Je bent in verwachting en wilt je familie en vrienden graag laten weten of het een jongen of een meisje wordt. Dat kan je origineel doen met een gender reveal party, een concept uit de Verenigde Staten. Het geslacht aankondigen van je soon-to-be oogappel doe je zo!

geslacht aankondigen

Hoe je dan weer een babyborrel organiseert, lees je hier!


Twee varianten

Er bestaan twee varianten van de gender reveal party. Ofwel weet je zelf het geslacht van je toekomstige kindje al en wil je het al je naasten laten weten, ofwel weet je het geslacht zelf nog niet en zal je dit zelf te weten komen tijdens het feest.

Hou je niet van verrassingen? Kies dan voor optie 1!

geslacht aankondigen


De voorbereiding

Een datum prikken, uitnodigingen versturen, een locatie zoeken, gepaste decoratie regelen, … Er komt heel wat bij een gender reveal party kijken. Afhankelijk van welke variant, zal de voorbereiding anders verlopen.

Als je het geslacht zelf weet

Als je het geslacht zelf al weet, dan is de organisatie van je gender reveal party veel gemakkelijker. Je kan alles goed voorbereiden, aangezien je al weet of het een meisje of een jongen zal zijn. Let er wel voor op dat je het geslacht niet verklapt voor het feestje.

Als je het geslacht zelf niet weet

Deze optie is net iets moeilijker en vergt best wel wat discipline. Je moet je gynaecoloog vragen om het geslacht van je baby op te schrijven op een briefje en dit te verzegelen. Iemand anders zal het feestje voor jou organiseren en je moet het briefje dan afgeven aan deze organisator. Spieken is verboden!


Le moment supreme

Alles is geregeld, maar hoe ga je het nieuws aan je gasten brengen? Kies je voor het stereotype roos blauw? Of eerder voor een neutrale stijl?

Zeg het met een taart

gender reveal party

Pinterest

Smullen maar om het geslacht van de baby aan te kondigen met een taart! Van buiten gezien, is het een ‘gewone’ taart, maar als de taart aangesneden wordt komt er een roze of blauwe vulling tevoorschijn. Niet zo’n fan van taart? Ook met cupcakes kan je het doen!

Ballonnen horen bij een feest

gender reveal

Pinterest

Bij een feest horen er steevast ballonnen. Versier een doos en steek er ballonnen en confetti in. Wanneer de doos opengaat, komen er blauwe of roze ballonnen tevoorschijn! Spannend, vooral dan als je het geslacht als ouders nog niet eens weet!

Pinata party

gender

Pinterest

Een Pinata was steeds razend populair op verjaardagsfeestjes. Knutsel een pinata waar roze of blauwe snoepjes en confetti uitkomen wanneer hij kapot wordt geslagen.


Geslacht aankondigen PINSPIRATION

Toepasselijke drankjes

Pinterest

Make a guess

Pinterest

De uitnodigingen

gender

Pinterest

Het geslacht aankondigen zit erop, zoek je nu nog inspiratie voor je babyshower?

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment