“Sorry, te jong”

Op mijn 18 jaar besloot ik onmiddelijk om een bijbaantje te zoeken in een IT-bedrijf in het Gentse. Ik had een 35-tal IT-bedrijven gecontacteerd en ik heb ongeveer 35 keer te horen gekregen dat ik meer dan welkom ben om in mijn derde bachelor stage lopen, maar dat ik nu nog te jong was. Uiteindelijk contacteerde 1 van die bedrijven (schoolonline) mij om toch eens te komen spreken. Ik mocht er meteen beginnen en was er de jongste werknemer ooit. Na drie maanden wou ik een andere richting inslaan. Ik wou mijn eindwerk van het middelbaar commercialiseren, waarmee ik de Rotary Techno Awards won, de prijs voor beste eindwerk in de streek. Al snel bleek dat niet zo’n goed plan omdat er al heel veel grote spelers in diezelfde markt zaten, waaronder Windows.

En toen ging er een lampje branden

Niet veel later zag ik op het internet het woord “Group Buying”. Ik dacht meteen aan de problemen die iedereen heeft bij het samenleggen voor een groepscadeau. Er moeten altijd mensen geld voorschieten met het risico dit geld niet terug te zien. Bovendien is het beheren van de bijdrages niet overzichtelijk. Vaak moet men nog op de laatste dag een cadeau kopen. Ik wist dat ik dit makkelijker kon maken voor iedereen.

De geboorte van Kadonation

Zo ontstond het online platform Kadonation. De “organisator” van het groepscadeau komt op de site van Kadonation en maakt een overzichtspagina  voor het cadeau met 2 klikken. Dan nodigt hij/zij alle vrienden uit. Zij ontvangen een link naar de pagina en kunnen rechtstreeks, online hun bijdrage schenken via een betaalkaart. Wanneer al het geld verzameld is, zijn er drie mogelijkheden. Ten eerste kan je het cadeau kopen bij Kadonation-partners zoals Coolblue, Zalando, Connections en nog veel andere. Je kan het geld ook overschrijven op een bankrekening. Als laatste optie kan je het potje doorgeven aan het feestvarken. Dan kan hij/zij zelf kiezen wat te doen met al de bijdrages.

De grootste uitdagingen tijdens mijn ondernemersavontuur

Het was een grote uitdaging om Kadonation op de markt te brengen, zowel financieel als technisch, als op vlak van marketing. Om het mogelijk te maken om geld te bewaren moeten we een banklicentie hebben. ARTEpreneur zorgde ervoor dat we de nodige financiële kennis hadden in de Raad van Bestuur en ze zorgden voor een oplossing voor al onze ingewikkelde boekhoudkundige problemen. Het beste van allemaal is dat wij met ARTEpreneur eigenlijk echt een team vormen. Elke dag kan ik bij hen terecht voor al mijn vragen. Ook de steun van iMinds met hun iStart.light programma was essentieel om Kadonation op te richten.

Genomineerd als Gentse student-ondernemer door Ghentrepreneur

Ik ben vaak tegen de muur gelopen. Er waren veel mensen die zeiden dat het onmogelijk zou zijn. Nu een paar jaar later heb ik hun ongelijk bewezen door door te zetten en heb ik Kadonation echt op de markt gebracht. Genomineerd worden voor de Gentse Studentondernemer 2016 is een mooie erkenning van al dat harde werk. Ondernemen is mijn passie, net zoals anderen helpen bij het ondernemen. Ik sta voor iedereen klaar om hen te helpen hun onderneming in de markt te brengen. Ondernemen doe je ten slotte niet alleen. If I can do it, you can do it! Dat is mijn motto en ik gebruik het in elke presentatie om anderen ook te overtuigen om te ondernemen.


Je kan op mij stemmen via deze link:
http://www.studentghentrepreneur.be/kies

Bedankt aan iedereen die me tot nu toe al gesteund heeft tijdens dit avontuur!

About the author

Fabrice

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

het-ondernemersverhaal-van-fabrice-finalist-ghentrepreneur-2016-kadoblog