Bij een bruiloft hoort natuurlijk een vrijgezellenfeest waar de bruid of bruidegom nog één keer – en spijtig genoeg misschien wel voor de laatste keer – helemaal uit het dak gaat. Als jouw vriend(in) gaat trouwen, dan wil je deze dag ongetwijfeld onvergetelijk maken. Geef je de gelukkige een cadeau? Een moeilijke kwestie!

Traditie om het feest te betalen

Er is in België al jaren een traditie dat de gasten van de toekomstige bruid(egom) het vrijgezellenfeest betalen. Dit houdt dus in dat ze moeten betalen voor de locatie, het drinken en eventueel ook het eten. Daarnaast horen dingen als decoratie hierbij. Dit op zich is natuurlijk al een groot genoeg geschenk en de bruid(egom) zal je er eeuwig dankbaar voor zijn. Het is dus uiteraard geen verplichting om een cadeau mee te nemen.

Een persoonlijke touch

Ook al is het geen verplichting om een cadeau te geven, toch is het soms leuk om een geschenk af te geven. Opteer voor een cadeau met een persoonlijke touch. Een dergelijk geschenk heeft nog meer waarde dan een puur materialistisch cadeau. Door iets persoonlijk te geven, toon je hoeveel je om de toekomstige bruid(egom) geeft! Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om eens lekker origineel en gek uit de hoek te komen.

Ontdek hier welke cadeautjes uitermate geschikt zijn voor een vrijgezellenfeest en waarvoor de gelukkige je nog eeuwig dankbaar zal zijn.

 1. Survival pakket voor het huwelijk

  Het huwelijk wordt gezien als een enorme uitdaging. Geef je vriend(in) een survival pakket cadeau om het huwelijk te overleven. Schrijf enkele huwelijkstips neer, steek er wat romantische items in en dingen om de gedachten te verzetten. Laat je creativiteit de vrije loop en steek er persoonlijke mopjes bij!

 2. Een gepersonaliseerd kledingstuk

  Vooral voor een bruid is dit cadeauideetje fijn. Geef je vriendin een gepersonaliseerd kledingstuk dat ze meteen kan dragen op haar vrijgezellenavond. Strijk er bijvoorbeeld een iets foutere quote op! Leg samen voor een T-shirt met Kadonation, die je kan kopen via onze kadopartner Zalando. Laat deze vervolgens ergens bedrukken of strijk er iets op! Pret verzekerd!

 3. Stel een hangover kit samenhangover kit vrijgezellenfeest

  Een vrijgezellenfeestje is meestal een heftige bedoening. De bruid en bruidegom zullen met zekerheid wakker worden met een dood vogeltje in hun mond, knallende hoofdpijn en enorme wallen. Onthou natuurlijk dat er bij een goed feestje ook een fikse kater hoort. Stel een hangover kit samen voor de toekomstige trouwers en zorg dat je hun pijn verzacht!

 4. Geef een gepersonaliseerd ginpakket

  Bij onze kadopartner Alfamale, kan je een gepersonaliseerd ginpakket laten maken! Geef de bruid(egom) een kratje om samen van te genieten. Dit kan je personaliseren met een leuke foto, gedrukt op hout. Denk bijvoorbeeld aan een foto van jullie vriendengroep. Het kratje bevat 2 perfecte gin tonics, één voor hem en één voor haar. Voor hem een heerlijke Monkey47 met Jeneverbes en Fentimans Tonic, voor haar een fantastische pink Siderit met Hibiscus en Fentimans Rose Lemonade. Overheerlijk! Leg samen met al je vrienden om je vrijgezelle vriend(in) dit te kunnen schenken.alfamale vrijgezellenfeest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment