Bij Halloween denkt iedereen aan spooktochten en halloweenfeestjes. Ook dat zal dit jaar anders moeten. Speciaal voor de gezinshalloweenfeestjes heb ik vijf griezelige tips om er ook dit jaar een spannende Halloween te beleven.

Halloween spelletjesavond

Gezelschapspelletjes zijn weer helemaal in. In tijden van televisie, computer en smartphone worden de gezellige avonden rond de tafel bedreigd. Toch winnen gezelschapspellen de laatste tijd aan populariteit. En het aanbod is enorm.

Halloween 2019 vijf tips voor de thuisblijvers

Zo zijn er ook gezelschapspellen die helemaal passen in de sfeer van Halloween. Denk maar aan Mysterium, Betrayal At The House On The Hill en Brieven uit Whitechapel. Allemaal te verkrijgen bij onze kadopartner bol.com.

Eerder zin om samen een huiveringwekkende moordzaak op te lossen? Neem dan zeker een kijkje bij onze kadopartner Crimibox. Zet een ‘spooky’ soundtrack op, dim de lichten en spelen maar.

Griezelfilms

Dit is een klassieker. Het aanbod aan gezelschapspelletjes die ons de stuipen op het lijf jagen is groot, maar het aanbod griezelfilms is nog veel groter. Niet iedereen houdt ervan, maar een goede griezelfilm mag niet ontbreken op Halloween.

Halloween 2019 vijf tips voor de thuisblijvers

Zo heb je de klassieke griezelfilms zoals Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street en Halloween. Maar de lijst aan klassieke en nieuwe griezelfilms is heel erg lang. Hoe dan ook, zorg voor hapjes, drankjes, dekentjes en kussens (om de ogen af te dekken). Want het belooft een griezelige avond te worden.

Halloween diner

Geen zin in griezelige films of gezelschapspelletjes? Haal jullie kookkunsten boven en geniet samen van een gezellig diner. Het hoofdingrediënt van een diner op Halloween is uiteraard pompoen.

Enkele toppers met pompoen zijn de klassieke pompoensoep, pompoen quiche of pompoen puree. Maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Halloween 2019 vijf tips voor de thuisblijvers

Horror karaoke

Tijd om die keel open te zetten en mee te kwelen met de de grootste horror hits. Spontaan denk ik dan aan Halloween van de M-kids, Demons van Imagine Dragons, Thriller van Michael Jackson en Somebody’s Watching Me van Rockwell. Uiteraard mag de grootste halloween hit niet ontbreken: Who you gonna call? Ghostbusters!

Oh ja, laat jouw buren best op voorhand weten dat er een karaoke zal plaatsvinden. Want het kan griezelig luid worden. Voorzie ook lekkere halloween drankjes om de keel te smeren.

Griezelverhalen

In een donkere ruimte, ’s nachts in het bos of naast het kerkhof griezelverhalen vertellen. Met enkel een zaklamp die het gezicht van de verteller belichtte. Als kind hield je ervan of niet. Maar wie zegt dat griezelverhalen enkel voor kinderen is?

Halloween 2019 vijf tips voor de thuisblijvers

Laat daarom iedereen een goed griezelverhaal vertellen en jaag elkaar de stuipen op het lijf. Het internet staat vol van de griezelverhalen. Of misschien heb je ergens nog een boek vol griezelverhalen liggen. Bij onze kadopartner Standaard Boekhandel vind je zeker en vast ook griezelboeken. Houd jullie adem in en luister vol spanning naar elkaars griezelverhaal. Bibberen en beven maar!

Black Stories is ook een aanrader voor een avond vol griezelverhalen. In plaats van een verhaal te vertellen proberen jullie samen een gruwelijk raadsel op te lossen. Niet voor gevoelige zieltjes!

Zo, dit waren ze, de vijf griezelige tips voor de gezellige thuisblijvers onder ons. En dan wens ik jullie allemaal een huiveringwekkende Halloween toe!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment