GOED NIEUWS EN VERS VAN DE PERS – Binnenkort mag de werkgever een hogere premie toekennen bij feestelijke gelegenheden, zo luidde De Standaard op 04/05/2018. Werkgevers mogen dus gullere cadeaus geven.

Hogere premies bij feestelijke gelegenheden

Wat betekent dit nu precies? Elke werkgever mag binnenkort geschenken van een hoger bedrag geven aan de werknemers voor gelegenheden zoals pensioen, eervolle onderscheiding, huwelijk of aan het eind van het jaar.

De bedragen die uitgetrokken worden voor deze personeelsgeschenken worden niet meegeteld als loon. De bedoeling is dus vooral om de werknemers goed in de bloemetjes te zetten.

hogere premies personeelsgeschenk

Gullere cadeaus

Concreet betreft het deze bedragen:

Voor geschenken in het kader van Sinterklaas, Kerstmis of Nieuwjaar stijgt het bedrag van €35 naar €40.

Bij een eervolle onderscheiding gaat het om een verhoging van €105 naar €120.

In geval van een pensioen is er sprake van een verhoging van €35 naar €45 per dienstjaar.

geschenk pensioen

Daarnaast worden het minimum- en maximumbedrag voor een pensioen geschenk aangepast van €105 en €875 naar €120 en €1.000.

Voor huwelijksgeschenken of voor een geschenk ter gelegenheid van wettelijke samenwoning stijgt het bedrag van €200 naar €245.

Tevreden werknemers

Toevallig las ik vandaag in Metro ook een artikel waarin gezegd werd dat werknemers die zich goed in hun vel voelen beter presteren. Gelukkig wordt er in zowel de privé- als overheidsorganisaties meer initiatief genomen om het welzijn van elke werknemer te verbeteren.

tevreden werknemers

Zo kan je bijvoorbeeld de werknemers stimuleren om gezonder te gaan leven. Zorg voor fruit op het werk en spoor jouw werknemers aan om meer te bewegen. Dit kan je doen door sportnamiddagen te organiseren of aan de hand van een sportaanbod tijdens de middag. Misschien kan je het fietsend personeel belonen met een lekker en gezond ontbijtje bij aankomst op het werk?

Daarnaast is het ook belangrijk om jouw werknemers op bepaalde momenten extra in de bloemetjes te zetten. Dit is zeker het geval bij een pensioen of eervolle onderscheiding. Ook een huwelijk of geboorte mag goed gevierd worden op de werkvloer. Een cadeau ontvangen van jouw werkgever op zo’n moment is dan ook heel erg fijn.

gullere cadeaus

TIP: de Kadonation cadeaubon is een cadeaubon die je kan personaliseren en schenken voor elke gelegenheid. Deze cadeaubon is levenslang geldig bij meer dan 35 (web)winkels zoals bol.com, Coolblue, Zalando, A.S.Adventure, ZEB, Connections, Fun, …

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taalkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in een danszaal of met een boek in Gent.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment