De lente is van start gegaan en daarmee staat het trouwseizoen ook ineens voor de deur. Ik had net mijn eerste trouwfeest in het verschiet – exciting!-, maar spijtig genoeg zie ik dit aan mijn neus voorbij gaan door andere plannen. Dit zette me aan het denken over wat een gepast huwelijkscadeau is voor een bruidspaar. Het moet echt een pico bello geschenk zijn, want – normaal gezien toch – trouw je maar één keer. Met welk huwelijkscadeau maak je de dag van de tortelduifjes nog mooier?

Ontdek hier de meest bijzondere huwelijkscadeaus van collega’s.

huwelijksfeest

Dé enveloppe met geld

Een enveloppe met geld is een populair cadeau voor het koppel, maar wordt door de etiquette afgekeurd. De reden hiervoor is dat dit de gever van het geschenk in verlegenheid kan brengen door het prijskaartje dat eraan vasthangt. Tegenwoordig wordt de enveloppe steevast ingeruild door een rekeningnummer op de uitnodiging. Koppels geven zo de suggestie om geld op hun rekening te storten.

Een klein extraatje

Geld storten alleen is allemaal goed en wel, maar heel onpersoonlijk. Je wilt het kersverse stel ook nog de beste wensen geven en hun heel veel geluk en plezier toewensen. Hiervoor zou ik aanraden om een mooi kaartje af te geven op het huwelijksfeest met een boodschap die recht uit het hart komt. Gaat het om familie of beste vrienden die in het huwelijksbootje stappen? Dan mag het natuurlijk iets specialer zijn. Hieronder enkele voorbeeldjes:

Persoonlijk huwelijkscadeau

Doosje om te openen na eerste ruzie

Een tijdje geleden las ik een artikel over een koppel dat een huwelijkscadeau kreeg dat ze pas mochten openen na hun eerste ruzie of meningsverschil. Beide partners waren te koppig om het doosje te openen na een klein meningsverschil. Negen jaar lang heeft het geduurd voor ze het openden. In het doosje zaten twee rolletjes met geld en rond elk rolletje zat een boodschap. Het ene rolletje was voor de vrouw met boodschap ‘badspullen’: zij moest een pizza bestellen en het bad laten vollopen. De man had de boodschap ‘wijnglazen’ en moest dan weer een boeket bloemen en een fles wijn kopen. Het doosje heeft hen geleerd begrip en tolerantie te hebben en compromissen te sluiten met elkaar. Een huwelijkscadeau met grote symbolische waarde! #lovealwayswins

cadeau koppel symbolische waarde

A year of firsts

Een pasgetrouwd koppel zal nog heel wat ‘eerste momenten’ meemaken sinds ze getrouwd zijn. Zo zullen ze een eerste keer ruzie maken, hun eerste huwelijksverjaardag vieren, eerste kind, … Wijnflessen op zich stellen niet zo veel voor en er 20 krijgen is geen fantastisch geschenk, maar wel als het gepersonaliseerd is! Maak een wijnmand (of iets anders waar de tortelduifjes gek op zijn) en hang er kaartjes aan voor welke gelegenheid ze mogen gebruikt worden. Een mand met a year of firsts! <3 Dat zullen ze kunnen gebruiken! Je kan deze milestone gebeurtenissen ook laten drukken op flessen, maar iets zelfgemaakt heeft toch altijd meer charmes.

huwelijks cadeau voor koppel

Gepersonaliseerde glazen

We kennen allemaal minstens één kersvers stel dat graag rondhangt in lokale brouwerijen, verschillende ambachtelijke bieren proeft of zich overgeeft aan een after-work met goede Belgische biertjes. Als de aankomende bruid en bruidegom direct in je opkomen, dan zijn deze bierglazen precies wat je het stel cadeau moet doen! Ken je het koppel heel goed? Laat hun bijnamen voor elkaar dan op deze glazen drukken.

huwelijksgeschenk

Het kostenplaatje

Niemand wil als gierig worden bestempeld, maar iedereen zit wel met dezelfde vraag in het hoofd: hoeveel geef je aan een trouwfeestBij het bepalen van het bedrag dat je cadeau doet voor een bruiloft moet je verschillende factoren in rekening brengen. Ben je uitgenodigd voor de ceremonie, receptie of het avondfeest? Is dit dan met eten of enkel met dansen? 

Gemiddeld geven mensen €25 per persoon of €50 cadeau per koppel wanneer ze naar de receptie van een trouwerij gaan. Als ze ook naar het avondfeest gaan mag het bedrag stijgen tot €50 of €100 per persoon. Dit zal er vanaf hangen of het om een menu gaat of om foodtrucks. 

Je zal eigenlijk betalen voor jouw eigen aanwezigheid op het trouwfeest, zodat de tortelduifjes geen té grote kosten hebben. Is het kersverse paar familie of erg close met jullie? Dan geef je natuurlijk meer!

huwelijks cadeau koppel

Ontdek ook zeker deze acht leuke trouwideetjes die Elisa voor jullie neerpende en welk budget je daarvoor moet vrijhouden. Geniet van het trouwfeest en zorg voor een schitterend cadeau voor het koppel!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment