Joepie, er is er weer één jarig! Bij een verjaardag horen onlosmakelijk cadeautjes. Je wilt de gelukkige maar al te graag in de watten leggen en dit is al een genoegen op zich. Het hele gebeuren wordt nog fijner als die ontlading komt van een tevreden jarige bij het openmaken van jouw verjaardagscadeau. Fantastisch! Maar wat is het perfecte verjaardagscadeau nu net? Ikzelf slaag er ook niet altijd in om het perfecte verjaardagscadeau te vinden en daarom deed ik wat research voor jullie.

Stel je als gever van het cadeau even in de plaats van de ontvanger. Een goed verjaardagscadeau kan je echt diep raken, want het bewijst dat die persoon om je geeft en de moeite heeft genomen het perfecte cadeau uit te zoeken voor je verjaardag. Weet je dat mensen niet goed weten wat je graag zou krijgen? Geef hen dan subtiel of niet zo subtiel een hint.

presents cadeaus

Samenleggen met anderen

Een verjaardag is de nummer één gelegenheid waarbij wordt samengelegd met vrienden, familie, … om een geschenk te kopen voor de gelukkige. Hiernaar deden we met Kadonation een onderzoek en zo’n 79% van de 300 ondervraagden leggen samen voor een verjaardagscadeau.

Op die manier weet de jarige dat je er veel tijd in hebt gestoken om alles af te spreken met iedereen. Daarnaast zal de gelukkige blij zijn dat alle naasten waar hij of zij om geeft, zich verenigen voor het geschenk. Veel beter dan 20 kleine prullen!

Samenleggen voor een verjaardagscadeau in een vingerknip:

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau.
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het verjaardagscadeau.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau.
  4. Met het ingezamelde geld kun je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aanvragen.
  5. Verras samen de jarige met het mooiste verjaardagscadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

Ken je de Kadonation cadeaubon nog niet? Deze unieke cadeaubon heeft geen vervaldatum en is geldig bij meer dan 50 (web)winkels zoals Zalando, ZEB, Coolblue, bol.com, A.S.Adventure, Torfs, Dreambaby, Fun en noem maar op.

Hoeveel moet een verjaardagscadeau kosten?

Minimum geven mensen rond de 10 euro voor een verjaardag. Gemiddeld wordt er dan weer 35 euro cadeau gedaan, maar hier zitten natuurlijk ook verjaardagen van 30-jarigen, 50-jarigen en andere “mijlpaal leeftijden” bij waarbij het net ietsje meer mag zijn en het gemiddelde omhoog halen.

In mijn eigen vriendenkringen geven we meestal 5 euro persoon en leggen we met een achttal mensen samen. Zo kunnen we een groter cadeautje van 40 euro kopen. Meestal vragen we even wat de jarige graag zou hebben. Weten we niet waar we ze een plezier mee kunnen doen, dan laten we de keuze graag aan de gelukkige zelf met een cadeaubon.

samenzijn met vrienden

Kwaliteit = tijd maken voor elkaar!

Een persoonlijk verjaardagscadeau

Als je de jarige een persoonlijk verjaardagscadeau geeft, zal hij of zij meteen gecharmeerd zijn. Dan druipt het er van af dat je best wel wat nagedacht hebt over wat je zou geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotoboek, een gepersonaliseerde fles van de favoriete drank van de jarige, een fotomok om elke ochtend een glimlach te toveren, …

DIY: Zelfgemaakt raakt een gevoelige snaar

ontbijt op bed

Voor alle breakfast lovers!

Een zelfgemaakt verjaardagscadeau is nog persoonlijker dan een gepersonaliseerd geschenk! Hierbij heb je er niet enkel hard over nagedacht, maar heb je er nog eens heel veel tijd ingestoken ook. De kers op de taart! Het verjaardagscadeau kan iets heel simpel zijn zoals zelfgebakken koekjes of een ontbijtje op bed. Ooit gaf ik eens 22 kleine cadeautjes aan een vriendin die 22 werd. Ze waren natuurlijk niet allemaal even speciaal, maar één cadeautje is dan wel de kers op de taart. Ik maakte er een echt verhaal van, zodat van elk cadeautje de betekenis meteen duidelijk werd. Happy friend: check! Ook een cadeaubon kan je in een zelfgemaakt jasje steken!

Geef een belevenis cadeau

We weten al langer dat ervaringen gelukkiger maken dan spullen. Dit kan je dan ook in je achterhoofd houden bij het kopen van een verjaardagscadeau. Sommige mensen hebben geen zittend gat en zijn dan ook heel gelukkig met een belevenis in plaats van iets materieels. Door samen een activiteit te doen, zal je een sterkere band krijgen en dit zal je je de rest van je leven herinneren. Een reisfanaat kan je bijvoorbeeld één van deze originele cadeautjes geven, als hint naar het reisje dat jullie samen zullen doen!

belevenissen

Explore the world!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment