Het papierwerk is in orde en de meubels staan eindelijk op hun plaats. Tijd om indruk te maken op jouw vrienden met jouw nieuwe en eigen stek tijdens een onvergetelijke housewarming. Ontdek hier hoe je de beste housewarming geeft in slechts 3 simpele stappen.

Belangrijke brainstorm

Aan de meest onvergetelijke housewarmings gaat goed nadenken vooraf. Ga met jouw lief, huisgenoot of alleen aan tafel zitten en start een heuse brainstormsessie om het perfecte thema te bedenken.

Thema

Wat wordt het thema van de housewarming? Hoe ga je de decoratie aanpakken? Wat zullen de aanwezigen te eten en te drinken krijgen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich jouw housewarming nog herinnert?

brainstorm feest thema housewarming

Pinterest is uiteraard the place to be voor de leukste feest thema’s en decoratie ideeën. Maar ik geef jou hier alvast enkele resultaten mee van de brainstormsessies die ik al gehouden heb voor mijn feestjes. Wie weet is één van de drie thema’s wel iets voor jouw housewarming (laat het mij dan zeker weten).

Getest en goedgekeurd

#1: De Bijbel

Outfit: met dit thema kan je alle kanten uit wat jouw feestoutfit betreft. Verkleed je in Jezus, een engel, een apostel, de duivel of trek jouw adamskostuum aan bij gebrek aan inspiratie.

Eten en drinken: rode wijn en snoep hosties zullen jouw housewarming dat extra religieus tintje geven. Amen!

Decoratie: hierbij kan je alle kanten uit, van harde kerkstoelen tot een eigen creatie van Het Laatste Avondmaal. Neem zeker een kijkje op zolder of in de kringloopwinkel.

Bijbel thema housewarming

Leuke extra’s: 10 feestgeboden om te delen op jouw Facebookevenement:

DE 10 FEESTGEBODEN

Gij zult…

  1. uw aanwezigheid op ons feest bevestigen
  2. een slaapplaats reserveren, indien nodig, en uw slaapgerief meebrengen
  3. ons zo snel mogelijk verwittigen, indien we u aan ’t station moeten ophalen
  4. geen eigen drank meebrengen, drankjes zijn van het goddelijk huis
  5. het Paradijs betreden vanaf 19u
  6. geen brokken maken in het huis des heren
  7. lachen
  8. dansen
  9. feesten
  10. dit christelijke feest der zonden nooit meer vergeten!

Tip voor op de uitnodiging: “Gij zult gekleed als een waar christen het Paradijs waar water in wijn verandert, betreden, en gij zult dansen.”

#2: Neon jungle

Outfit: zoek een effen witte t-shirt of topje en ga aan de slag met neon verf. Eenmaal de zon ondergaat, zal je de show stelen met jouw glow in the dark tekeningen. Vul jouw outfit verder aan met een kledingstuk met dierenprint. Ten slotte maak je met lichtgevende gezicht verf jouw outfit compleet!

Eten en drinken: als je een UV-lamp (blacklight lamp) in huis hebt, zal tonic water sowieso licht geven. In het geval dat je zo geen lamp in huis hebt, kan je altijd kijken voor hapjes en drankjes die licht geven in het donker. Ja, het bestaat en valt te vinden onder de naam “neon food” (check Pinterest). Nog een weetje: ook de bruine vlekken op een banaan geven licht onder een blacklight lamp.

Neon jungle lamp hapjes en drankjes housewarming

Decoratie: een echte neon jungle sfeer kan je creëren door creatief aan de slag te gaan met neon verf en met dieren (denk aan opblaasbare krokodillen en knuffel apen). Met wat planten kan je voor het extra jungle effect zorgen.

Leuke extra’s: glow in the dark beerpong. Eenmaal de zon onder is, wordt het tijd voor een spelletje. Haal jouw lichtgevende bekers boven en start een heus beerpong toernooi. Ambiance verzekerd!

#3: Reis rond de wereld

Outfit: met dit thema kan je letterlijk en figuurlijk echt alle kanten uit. Van een Mexicaanse sombrero tot een Franse baret of een Japanse kimono.

Eten en drinken: hapjes en drankjes van overal ter wereld, heerlijk! Je kan voor de iets meer gesofisticeerde hapjes gaan zoals sushi, paella, hamburgers of guacamole. Maar je kan het evengoed simpel en toch lekker houden met kaasjes, olijven, kroepoek of loempia’s. En dat allemaal bij een Belgisch biertje, een glaasje Franse wijn of een Cuba libre. Cheers!

hapjes en drankjes housewarming

Decoratie: haal die vlaggen en reissouvenirs vanonder het stof. Misschien heb je nog ergens een wereldbol staan of een wereldkaart liggen. Je kan ook altijd vlaggetjes afdrukken en deze op prikkers plakken voor jouw hapjes.

Leuke extra’s: maak jouw uitnodiging in de vorm van een ‘passport to party’ (again, check Pinterest). Zorg ook voor een vleugje wereldmuziek tijdens de housewarming.

Vlotte Voorbereiding

Jouw grijze massa heeft zijn werk gedaan, nu is het tijd voor actie! Met deze checklist zal de voorbereiding van jouw housewarming vlot en vlekkeloos verlopen.

#1: prik een datum: zorg ervoor dat jij en eventueel jouw lief of huisgenoot die dag vrij zijn (du-uh).

#2: stel de genodigdenlijst op: als je een housewarming organiseert met jouw wederhelft of medebewoner(s) spreek je best eerst goed af hoeveel mensen jullie elk uitnodigen. Laten we eerlijk zijn, we wonen niet in een balzaal.

#3: breng de genodigden op de hoogte: zonder zielen, geen vreugd.

#4: breng de buren op hoogte: jouw buren houd je beter te vriend. Steek dus een briefje binnen waarop je jouw feestje aankondigt. Geef ook jouw nummer mee, dan zullen ze jou eerst contacteren bij overlast in plaats van direct de wijkagent op jullie af te sturen.

#5: stel jouw outfit samen: als gastheer of gastvrouw moet jij toch wel de show stelen, niet?

#6: zet de drank koel en bereid jouw hapjes al zoveel mogelijk voor: de liefde van de gasten gaat door de maag.

#7: maak op voorhand een afspeellijst (of zoek op voorhand de perfecte Spotify afspeellijst): geen awkward stiltes op jouw instuif.

#8: verberg breekbare en (emotioneel) waardevolle decoratiestukken: scherven op een housewarming, dat is een slecht begin.

#9: breng de decoratie in orde, voorzie een self service systeem voor de drankjes (vergeet de openers en een vuilnisbakje voor de (kroon)kurken niet) en verspreid de hapjes (met servetten en prikkertjes) over verschillende tafels.

#10: trek jouw outfit aan en bereid je mentaal voor: it’s time to party!

housewarming checklist

Happy Housewarming

Het is eindelijk zover, jouw nieuwe stek wordt ingewijd. Nog vijf kleine puntjes waar je tijdens jouw housewarming rekening mee moet houden:

#1: geef een gezellige rondleiding doorheen jouw nieuwe woonst van zodra iedereen er is. Zo hoef je deze rondleiding geen tien keer te herhalen.

#2: check af en toe of er nog genoeg drank fris staat in de frigo en of er hapjes aangevuld moeten worden.

#3: neem foto’s zodat je nog lang kan nagenieten van jouw episch feest. Iedereen heeft ten slotte zijn best gedaan om in het thema gekleed te komen.

#4: check af en toe jouw gsm om te zien of je nog geen klachten hebt ontvangen van de buren.

#5: babbel met iedereen, breng een heus dansfeest op gang en geniet vooral van het moment!

housewarming checklist tips

#HOUSEWARMINGHACK: heb je geen zin om tientallen flessen wijn of prullen in ontvangst te nemen op jouw housewarming? Laat jouw genodigden weten dat je heel erg blij zou zijn met een cadeaubon die levenslang geldig is bij meer dan 60 winkels zoals Coolblue, Eurotuin, bol.com, HEMA, Livingdesign, IXXI, Juttu, fonQ en nog veel meer.

#HOUSEWARMINGHACK 2.0: ben je uitgenodigd voor een happy housewarming? Dan moet je sowieso deze blog van Lien lezen! 😉

Cheers!

ONTDEK DE KADONATION CADEAUBON

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment