peters en meters voor hun kroost. Soms zijn er zelfs meerdere peters en meters, of twee meters, …

Een communie of lentefeest cadeau

Hoeveel kost zo’n cadeau?

Meters en peters verwennen hun petekind maar al te graag. Voor een communie- of lentefeest zijn ze dan ook heel vrijgevig. Op een forum over communies en lentefeesten, kwam ik te weten dat de meeste peters en meters hun oogappel tussen de 100 en 250 euro cadeau doen. Alles is natuurlijk afhankelijk van tal van factoren: zoals hoe groot de familie is, wat de band is met het petekind, … Een gouden raad die we meegeven, is dat je vooral je eigen gevoel moet volgen bij het beslissen van dit bedrag.

communie metekind


Heel wat ouders geven aan dat ze zelfs helemaal geen geld verwachten van meter en peter. Ze willen vooral dat de peetouders steeds klaarstaan voor hun kinderen en hen af en toe goed in de watten leggen. Als meter en peter graag iets willen geven, vinden de ouders dat ze dat helemaal zelf mogen beslissen.


Hou rekening met hobby’s

cadeau communie metekind

Als je wat vooruit denkt kan je soms de leukste geschenken geven door aan de interesses van het feestvarken te denken. Als meter ken je je metekindje als de beste. Denk aan leuke sportkleren als je oogappel een sport beoefent. Je kan zo zot doen als je zelf wil: van een cool racket tot een hippe rijbroek, van een skihelm tot een paard.


Het verlanglijstje

communie metekind

Sommige kinderen stellen een verlanglijstje op voor hun communie of lentefeest. Daarvan kiezen meter, peter en andere gasten een cadeau om te geven. Heel wat kinderen hebben tal van leuke ideeën die ze graag zouden uitwerken en soms kost dat geld. En daar kan jij dan bij helpen! Door iets te kiezen van het verlanglijstje, vermijd je ook nutteloze cadeaus.


Kleding betalen

communie

Bij mijn rondvraag op het forum, lieten heel wat meters en peters weten dat ze de communiekleding voor hun oogappel betalen. Ook altijd een optie!


Het grootste cadeau ooit

Als meter of peter van het feestbeest draag je een zekere verantwoordelijkheid. Het communie- of lentefeest moet een onvergetelijk moment worden. En daar hoort een fantastisch cadeau uiteraard bij. Trommel iedereen die uitgenodigd is voor het feest op om samen te leggen voor het grootste communie of lentefeest cadeau ooit.

Jij zal dit als meter of peter uiteraard in goede banen moeten leiden. Maar geen zorgen! Dankzij het online groepscadeau van Kadonation is dit kinderspel.

  1. Maak helemaal gratis een online groepscadeau aan.
  2. Deel de persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau, bijvoorbeeld op de uitnodiging.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau.
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras het feestbeest met het grootste communie of lentefeest cadeau ooit!

ONTDEK HET ONLINE GROEPSCADEAU

Cadeautip voor ouders en communicanten: Zoek je nog een geschenk om meter of peter te bedanken? Hier vind je heel wat inspiratie om de liefste meter en de leukste peter is de bloemetjes te zetten.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment